man drīzāk ir jautājums -- kas cilvēkiem liek nodzīvot kopā tos 50 gadus? man šķiet, lielākoties šķiršanos pieļauj tas, ka arī pēc tās var normāli dzīvot tālāk. pirms tika atzītas sieviešu tiesības uz darbu, atalgojumu utt., viņas bija atkarīgas no sava vīra. laimīgas nebija, bet nevarēja arī izšķirties, jo tādā gadījumā pazaudētu arī visu nodrošinājumu, tāpēc samierinājās ar daudz ko un mēģināja attiecības saglābt, lai vai kas. par padomju laikiem -- pati neesm upiedzīvojusi, bet no pasniedzējas stāstītā sapratu, ka tolaik izšķirties varēja, bet pie atsevišķa dzīvokļa nebija nemaz tik viegli tikt. tad nu atlika -- sakost zobus un turpināt laulību vai arī izšķirties un turpināt ar to cilvēku dzīvot kopā naidā
tāpēc domāju -- jā, šķiršanos ir vairāk, bet nevar teikt, ka cilvēki vairāk gribētu šķirties. tā tas vienmēr ir bijis, tikai aprēķina dēļ ne vienmēr bijis iespējams. un, kad mums ir tā brīvība būt neatkarīgiem, tad arī varam to izmantot
es gan vienmēr esmu tik priecīga redzēt tos pensionāru pārus, kas vēl savā vecumā staigā, sadevušies rokās. tik skaisti! :) bet ne vienmēr iespējami