Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Sapnis

Reitings 165
Reģ: 02.08.2011

Domāju, ka šeit man vairāk varēs palīdzēt kāda no starptautisko attiecību speciālistēm vai vēstniecēm, taču priecāšos dzirdēt padomu, no jebkuras. Tātad, šobrīd mācos vidusskolā, man šis ir pēdējais gads un nākotnē sevi redzu kā vēstnieci, kādā asv, francijas vai spānijas vēstniecībā. Lai sasniegtu savu mēŗķi skolā apgūstu angļu, vācu un krievu valodu(noteikti nav mana stiprā valoda), brīvajā laikā apmeklēju privātskolotāju un mācos franču valodu, esmu jau 3.līmenī un man ir palicis tikai viens gads. Tātad tekoši māku runāt latviski, angliski, franciski un vāciski. Mana sapņu profesija ir vēstniecība, esmu izpētījusi pienākumus, taču nekur nevaru atrast, kā tikt līdz mērķim. Nu labi, aiziešu uz augstkolu, studēšu diplomātiju, bet ko tālāk? Nevar jau vienkārši doties uz vēstniecību un dabūt darbu, zinu, ka tam visam ir jānāk pamazām, bet tomēr atkal rodas jautājums - KĀ? Kā arī vēlētos uzzināt, šīs profesijas tumšo pusi un samaksu (kāda tā būtu sākumā, un līdz kādai varētu uzkāpt).

13.11.2011 20:43 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nu diez vai vēstnieces sēž cosmo! :D :D

Studē politoloģiju vai diplomātiju un tēmē uz darbu ĀM. Jo lielākā daļa vēstnieku ir sākuši ar darbu ministrijā.
13.11.2011 20:49 |

Reitings 165
ar kādu tieši darbu ministrijā? ar kādu profesiju konkrēti?:)
13.11.2011 20:56 |

Reitings 165
tiešām neviena vēstniece nelasa cosmo?:D
13.11.2011 23:48 |

Reitings 136
Reģ: 20.07.2011
Kad es kkad biju ĀM, viņi stāstīja, ka visi sāk ministrijā un kāpj pa karjeras kāpnēm, jo vēstniekiem ir rotācija (nav 10 gadus 1 valstī). Pārējiem darbiniekiem arī līdzīgi esot, neieceļ jau uzreiz par vēstnieku, bet aizsūta pastrādāt uz citu valsti, LV vēstniecībā (nezinu, kā amats saucās- asistents, sekretārs ???). Kad uzkrāta pieredze + attīstīta personība (inteliģence) + atbrīvoja vieta kādā vēstniecībā, var tikt. Uz Franciju vai Krieviju uzreiz, protams ne.
Veiksmi! :-D
14.11.2011 04:00 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!