kas esat?

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010

Daudzas brauca man par šo diskusiju http://cosmo.lv/mine/forum/20/topic/105451/?rand=1142889758

(e)

Bet lūdzu reālus piemērus studijā, kur kādā izdevies izsisties pašas spēkiem.

08.11.2011 21:45 |

Reitings 819
es nemaz tik sūdīgi nejūtos. Jo kas gan mani te noliek, ne jau tās augstprātīgās cacas, kas reālajā dzīvē. :-) Tādas pašas kā es vien te ir un deguns jau protams mākoņos. Daudzas te lielījās ar nez kādiem mistiskiem sasniegumiem un turklāt pašas, bet neko reālu tā arī nepateica. Mūsdienās iegūt bakalaura grādu un iekārtoties par 250 ls nav sasniegumus ar ko lepoties. ;-)
09.11.2011 01:36 |

Reitings 819
Man vispār sajūta, ka daudzas neko no dzīves nav redzējušas, ja saka ka viss manā galvā, - ne vienu vien reizi saņemu pazemojošu attieksmi un reāli, ne nosapņotu.
09.11.2011 01:38 |

10 gadi
Reitings 3007
Reģ: 29.01.2009
lasu un nesaprotu šīs diskusijas jēgu :-|
autore neatzīst nevienu komentāru, visi ir nepareizi, vienīgi viņas ir pareizs.
ietiepusies, ka visi viņu apbežo un neko nevar sasniegt, jo nav naudas.
ja nevari uzklausīt ieteikumus, komentārus un kritiku- piedod, bet tur, kur esi šobrīd, arī paliksi. ar savu ietiepību paliksi pie tukšas siles.
viss.
09.11.2011 01:40 |

10 gadi
Reitings 3713
Kas tev ir izsišanās?

Un vispār. Lielākai daļai meiteņu šeit ir 22 gadi. Tas ir pats sākums. Nekas tā no gaisa nekrīt un pēc augstskolas beigšanas nedabūn super labo darbu (tikai ar ļoti maz izņēmumiem). Līdz tam ir jānonāk. Un parasti ne jau 2-3 gadu laikā, jo tas ir tas laiks, kas parasti aizņem, lai dabūtu pirmo paaugstinājumu.

Gribi piemērus? Skaties uz tiem, kam tagad 30 un vairāk. Lielākā daļa to turīgo jauniešu vecāku ir sākuši no nekā.
09.11.2011 01:44 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Katrīne.AB , ir taču tā, ka apkārtējie ir mūsu pašu spoguli. Attieksmi var ļoti labi just. Arī savu attieksmi pret cilvēkiem, kuriem, pēc tavām ir vairāk naudas, tu neapzināti izrādi un pēc tam seko pretreakcija. Tevī darbojas programma - visi cilvēki, kas nav manā slānī, ir dranķi un pakaļā līdēji un tā tu arī sāc pret viņiem izturēties. Kur paliek cilvēciskais faktors?
Un zini, atrast savā jomā darbu, kaut vai sākumā par 250 Ls arī ir sasniegums, tālāk jau var sevi mēģināt pierādīt un prasīt algas pielikumu vai paaugstinājumu, kas arī ir liela māksla. Dzīve tevi ir ielikusi šādā situācijā, lai sniegtu tev kaut kādu mācīb'stundu. Varbūt tieši tāpēc, ka Tev pašai jāiemācās cienīt tā zemā slāņa cilvēkus, kuri nav tie bagātie?
Pieņemu, ka Tu arī esi atgriezusies savā mazpilsētā un tur ar savu izglītību tiešām atrast darbu nav viegli...
09.11.2011 01:58 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Es ieguvu 1. vietu 2. klases matemātikas olimpiādē. Pat biju uz skatuves saņemt diplomu.
Vēl izsitos Stockmann Trakajās dienās - pati pirmā tiku pie superīga lūpu spīduma par labiem naudiem. Kaut gan jāatzīst, ka tur draudzene nedaudz piepalīdzēja.
Šie jau vēl tikai pirmie panākumi.
Vēl ir padomā uztaisīt šeit kādu muļķīgu diskusiju iedzimtā uzmanības deficīta un stulbuma apmierināšanai.
09.11.2011 02:12 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Un ja es teikšu, ka man par pilnu slodzi būtu ap 500LS + uz rokas, tas nozīmē ka esmu izsitusies? manuprāt, nē. Bet sevi uzturu bez vecāku palīdzības tikai pateicoties savām prasmēm un apņēmībai.
09.11.2011 02:15 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Tu esi tik stulba, tik stulba, tik ļoti ļoti stulba, ka es vienkārši nevaru :D Es varu, lūdzu, tev uzšaut? Tu esi vēl drausmīgāka par tām "cacām", jo, kā tu pati, cerams, pamanīji, tagad nodirs meitenes šeit, ka viņas ķipa, ne sūda nav sasniegušas. Lūdzu, savāc mīksto, anālo patruļu un tinieties abi prom no šī foruma uz idiotu zemi
09.11.2011 02:17 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
*visi trīs
09.11.2011 02:18 |

Reitings 1761
Palasīju to tavu diskusiju...
Lai izsistos pašas spēkiem, pirmkārt, vajag galvu uz pleciem, otrkārt, attieksmi ( "Politness is the key to the world", bet to tu izklausās, ka nezini) , treškārt veiksmi- atrasties pareizajā laikā, pareizajā vietā. Nu un ,ja runā par vīriešiem, tad arī āriene ir no svara, protams.. bet galvenā tomēr ir attieksme.
Ja tev jau no paša sākuma kremt tas, ka citiem iet labāk un tu pieļauj sliktu atieksmi pret sevi, tev ir jāmainās pašos pamatos.
Meitenēm ir taisnība par to, ka viss sākas galvā, bet ar to nepietiek. Ir jāiet, jāmeklē un jāprot atrast pareizo pieeju pareizajiem cilvēkiem: darbā, sociālā dzīvē utt. Jāmāk sevi "pārdot".Cilvēkam ir jābūt Personība.

Es nedomāju sākt uzskaitīt savus personiskos sasniegumus ( kas, starp citu, ir subjektītvi), citādi tas , ko tu gaidi ,ir "mērīšanās ar krāniņiem", kuram nu vairāk tas un šitas. Bet vienu gan pateikšu: ja tev nav skaidra mērķa dzīvē un nav ne jausmas , kāds varētu būt tavs pirmais solis, lai tiktu tur, kur tu gribi un dabūtu to, ko tu gribi ( jo, redz, Latvijā jau realitāte ir tāda un šitāda un pelēkā masa vien man apkārt)tu netiksi nekur.
09.11.2011 02:19 |

Reitings 1761
*politeness
09.11.2011 02:25 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Es zinu vienu labu piemeru, kur cilveks ne-pilsetnieks, un piedevaam no lielas gimenes, protams, kam lidzi nak trukums, ir labi centigi darbojies PATS, macijies,stradaajis, un tiesham shobrid var teikt congrulations,malacitis,paveicis daudz:) ar merktiecibu,gudribu un plaanu.
09.11.2011 02:26 |

Reitings 712
Pirmkārt,es nesaprotu- pazīstu diezgan daudz un dažādus cilvēkus, bet visi līdz ar svītru ir normāli. Šeit tik bieži uzrodas šādas pērles ar kaut kādu pilnīgi savādu domāšanas līmeni, kurā viņas ir ieciklējušās un nav izvelkamas.
Otrkārt-vesela čupa ar cilvēkiem, kas ir izsitušies no nabadzīgām ģimenēm. Gan tepat Latvijā, gan ārzemēs.
Paskaties,cik daudz darba sludinājumi ir. SS.LV neviens nemeklē radiniekus. Viss ir atkarīgs no tavām spejām,un tam ir mazs sakars ar tavu vecāku maciņu biezumu. Radošumu, spēju pārliecināt, prezentēt un talantu tev nevienā skolā neiemācīs.

Tagad domāju par konkrētu piemēru. Un jā, zinu cilvēku, kurš savos 22 gadosLatvijā jau ir zināms savā jomā. Nekāds vecāku maciņš,bet patiess talants un mīlestība uz to,ko dara.
09.11.2011 02:31 |

Reitings 4298
Katrīne.AB - Tu esi pilnīga idiote! Es vispār nekad nelamājos interneta vietnēs, bet šis ir zem jebkuras kritikas. Tu esi vienkārši nožēlojama! Tiešām nespēju iedomāties, ka šādi cilvēki reāli pastāv, par laimi, ne manā draugu, ne radu lokā tādu nav.
Ar šādu attieksmi Tev nebūs ne princis baltā zirgā, ne darbs, ne nauda - nekas! Un pati pie tā būsi vainīga.
Tāpēc neraksti šeit savus nožēlojamos komentārus, bet ej un dari, lai arī pati kaut ko dzīvē sasniegtu!
09.11.2011 12:06 |

Reitings 874
Ir jau tā, kā te viena meitene teica, ka KatrīneAB vienkārši šeit provocē meitenes, bet nu goda vārds, besī šitā sīkā klukste ar saviem izlecieniem.
Tas, ka pati neko neesi sasniegusi un tikai čīksti cik viss slikti, tikai Tu pati esi pie tā vainīga. Nevajag visus mērīt pēc sevis, ja esi nulle, un negribi neko darīt, tikai gaidi, kad kāds bagāts onkulis pret pakalpojumu tev iedos naudas žūksnīti, tad arī esi tur kur esi!
Ne pārdevēja, ne apkalpojošais personāls, nav nievājošs darbs - viss darbs ir darbs, un katrs darām to, kas iet pie sirds. Kad būs jākar zobi vadzī, tad domājams arī Tu ķersies pie birstes un mazgāsi.
Gribi reālu piemēru - še tev, tavas stulbības apmierināšanai, man 27 gados ir par savu naudu pirkta mašīna, dzīvoklis (bez kredītiem), savs uzņēmums, plus vēl strādāju algotu darbu. Kā arī ja piedāvā iespēju piehaltūrēt esmu bijusi apkalpojošais personāls un nevienu brīdi neesmu jutusi nievājošu attieksmi.

Kā sevi pasniegsi - tā pret tevi arī iztruēsies.
09.11.2011 13:09 |

Reitings 606
Reģ: 17.04.2011
Zini, lai kaut ko sasniegtu, ir sevi jāpierāda. Tikai tad, kas esi melnu muti darījis visu, lai pierādītu, ka esi kaut kā vairāk vērts, viss notiek. Un nevis savādāk.
Tā ka - piecel pēcpusi un sāc kaut ko darīt.
09.11.2011 13:26 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Eikko nokomentēju Tavu iepriekšējo tēmu!

Man daudz piemēru tiešām ļoti, ļoti daudz, kādi 10 - 20 varētu būt uzreiz.

Puse no manierm kursabiedriem (jau pieaguši cilvēki vakara maģistros), kuri savos 25 - 35 strādā foršos darbos, dazas vēl lekcijas paši lasa, bet arī strādā 24 h diennaktī.

Viena meitene ir sākusi kā apkopēja birojā un tagad savos 30 gados ir vadošā speciāliste, bet visus cilvēkus vieno 2 lietas optimisms (kja kas, visu Tic The secret teorijai :)) un ķēriens, juška, boška pēlēkas vielas pietiekāmais daudzums :))
09.11.2011 13:31 |

Reitings 2130
Es pat no šējienes varu vairākas meitenes nosaukt, kurām ir savs bizness , plāni, ieceres, pazīstu arī stāstus par neveiksmēm, bet parasti šie cilvēki riskē vēl, vēl un vēl.... kamēr visu sasniegs.

Un ja Tu domā, ka nauda ir viss, tad maldies, man viena radiniece (gudra ar izglītību , savu biznesu, īpāsumiem - visu sasniedza pati uz saviem 30), apprecējas ar milionāru, jo mīlēja viņu un gribēja kaut ko vēl labāku (bet viņa bija tam milionāram gandrīz lēdzvertīga), un tagad s'\ež zelta, pat dimanta būrī un ir dziļi, dziļi, dziļi nelaimīgs cilvēks, bet aiziet nevar .. (tur arī ir iemesli kāpēc).

Tādu dzīvi gribi? Milionāru gribi? davai iepazīstināšu? Tikai mācēsi noturēt?
09.11.2011 13:40 |

Reitings 2130
Un vēl, mūsdienās, dabūt ne tikai grādu , bet arī zināšanas un darbu uzreiz pēc mācībām pa 250 ls ir sasniegums :) Bet Tev jau to nesaprast :)
09.11.2011 13:55 |

Reitings 2230
piemērs- mana mamma. viņai vecāku atbalsta nav bijis vispār. uzreiz kā palika 18 gadi, tā bija spiesta pati atrast sev pajumti un darbu,jo vienīgais tuvais cilvēks aizgāja aizsaulē + vēl regulāri bija jābrauc pie tēva slaukt govis un uzturēt lopiņus, jo viņam bija vienalga. Nezinu nevienu citu, kam būtu TIK grūti gājis dzīvē,bet viņa turējās un tagad ir biznesa sieviete un lieliska mamma.
tā ka beidz pīkstēt un sāc kaut ko darīt lietas labā!
09.11.2011 14:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)