Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

tehnoloģiskā un kalkulācijas kartes

 
Reitings 189
Reģ: 02.01.2011

Labvakar!

Pētot šo karšu izstrādi man radās daži jautājumi uz kuriem ļoti vēlos rast atbildes.

Tehnoloģiskā karte

Piemēram man rakstīts, ka porcijā ir 100 grami steika, pie produktiem es rakstu, ka tā ir liellopa fileja, bet kā lai dabūt bruto un neto , es it kā domāju, ka jāņem vērā izejvielu svara zudumi, bet rēķinot nonācu pie secinājumi, ka mani aprēķini atškiras ar pasniedzēja!!!

Un kā lai dabū summu kalkulācijas kartē? Jāsareizina bruto ar cenu par kg?

Ceru kāda saprot par ko es runāju un varēs man palīdzēt šajā vakarā. :-)

Paldies jau iepriekš! ;-)

15.11.2011 21:18 |
 
Reitings 188
Reģ: 20.12.2010
mm nu es nezinu vai man sanaks tev paskaidrot! Tatad cik porcijas tev ir domatas?
Nu piemeram ir 12 porcijam ! Un piem vistas galja 1 porcijai bruto ir 130 un neto 100! sareizinot 12 ar 130 tev sanak to 12 prciju bruto!
Bet sareizinot vienas porcijas neto tas ir 100 ar 12 sanak neto!
Tu kko saprati? :D es meginaju ka vieglak :D
15.11.2011 22:44 |
 
Reitings 136
Reģ: 20.07.2011
Ņem bruto, jo gaļa nocepās. Izmaksas rēķina, bruto daudz reizinot ar svaigā produkta cenu. Izmaksām piereizina uzcenojumu (apmēram 200%, kā kurā vietā)
un iegūta porcijas cena :)
Ja par kalorijām- Jēlai gaļai (bruto) un ceptai (neto) ir praktiski viienāda uzturvērtība, jo iztvaiko tikai ūdens :)
16.11.2011 02:15 |
 
Reitings 189
Reģ: 02.01.2011
Jā, sapratu. :-)
Paldies, meitenes! 8-)
16.11.2011 12:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits