Pieredze ar aukli

Reitings 63
Reģ: 09.12.2009

Labrīt, dāmas :-)

Manam mazulim 3.mēneši, iet jau ceturtais :-)

Esmu vientuļā mamma un tāpēc ņēmu palīgā aukli pavisam nesen, lai pati varētu aiziet pie friziera un tādā garā. Principā līdz šim aukli aicināju ļoti reti, tik pa pāris stundām. Nekādu problēmu nebija, līdz vakar attapos atnākot ātrāk mājās ka aukle trīs stundas pa āru staigājusies. Es gaidu gaidu, ne miņas ne ziņas. Biju šokā un uz līdzenas vietas aukli atlaidu. Kas notiek? Sakiet kāda Jums pieredze ar auklēm? Manā gadījumā sajūta ka tā sieviete kārtoja savas lietas un darbus nevis auklēja manu bērnu, jo tas man liekas nav normāli. Tagad negribu pat ņemt jaunu aukli, labāk pati cīnos.... Varbūt Jums kāda pieredze? Varat ieteikt kādu tiešām uzticamu auklīti un nepilnu slodzi?

10.11.2011 13:14 |

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
miss Puma, nu es svešam neatstātu,ja būtu izvēle, tad atstātu pie savas mammas, vecmāmiņas un dažām draudzenēm. Tā kā man būtu kam atstāt,ja vajadzētu,grūti iedomāties,ko darītu,ja neviena nebūtu. :)
10.11.2011 17:10 |

Reitings 63
Reģ: 09.12.2009
man nav kam atstāt vispār :-( un ar zīdaini iet pie friziera vai uz valsts iestādēm nav normāli.... tāpēc tā ir...
10.11.2011 17:18 |

Reitings 107
Reģ: 16.12.2010
ja, starp citu nevar un nevajag nemt bernu visur lidzi :)
jo,ja mammai jaiet,piemeram, pie friziera, un ara list lietus, nu nav prata darbs vinu stiept lidzi!!
ja,esmu nemusi bernu lidzi uz vaksaciju majas, bet pie friziera uz salonu nenemu- jo frizetava ir skali troksni, no feniem uc, kas tikpat labi bernu var darit nervozu, nav maminai jajutas neerti citu prieksa, un nav kadai frizierei vins jaucina,kamer sievietei feno vai mazga matus :)
otrs, dazadas vietas esmu redzejusi ar berniem vecakus, bet ja berns blauj, tas ir nedaudz apgrutinosi gan vecakiem, gan apkartejiem. nu nevar pilnvertigi macities, ja janemas ar berninu, kurs raud, un ari apkartejiem tas ne parak patik, un tas ir normali.
vel tas piemers: 2 vecaki, darbi, berni un nekada aukle nav bijusi- nu bet, ja vecaki ABI grib kur aiziet, macities, uz kursiem, varbut atpusties- ka vini to var izdarit, ja nav ne vecmaninas, ne draudzenes? saja gadijuma vecmaminas u.c. pieskaitamas pie auklem.
starp citu, psihologi un gimenes terapeiti visi ka viens uzskata, ka parim, lai ari ir berni, nedela kaut paris stundas javelta vienam otram,kur aizejot, atpusoties...un tas ir vajadzigs, lai saglabatu attiecibas starp virieti un sievieti. jo ne jau tas ir raditajs labai gimenes dzivei, ka viss tiek paspets pasu spekiem, kaut gan noskrejusies lidz pedejam. :) visu var, bet ar meru.
10.11.2011 17:42 |

Reitings 107
P.S. es personigi nezinu, bet pec ka var spriest, ka autore nestrada? :-/ ja jau ir nauda,par ko maksat auklei?:)
10.11.2011 17:46 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Es jau savam draugam uzreiz pateicu, ka nekādas aukles bērnam nekad nebūs. Es arī esmu gājusi pie friziera, kamēr draugs ar mazo pa āru vizinās, esam gājuši uz dažādiem pasākumiem, kamēr drauga vecāki pieskata bērnu! Un aukli es neņemšu ne jau finansiālu apstākļu vai greizsirdības :D dēļ, bet gan tāpēc, ka es kā māte nekad nebūšu mierā ar to, ka manu bērnu pieskata svešs cilvēks un plus tas, ka man visu laiku būtu jādomā vai viņa visu izdarīja, vai bērns ir paēdis utt. Kamēr draugs ir darbā es visu daru viena pati, pilnīgi visu. Takā ar visu var tikt galā un ja laicīgi visu sarunā, es domāju, ka tev taču kāda draudzene vai tuvs cilvēks neatteiks pāris stundas paskatīties bērnu, nav tak nekāds dinozaurs, bet bērns!
Un par to barošanu... Loģiski, ka bērns pēc 3 stundām būs pilns un ar kurkstošu vēderu! Mans par laimi ratos vienmēr vai nu guļ vai klusām brīnās apkārt. :D
10.11.2011 17:52 |

Reitings 107
tikpat labi draudzene (ja tiesam nav sirds draudzene, kas staves un kritis)var izradities vel sliktaka par svesu cilveku,...to es pec pieredzes, ne berna audzinasanas jautajumos, bet no tadam,kas it ka labas draudzenes esmu visadus brinumus sagaidijusi, ko pat svesi nav darijusi.
parliecinats cilveks var but tikai par sevi,(un ta nestandarta situacijas daudzi savara tadus podus, kas pasus pec tam parsteidz), ta ka manaa izpratnee, draudzene, pazina ir pielidzinama svesam cilvekam -auklei.
10.11.2011 18:13 |

Reitings 172
Reģ: 26.08.2011
KatrinasJaunkundze - vai savu superauklīti jau atradi? :-)
12.11.2011 01:56 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Vēl jau ir opcija, ka vari auklītei neatstāt atslēgas un viņu ar bērnu vienkārši ieslēgt :D Zinu, ka izklausās briesmīgi, bet, kad es auklēju mazo, tad sākumā mazā mamma tā arī darīja, jo nebija pietiekoši atslēgu. Bet tāds variants strādātu arī Tavā gadījumā.
Bet mazais mazs, un iespējams grūti būtu atrast cilvēku, kas varētu tā brīvi tikt, kad Tev iegribas.. jo nu padomā, ko viņa darītu pārējo laiku. Vislabākais variants - meklēt caur paziņām, apjautāties, vai nav kāda jauka meitene/mamma ar brīvu laiku.
12.11.2011 03:44 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Ieslēgt aukli? :-O Tagad atvainojos, bet reāli sāksies ugunsgrēks, tad nebūs ne tikai aukles pēc tam...Fantastiska gudrība!
12.11.2011 11:27 |

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
Par to ieslēgšanua-absurds. Nekad mūžā neesmu kādu atstājusi mājās tā,ka netiek ārā, arī mani neviens nav atstājis!

Dažkārt es brīnos kāpēc man ļauj auklēt svešus bērnus. Piemēram, ar pirmo auklējamo bija tā,ka es pazinu viņu tikai 2 mēnešus(varbūt pat mazāk),bet viņš dzīvojās pie manis 24/7 gandrīz veselu mēnesi. Nekas slikts mums nenotika,lai gan daudzi bija šokēti,ka man nepazīstamai atstāja bēbi uz tik ilgu laiku.
12.11.2011 13:30 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
cik dienas,ilgi vina tevi ieslēdza? atslēgas dublikāta izgatavošana prasa pāris minūšu laiku, nemaksā dārgi.drīzāk ieslēdza, jo neuzticējās.
12.11.2011 14:20 |

Reitings 311
Reģ: 01.04.2009
Izlasot situāciju var tikai secināt, ka tā auklīte tiešām īsti neaptvēra, ka viņai darīšana ar mazu dzīvībiņu. Cik vieglprātīgi.

Man pašai arī pieredze auklītes darbā pirms 2 gadiem. Tās bija tīrās šausmas. Šajā gadījumā jā, bet ne vienmēr tomēr aukles pie visa vainīgas. Toreiz auklēju divas meitenes uzreiz. 1,5g. un 4.g. ĀĀĀĀRPRĀTS!!! Vecāki nekad nevērtēja objektīvi neko. Mazākā meitenīte raudāja, kad mamma no rītiem gāja uz darbu, bet, kad durvis bija ciet - jauki dzīvojāmies visu dienu un pēc mammas neprasīja. A šamējie, kā dzird, ka raud - ahaaaa aukle slikta! Nezin jau, kas notiek kad aiziet. 4gadīgā skrien pa pagalmu, man vēl mazā jāvāc. 4gadīgā nokrīt, nobrāž celi. Cik es bērnībā neesmu kritusi, nejau pa trepēm viņa nokrita, bet mīkstā zālītē. Tēvs auro uz manis, ka vainīga.
Man pusdienlaikā bija jāpabaro abas meitenes, vecums atšķirīgs, tātad ēdiens jāgatavo atsevišķi + vēl pašai jāpaēd. Kamēr lielā ēd, mazā jau paliek miegaina uz diendusu. Tēvs atnāk, pasaka, lai uztaisu viņam vēl ēst tam visam pa vidu un aizeju uz veikalu! (e) Par 9 stundām dienā, nedēļā saņēmu 40ls. Smiekla nauda par tādu darbu.

Ar šo gribēju ieteikt vienmēr vecākiem objektīvi padomāt pirms nosodīt, jo bērns ir bērns, emocionāls...
Tas protams neattiecas īsti uz šo situāciju bet vispār
16.11.2011 03:35 |

Reitings 311
Un pēc stāsta jau var saprast, ka tēvs visu dienu dzīvojās pa māju, jo darbs no mājām un pat sviestmaizi sev uzsmērēt nevarēja.
Radās sajūta, ka man 3 auklējamie :D
16.11.2011 03:37 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Nu, nezinu, man tas likās normāli, jo tā bija noruna :D
Darbiniece, tās bija 2 dienas ;) Mamma man bija pazīstama, tā kā kļūdies. Ne visiem ir darbi, kur var izskriet darīšanās un uztaisīt atslēgu. (t) |-)
16.11.2011 03:51 |

Reitings 221
Reģ: 13.08.2009
Skaidrs, ka vecāki var būt pat lielāks apgrūtinājums kā bērni, bet tur pašai jābūt ar mugurkaulu un jārunā kā ar vienlīdzīgu. Laikam jau bija vajadzīga nauda, ja šito pacieti un neizrunāji situācijas ar vecākiem. Kaut vai par ēšanu - tik krasi ēdienkarte 1,5g un 4g neatšķirās - vecākais var ēst vistas fileju ar vārītiem/sautētiem dārzeņiem, mazais to pašu tikai sablenderētu un katram iedod pa svaigam dārzenim/auglim klāt. Arī pati to mierīgi ēd.

Un manuprāt atteikšanās no auklītes, vai otrādāk auklītes algošana galīgi nenozīmē, ka esi slikta māte. Katram savādāka situācija un dzīves apstākļi - vīrietis strādā no rīta līdz vakaram, vecāki nav pieejami mazā pieskatīšanai utt. Man pat šķiet bezatbildīgāk uzvelt to vecākiem/draugiem, nekā paņemt aukli. Protams, ja kāds no iepriekšminētiem pats piesakās, tad ok to laiku izmantot efektīvi savām vajadzībām, bet ne regulāri prasīt.
16.11.2011 04:00 |

Reitings 311
Viegli jau pateikt izrunājies, vai tad kāds mani galvā ņēma! Nu tur sarežģīti izstāstīt. Tāpēc jau ātri aizgāju, pēc 3 ned... Gaļiņu redz dot nevar, par smagu, bet, kad es pateicu, ka tās Jungle-Pop krāsainās suliņas ir pilnas ar ķīmiju un tik pērk bērniem, tad saņēmu pretī atbildi, ka tikai ar Kolas garšu esot kaitīga, pārējās ir veselīgas :D :D
16.11.2011 04:15 |

Reitings 221
Reģ: 13.08.2009
Haha, ok, tad vecākiem diagnoze skaidra, žēl bērnu. Gaļu var ieviest ēdienkartē no ~ 8/9. mēneša.
16.11.2011 04:43 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Wasp-izlasiju tavu gadijumu un man tiesam palika tevis zel,jo zinu,ka tie mazie delveri pilnu galvu piestasta vecakiem...
Es ari esmu palidzejusi skatities tos savus "sarkanmatisus"!Jezus Marija! :-D
Es nekad dzive nevareju iedomaties,ka vecaki klausa bernu fantazijam vairak,ka piemeram man -pieaugusam cilvekam!
16.11.2011 05:41 |

Reitings 199
Reģ: 19.08.2011
aiii :) taa gribeetos izpaliidzeet..es tieshi shobriid paaris stundas nedeeljaa aukleeju divaas internacionaalaas gjimenees mazus beerninjus, bet diemzheel, ne Latvijaa..miilu tos mazos briinuminjus, pat mana profesija ir saistiita ar beerniem un pieredze arii guuta gan LV, gan aarpus taas veel 2 valstiis (aupair). Un atsauksmes no gjimeneem arii ir iespeejams dabuut..baaac, tikai zheel, zheel, zheel, ka neesmu shobriid LV, labpraat pieteiktos. Labu, uzticamu, pieredzeejushu aukliiti tieshaam gruuti atrast. Lai izdodaas! :)
16.11.2011 12:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits