Cilvēku uzvedība internetā.

Reitings 718
Reģ: 29.01.2009

Labrīt! ;-)

Bieži, lasot ziņas dažādos portālos, nākas saskarties ar neatīkamiem komentāriem, arī dažādos forumos bieži vien vērojami komentāri, kuri lielākoties sastāv no lamuvārdiem.

Kā jūs domājat, kāpēc daļa cilvēku tik ļoti cenšas internetā kādam "uzbraukt", nosodīt kādu un apvainot?

10.11.2011 13:45 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Rupjību un jēlību izgāšana internetā ir viens no seksuālās spriedzes noņemšanas veidiem nenobriedušiem prātiem. ;-)

Lai gan dažreiz tik tiešām gribas aizrādīt vai kaut ko negatīvu pateikt, ja es, piemēram, zinu kādu meiteni arī dzīvē, un šeit viņa pļūtī tādus brīnumus, ka bail. Bet tad visas uzreiz brēc, ka es esmu resna, nelaimīga un nedabūjusi vecmeita. Nu kur ir taisnība?! :-D

10.11.2011 15:48 |

Reitings 107
Reģ: 16.12.2010
tas, kas ir neta, nav jauztver nopietni.
es vienmer vados pec principa- ja varu to atklati pateikt, tad rakstu ari anonimi. :)
protams, ka visi, esmu saskarusies ar apd*** neta, bet - tikai anonimi :) :)
tapat,manu viedokli nemaina tas, ja par kadu cilveku izlasu ko sliktu neta, no serijas"viena tante teica", es spriezu pec savas personiskas pieredzes, un ta, ko man tiesi izdarijis/neizdarijis. bet par visam klacam- ierecu, un viss.
jo,ja par tevi runa,-tu esi dzivs un ieveribas cieniigs :) par to,kas neko neruna, nedoma, nedara - ari neruna.
un vel - mans favoritteiciens:
"kritizet nozime- stastit, kaa daritu es,JA macetu" :)
10.11.2011 15:49 |

Reitings 853
Es arī esmu ievērojusi, ka pelēkās peles internetā pārvēršas par andželīnām džolijām. arī tepat cosmo.lv daudzām ir tāds niķis. Katrs savus kompleksus pabaro, kā māk...
10.11.2011 16:32 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Internetā vidē paustie viedokļi un attieksme patiesi vienmēr nav jāņem nopietni. Tomēr, tomēr.. Par kaut kādu sabiedrības, noteiktas paaudzes līmeni un vērtībām šeit pavisam noteikti var spriest un izdarīt secinājumus. Man patīk, ka te amplitūda ir plaša - no deguna celšanas mākoņos un iedomības līdz pilnīgai aprobežotībai. Ir interesanti. Vienīgais, kā, manuprāt, bieži trūkst komentāros - elementāras pieklājības, audzinātības, morālās inteliģences varbūt. OK, vsiem nav jābūt labiņiem, jaukiņiem un mīļiņiem, arī kritika ir nepieciešama, bet ir forši, ja cilvēks to kritiku prot pateikt tā - ar glanci vai asprātību, nevis nolaižoties līdz 5. klases skolēna līmenim vai sprāgstot pušu savā snobismā. Ko lai saka - laikam jau tieši dažādība ir tā, kas liek atkal un atkal, pat pēc vairāku dienu pauzes, te atkal ielūkoties. :)
10.11.2011 16:36 |

Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011
man šķiet, ka cosmo komentāri lielā mērā, pat ja skarbi, ir diezgan adekvāti. Ok, ja neņem vērā, aizrādīšanu par pareizrakstību :D
Taču, tvnet vai delfi komentāri ir zem katras kritikas, cieņu un godu aizskaroši.
Kāpēc vispār esmu cosmo - jo, laia rī dažkārt skarbas, meitenes bieži tādējādi spēj atvērt acis vai liek uz lietām paskatīties savādāk.
10.11.2011 16:48 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es ar saviem komentāriem bieži vien gribu panākt kalena minēto "atvērt acis vai liek uz lietām paskatīties savādāk".
Un esmu saņēmusi komentārus, ka neesmu apmierināta ar dzīvi un te izlieku savu žulti utt. Tā nav - apmierināta esmu tiešām, njaa...tik laikam jau nemāku izteikties "pareizi".
Savukārt, tie tvnet, delfi utml komentāri vispār nav lasāmi, Tiem cilvēkiem kkas tiešām nav kārtībā.
10.11.2011 16:54 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Nu jā..dažai labai gribētos pateikt- pirms izsaki skaļus secinājumus par cilvēkiem, kuri dara tā vai šitā, padomā, vai tā nedari pati!ka tik nesanāk uzbraukt pašai sev :-D
10.11.2011 17:19 |

Reitings 12651
runā jau ka tāda tā latviešu daba esot. :-) :-)

Bet vispār šito es arī gribētu zināt. Man ir zināmi vairāki cilvēki, kam patīk internetā būt varoņiem, taču nekas kopīgs tiem nav - vienam dzīvē viss ok, vienam ar ģimenes lietām neiet, vienam ar citām lietām. Nu, katrā ziņā dažādi tie cilvēki, nevaru saprast, kas pie vainas, bet nu nav jau arī tas tik svarīgi, lai par to tagad lauzītu galvu.

Pirms laba laika arī komentēju tvnet, taču nevarēju izturēt tos slimos komentārus. Lūk, tur daudzi tiešām ir tādi, ka pēc tam jādomā - tiešām mums LV ir tik daudz cilvēki, kas ar prātiņu "nedraudzējas" :-O
10.11.2011 17:23 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Internetā vai jebkur citu, kur cilvēks ir anonīms, vienmēr katrs gribēs sevi parādīt kaut par kripatu labāku nekā ir patiesībā! Var jau gadīties, ka arī es kādu no šeit esošajām foruma dalībniecēm pazīstu personīgi, tā pēc nika jau nevaru uzreiz pateikt, tāpēc nemāku spriest kādas visas ir patiesajā dzīvē. Taču arī tad, ja visas esam ar perfekti baltiem zobiem, zīdainiem matiem un kājās aug no ausīm, nav nekādas vajadzības izgāzt savu neapmierinātību ar dzīvi un citām savām nebūšanām uz citiem!
Un tie, kas tik ļoti cenšas sevi parādīt kā "līderus" utt., patiesībā ir vienkārši parastie latviešu mirstīgie, kuriem patīk slēpties aiz ekrāna un paņirgāties par citu neveiksmēm vai dzīvi! Šaubos, ka kaut daļa no tiem lielajiem brēcējiem arī aci pret aci vairs tik skaļi bļaustītos!
Tomēr nevar aizmirst arī to, ka šis ir internets, kurš ir pieejams jebkuram (diemžēl) un nevar aizliegt izteikt savas domas vai nepatiku pret kādu no tematiem, vai vienkārši atļauties runāt skaļi par lietām, kuras ir absurdas! Tas, protams, neattiecas uz tiem slimiķiem, kuriem galvā ir tikai zāģu skaidas un uz mēles tikai rupjības!
10.11.2011 17:35 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
cosmo forumaa jau veel viss kaartiiaa. Nu labi, es dazhreiz palamaajos uz miiksto vai tajaa teemaa par sabiedriibas slaanjiem :D Par tvnetu vispaar nezinu smieties vai raudaat. Ti komentaari ir drausmiigi. Es tieshaam tieshaam gribeetu redzeet, kaadi izskataas pilniigi idioti, kas to raksta :D
Bet visvairak slikto lietu esmu sanjeemusi draugos (kaa deelj noblokjeeju iespeeju sarakstiities ar nedraugiem), kaut kaadi feikie profili man rakstiija visu laiku ljoti ljoti aizskarshas lieas, par to ka dziivoju aarzemees un nolamaaja 3staaviigajos, jo redz valsts nodeveeja. Tik debiili.
10.11.2011 20:35 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kadreiz tik interesanti lasit komentarus-man biezi rodas tada interese,redzet to cilveku vizuali! |-)
Es loti jutu cilveku pec rakstita!Notelot var vienu reizi,bet ja raksta daudz un biezi-tomer jut cilveku!
Liekas,ka cilveks ,kurs ir loti negativs savos komentaros- ir neapmierinats ar dzivi,kaut kas trauce-velas izgazt dusmas uz citiem...! (t)
10.11.2011 22:28 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Vispar, kad palasa tos komentarus internetaa, bail dzivot paliek, tik shokejoshi daudz prata slimo, sadistu, kas pa slimumu vinjiem galvaas daraas... tepat tak vinji ir, kaiminjos, uz ielas, darbaa...

Par shejienes negatiivismu, pusliidz zinu, kaa visas populaaraakaas cosmosietes izskataas, mans noveerojums - ka visvairaak negatiivas ir taas, kam pashaam Dievins nav devis nedz izskatu, nedz muuzjam apspriesto inteligenci, taa teikt - gribas lekt augstaak par savu dupsi, bet turpinaat atkal un atkal te naakt nez kaapeec :D
10.11.2011 23:16 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Par to ceelo `acu atveershanu` citiem... kura tad ir vieniigaa iistaa patiesiiba, citreiz mani baigi tas nogurdina sheit... katrs jau pirmkaart izsaka tos radikaalos padomus peec sava pieredzeetaa, saskata kaut kaadu savu saapi... Tik aizraujoshi skatiities visus shos atspulgus, kaa no neko neizsakosha viena jautaajuma, viena ar putaam un luupaam kliegs `pamet vinju, maita taads, vinjam 100 proc.ir cita`, otra `tu esi dumja, pati vainiiga, labojies, vins ir noguris` utt.
10.11.2011 23:23 |

Reitings 563
Reģ: 17.02.2011
"Atvērt acis citiem" - tas jau izklausās pēc pārspīlēti svarīgas misijas apziņas :-D ...un izklausās tiiik snobiski un augstprātīgi. Tas nozīmē, ka diskutētājs jau a priori pieņem, ka mani jāpamāca un ar mani nerunā kā līdzīgs ar līdzīgu. Nē, paldies, šāda veida palīdzība uz nelīdzvērtīgiem pamatiem man nebūtu nepieciešama (s)
11.11.2011 00:00 |

Reitings 45
Reģ: 26.08.2009
Par delfi, tvnet, apollo, kj, mango utml. anonīmajiem komentāriem.
Es uzskatu, ka tā nav, ka visi visiem tikai censtos uzbraukt bez pamata, vai arī es skatos no cita aspekta.
Tas, kas parādās komentāros, ir mūsu pašu sabiedrības viedoklis, un tie nav nekādi kaut kādi nez no kurienes indivīdi.
Ir labi zināt, ko domā sabiedrība, jo kurš, kas domā ar galvu, gan citādi izteiks savu viedokli par kaut kādām tēmām atklāti(!), ja tas var kaut kādīgi kaitēt viņam pašam?
Un nez vai tur ir jāmeklē iemesli, kāpēc cilvēki izsaka savu anonīmo, brīvo viedokli !?
Tas, ka komentāri ir neiejūtīgi, nepieklājīgi, aizskaroši un kādi tik vēl ne, sevišķi, ja runa ir par kādu konkrētu plaši zināmu cilvēku (piem., politiķi), protams, nebūtu labi, bet nevar prasīt no katra, kam ir savs viedoklis (un katrs viedoklis ir noderīgs), nez kādas diplomāta vai rakstnieka spējas izteikt to pašu, bet tikai neiesaistot aizskarošus vārdus.

Tā kā, lai es arī sevi sauktu par stereotipisku, man liekas nesaprotams tas viedoklis, ka šie delfi, tvnet utml. komentāri būtu nez kas drausmīgs, nelasāms un vispār vērā neņemams. Vai arī es vienkārši automātiski neapzināti šķiroju un izlasu tikai to, kas man šķiet ņemams vērā, un tāpēc mans viedoklis atšķirtos no daudziem citiem?
Un, runājot par tādām ziņām, kas tiešām ir ļoti bēdīgas (sēras, nopietnas avārijas), šķiet, ka cilvēki arī ir iejūtīgi un nekādas tādas lietas, ko nevajadzētu rakstīt, arī neraksta, vismaz neesmu redzējusi.
11.11.2011 13:31 |

Reitings 45
Reģ: 26.08.2009
Tāpēc man šķiet, ka šādā ziņā viss ir kārtībā, ja neskaita cenzūru tvnet (varbūt arī delfi) bieži un to, ka ir ierobežota anonimitāte (jāreģistrējas) dažviet, kas ierobežo vārda brīvību.
11.11.2011 13:34 |

Reitings 43
Reģ: 11.11.2011
Man patīk misiju "Atvērt acis citiem" komentāri. Tieši tie komentāri nāk no individualitātēm nevis pelēkās masas, kas tā baidās, ka kāds pamācīs vai kaut ko nosodīs un ieteiks rīkoties savādāk. Cenzūra grauj vārda brīvību, protams, ar izņēmumu, ka lamas tiek cenzētas.
11.11.2011 16:09 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Ak, prieks izlasīt par sevi ko jaunu, atgriežoties Latvijā:) Vēl lielāku prieku sagādātu tas, ja kas tāds spētu arī pārsteigt. Ja kāda izsaka savus spriedumus/salīdzinājumus, tad tie reizēm arī jāpamato. Ko esmu piedēvējusi sev tādu, kas reāli nebūtu dzīvē? Un ko esmu pārmetusi citiem tādu, ko pati neievērotu? Dažai labai, kura mani sauc par vīriešu mūzu, vajadzētu ne draugos bildes pētīt, bet grāmatas lasīt, uz izstādēm iet un prast otram sniegt vairāk par ārieni.
Atbildot uz Cortes jautājumu, ir dažādu veidu komentāri, kāds grib šo pasauli padarīt labāku vai pamācīt, kādam vienkārši ir atšķirīgs viedoklis, ko apkārtējie neprot/nevēlas pieņemt, kāds internetā "izlādē" negatīvās emocijas, tāpēc katru tādu gadījumu jāvērtē atsevišķi, cenšoties izprast patiesos komentētāja uzvedības/attieksmes iemeslus.
12.11.2011 15:21 |

Reitings 1202
Oi, par mani arī saka, ka es esmu seksu nedabūjusi, par sevi nepārliecināta, ka man skauž utt, un tas viss tāpēc, ka es saku, kā es domāju:D Man tieši besī visi tie "ak, cik cmukiņi mc mc" komentāri galīgi nevietā. Ja es saku, ka man solārija iedegums nepatīk, tad man arī nepatīk, nevis man skauž, nevaru atļauties un tādā garā.
Ja kādam šķiet, ka par viņu pārāk daudz dirš, tad varbūt vajag pavērot sevi no malas - varbūt patiešām parasta viedokļu nesakritība tiek uztverta kā samazgu spainis.
12.11.2011 16:31 |

Reitings 243
Reģ: 19.05.2010
Man jau liekas ka tadi cilveki,vnk nezin kur izgast savas dusmas,tadelj to dara interneta...un jutas baigi varenie...ka tadi pusaudzi pubertates laika. :D :D smiekliigi,berniskigi..
12.11.2011 21:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits