Kāda Jums uzņēmumā ir algu starpība starp vadošiem amatiem, administrāciju, tehnisko personālu. Pamanīju, ka tiešui ražošanas uzņēmumos intelektuālā darba darītājiem maksā tiešām maz, tas jau ir saprotams, ka "rokas" pelna reālo naudu uzņēmumam, bet man tagad ir viena reālā uzņēmuma algas, kur apkopējai ir 330 ls uz rokām, bet grāmatvedei - 450 ls, sekretārei tajā uzņēmumā - 280 ls, bet palīgstrādniekam 600 ls, un tas ir reāls ražošanas uzņēmums :)
Tas, ka speciālistiem, kuri strādā fizisku darbu tie maksāts pāri tūkstotim, es saprotu un man tas šķiet Ok, bet tas, ka palīgpersonāls tiek vērtēts augstāk par administrāciju, kurai prasības, cik sapratu ir diezgan augstas, gan sekretāre , gan grāmatvedē pārvalda 3 - 4 valodas un ar augstāko izglītību... Man palika jocīgi kaut kā :)
Mūsu uzņēmumā jau arī maksā vairāk cilvēkiem kuri nopelna naudu uzņēmumam (metinātāji, darbagaldu operātori utt.), bet viņie ir ļoti smagi darba apst;ākļi, specifiskais darbs, izglītība, pieredze utt.
Nav jau normāli arī kad strādniekiem maksā kapeikas, bet sekretārei - štuku :) Bet par to apkopēju un grāmatvedi esmu patiesi šokēta....