Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

karamelizētā piena jautājums

 
Reitings 987
Reģ: 18.04.2010

Cik ilgi ūdenspeldē jāvāra iebiezinātais, sacukurotais piens, lai tas kļūtu brūns un tāds paciets? Ir iespējams piededzināt? Vai var bez bailēm likt uz karstākās temperatūras?

Lieta tāda, ka netiks vērts vaļā manā klātbūtnē (dāvana), negribu, lai sanāk nepatīkams pārsteigums.

16.11.2011 14:08 |
 
Reitings 16
Reģ: 15.03.2009
Jāvāra stundu, bet periodiski jāapskatās, vai ir pietiekošs ūdens daudzums traukā, jo var gadīties tā, ka iebiezinātā piena bundža uzsprāgst, bet tās saturs pielīp pie griestiem.
16.11.2011 14:15 |
 
Reitings 453
Reģ: 29.01.2009
Teikums par satura pielipšanu pie griestiem mani sasmīdināja nepajokam , itkā jau nekas smieklīgs , bet tomēr! :D
You made my day :)
16.11.2011 14:19 |
 
Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
Vai nav ērtāk un lētāk iegādāties jau gatavu, izvārītu?
Piededzināt var. Uzspridzināt arī var. :D Un var būt arī tā, ka apkārt ir izvārījies, bet pa vidu pašķidrs! :D
16.11.2011 14:28 |
 
Reitings 16
Reģ: 15.03.2009
Jā, vēlāk tas tiešām liekas smieklīgi, bet tad, kad tā bundža sprāgst, blīkšķis ir ne pa jokam. Tā ir reāla vecmammas kulinārijas pieredze. Ūdens katlā nav, bundža pušu, daļa ķepīgas masas pie griestiem, daļa matos. Pārējie mājinieki, dzirdot šausmīgo troksni, domājuši, ka eksplodējusi gāze.
16.11.2011 14:33 |
 
Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Es arī iesaku pirkt jau gatavu, citādi labi, ja tā masa izsmērējas pa griestiem, bet absolūti nelabi, ja vāroša masa tiek uz miesas-apdedzināšanās garantēta. :-/
16.11.2011 14:35 |
 
Reitings 83
Reģ: 29.01.2009
Ir jāvāra vismaz 2h, ieteiktu 2,5h un nekas nesprāgst, ja visu laiku bundža ir ūdenī. Un nedrīkst pirkt lēto variantu ar augu taukiem, jo to izvārīt nevar!
16.11.2011 14:41 |
 
Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Es nelatvijā, pašai uzcepīt sanāk ātrāk kā atrast gatavu.

Okei, uzticēšos Bučai un vārīšu 2,5h. A temperatūra par karstu var būt?
16.11.2011 15:18 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tā pielipšana ir tiešām reāli iespējama, virtuve izskatās briesmīgi, jo nepielīp jau viens punktiņš, bet viss izsprāgs pa tuvējo apkārtni.
16.11.2011 15:32 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Vārīt vajag uz vidējas uguns un , jā, tās ir tās 2-2,5 stundas. Ūdens līmenis ir obligāti jākontrolē.
21.11.2011 17:08 |
 
Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Uztaisīju to brīnumu un ir mācība, ka ūdens jāpapildina biežāk, kā arī jāizmanto lielāks katls. Citādi karstais ūdens bīstami šļakstījās.

Paldies meičām!
21.11.2011 17:16 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits