Cik izmaksātu palīdzība pie bakalaura?

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010

Esmu sākusi strādāt labā un atbildīgā darbā, ka vairs neatliek laika mācībām, bet bakalaurs ir jāpabedz lai tur vai kas. Tāpēc apsveru iespēju paņemt palīgu. Vienmēr esmu nosodījusi tos, kas samaksā, lai kāds cits uzraksta, bet reāli man vienkārši neatliek cita iespēja (atvaļinājumu ar nekādu nevaru paņemt). Un es negribu, lai kāds manā vietā tā brutāli ņem un uzraksta. Pati esmu teicamniece un ļoti pedantiska, tāpēc zinu, ka labāk par mani pašu neviens to neizdarīs. Bet palīgs gan noderētu. Kāds, kas vāktu materiālus, konspektētu. Katru nedēļu mēs tiktos, visu pārrunātu, es teiktu savas domas, viņš pierakstītu manas vadlīnijas utt. Nu, tā teikt, būtu mana labā roka.

Kā jums liekas, kādu summu mēnesī vajadzētu maksāt šādam cilvēkam? Darbs būtu uz kādiem 6 mēnešiem (tieši tik palicis līdz nodošanai).

12.11.2011 23:45 |

Reitings 86
Reģ: 15.08.2011
Pateicība! Ne visām jomām un pētniecības darbiem materiāli ir pieejami internetā! Es, piemēram, nevaru iedomāties, cik kvalitatīvs un pieņemams varētu būt darbs, kur 99% informācijas ir ņemts no interneta!
Bakalaura darbam man bija jāraksta prakstiska informācija, tiešā veidā no teorijas tur nebija nekas. Bet tāpat man pavisam noteikti 99% nesastādīja interneta resursi.
Tagad maģistra darbam (citā jomā kā bakalaura darbs) man noteitkti 95% sastādīs fundamentālā literatūra. Jā, man vajadzēs un jau tagad vajag (neskatoties uz to, ka darbu jānodod nākamgad) sēdēt ne tikai bibliotēkās, bet arī dažādos arhīvos. Sēdēšana bibliotēkās / arhīvos ir nepieciešams pamatīgs laika patēriņš...
13.11.2011 04:20 |

Reitings 43
Reģ: 11.11.2011
Piens, tātad diemžēl jāsecina, ka tu neproti meklēt informāciju Internetā. Jo pārsvarā visa informācija, fundamentālā literatūra ir iespiesta Internetā. Nekad neesi lietojusi google books sadaļu, kur ļoti daudzas biezas, retās grāmatas, izdevumi ir pieejami, ja ne pavisam bezmaksas pilnās versijās, bet daļējās? Šodien ārzemēs arvien vairāk viss tiek digitalizēts un grāmatas tiek ieskanētas Internetā, tieši lai atvieglotu studiju/pētniecības procesu. Lai ikviens cilvēks no da jebkādas valsts spētu iegūt to informāciju nevis iet/braukt/lidot speciāli uz sazin kurieni, lai izlasītu un pārrakstītu to, ko var izdarīt sēžot pie datora :) Un to es labi zinu, ka pie mums Latvijā tā ir liela problēma, studenti un skolēni nemāk atrast pareizo informāciju, neprot lietot pareizi Interneta resursus. Starpcitu, es tieši kā reiz savai kolēģei palīdzu pie maģistra darba tapšanas - meklēju informāciju Internetā, jo diemžēl viņai kā lielākai daļai nav sajēgas kā to atrast.
13.11.2011 05:26 |

Reitings 43
P.S. turklāt tā sēdēšana bibliotēkās un vienādu grāmatu pārrakstīšana veido zināmā mērā plaģiātismu, jo ikvienam studentam, kas raksta/īja/īs darbu par tādu pašu vai līdzīgu tematu, avoti būs 100% vienādi. Kam ir vajadzīgs lasīt vienu un to pašu?! Mani profesori kā reiz slavēja par to, ka mana darba avoti bija salīdzinoši reti, kas nebija pieejami mūsējās bibliotēkās, tieši tas arī veido tava darba oriģinalitāti, jo tev ir dota iespēja uzrakstīt kaut ko jaunu, izdarīt secinājumus no plašākiem avota klāstiem nevis tām ~10 grāmatām (turklāt pārsvarā novecojušas), kuras visi pārraksta.
13.11.2011 05:32 |

Reitings 312
Reģ: 12.04.2011
manā skolā es dabūtu pa ausīm, ja 99% izmantotu interneta resursus. un atsauce uz google books mūsējiem pasniedzējiem vispār nešķiet pieņemama, bet pārveidot to tā, it kā būtu turējusi rokās īsto grāmatu, arī nav korekti.
13.11.2011 05:46 |

Reitings 43
Jocīga gan tu esi, tamdēļ jau arī ir Internetbibliotēkas, lai tu nevis linkus tur spamotu iekšā, bet tieši tā - atsaucēs rakstītu grāmatas nosaukumu, autoru, izdevēju ar gadu, pat ar visām lpp! Ar ko tad grāmatas "turēšana rokās" atšķiras no Internetā dabūjamai?! Mainās tā saturs, vai?! Nu nepaliekam smieklīgi ... Turklāt, ja tu visu izdarītu pareizi, tad 99% tev neviens tavā skolā nepārmestu! Vienkārši ļoti grūti laikam pārkāpt tai vecai iesūnējušai domai un standartam, ka redz visu jādara izmantojot reālas grāmatas ar copy-paste saturu...
Kur novitāte? Kur oriģinalitāte? Tieši šie kritēriji ir vissvarīgākie un ir pamats tam, lai izmantotu plašākus resursus! Kā jau teicu,-paņem no bibliotēkas to, ko ērtāk ir dabūt uz rokas, bet pārējo studē no Interneta!
Tā tu gan celsi sava darba kvalitāti un oriģinalitāti, gan ekonomēsi laiku, jo mājās sēdēt un studēt tomēr ir daudz ērtāk nevis atvēlēt laiku un braukt uz bibliotēku.
13.11.2011 14:47 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Pirms saukt kādu par jocīgu, ir vēlreiz jāpārlasa teksts par plaģiāta ražošanu! :-D
13.11.2011 14:51 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Man arī liekas, ka ir tikai normāli izmantot internetā pieejamās grāmatas, jo tās ir reāli ieskenētas grāmatas ar visiem izdošanas gadiem/vietām, lapu skaitu utt, kas ir nepieciešams, lai norādītu atsauci. Kad es vasarā rakstīju savu bakalaura darbu, zviedru bibliotēka, kur ir visvairāk grāmatu angļu valodā, vienkārši bija ciet. Ko tad man bija darīt, gaidīt līdz septembrim? Man 100% izmantotās literatūras (aptuveni 74 grāmatas) bija no google books. Un šos avotus es, protams, norādīju kā normālas grāmatas, nevis online sources.
13.11.2011 15:05 |

10 gadi
Reitings 1283
Reģ: 19.06.2010
Nezinu gan, kā ir citur, bet, piemēram, manā fakultātē, kad rakstīju vienu kursa darbu, arī izmantoju grāmatas no google books, BET- man pasniedzēja lika atsaukties uz viņām kā uz interneta resursu, nevis kā reālu grāmatu. Varbūt var atsaukties kā uz reļau grāmatu, ja tāda grāmata patiešām arī ir pieejamma. Manā gadījumā bija runa par grāmatu, kas Latvijā "uz rokām" nekur nav pieejama. :-)
.
Runājot par ideju kā tādu- es laikam nevarētu savu darbu uzticēt nevienam citam. Esmu neuzticīga, un negribus nekādus mēslus. Man tāpat gribētos visu pārbaudīt un labot pa savam. :-D
13.11.2011 15:43 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Man arī bija pilna laika klātiene un pilnas slodzes darbs, bet ar darbu bija jātiek galā. Es darīju tā, ka katrā brīvajā brīdī (kaut 30 minūšu garā) šāvu uz bibliotēku, sakopēju vai izkonspektēju kaut vai trīs lapas, bet tad man atlika tikai piesēsties un pa 3 dienām, neatejot no kases, uzrakstīt, jo materiāli jau bija savākti. Bet vispār šis man drusku atgādina tās logu tīrīšanas, grīdu mazgāšanas un lapu grābšanas karstās diskusijas, kas te kādreiz bijušas. :)Ja cilvēks pats negrib un var atļauties, lai maksā kādam, kas to izdara viņa vietā. Tā absolūti ir viņa darīšana. :)
13.11.2011 15:50 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Pat ja neesi rakstījis pats diplomdarbu, bet tēmu perfekti pārzini tad problēmas aizstāvēt nav, jo ne visiem ir talants uzrakstīt tik apjomīgu darbu. Nekā tur nosodāma!
13.11.2011 16:15 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Par tiem interneta resursiem.
Viss laikam atkarīgs no universitātes. Manā universitātē tā nedrīkstēja darīt. Atceros gadījumus, kad studentiem darba vadītājs vai komisija saka: "šī grāmata Latvijā nav pieejama. Kur dabūji? Atnes parādīt." Ja atzinās, ka internetā, tad tās pie avotiem vairs neskaitījās grāmatas.
13.11.2011 16:21 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Jā, es arī gribētu, lai kāds tieši man palīdzētu ar materiālu vākšanu, kaut elektroniskajās grāmatās...
13.11.2011 16:22 |

Reitings 86
Reģ: 15.08.2011
Pateicība, mīlīt! Ne visi mācās ekonomiku, sabiedriskās attiecības u.tml. plašas popularitātes specialitātēs! Kā arī ne visiem pētniecības tēmas ir cilātas un pārcilātas! Tāpat manai tēmai VARBŪT kaut kādos dziļos krājumos Tavā minētajā google books atradīsies vispārējā literatūra (starp citu, ļoti maza varbūtība). Līdz ar to, man nāksies būt 'vecmodīgai', neinovatīvai vai vēl nezin kādai un sēdēt ne tikai Rīgas bibliotēkās, iestāžu arhīvos, bet arī braukšu ārpus Latvijas sēdēt dažādu iestāžu arhīvos. šeit arī rodas diskusijas autores minētā problēma - laika trūkums, ja vēlas gala rezultātā redzēt kvalitatīvu darbu!
Apsveicu Tevi, ja Tava nepieciešamā informācija bija atrodama google books, Tu varēji sēdēt mājās un nonstopā kaut ko rakstīt par savu tēmu. Tiešām apsveicu! Bet ne visi ir vienā maisā bāžami.

Ak, jā, es, laikam, aizmirsu pieminēt, ka Latvijas periodika diez vai ir digitalizēta, ne?! Ja ir jāpārcilā n-tās žurnālu kaudzes / sējumi, tad tur arī aiziet pamatīgs laiks! Lūk, šādos variantos arī būtu ideals darba asistents...
15.11.2011 19:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits