sabiedrības stāvoklis

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010

Kā liekas jums, vai starp cilvēkiem pastāv šķiras? Man liekas, ka jā. Pati diemžēl esmu zemākajā. To sajutu gan skola, gan augtsskolā, gan darbā. Studiju laikos piepelnīos gan kā viesmīle, gan viesnīcas adminsitratore, gan veikala pārdevēja. Un nereti saņēmu nievājošu attieksmi no augstās raudzes cacām (augstprātīgu izturēšanos) gan kā viesmīle, kur uz mani tika pacelta balss un veltīti nevērīgi niecinoši skatieni, gan drēbju veikalā pienesot klāt drēbes un izjūtot izkomandēšanu. Arī skolā augsskolā neiederējos starp biezajiem un tie ar mani nedraudzējās. Reiz kāda meitene man teica, ka augstais slānis ir , lai dzīvotu un baudītu, bet visādas pārdevējas, viesmīles ir domātas tam, lai apkalpotu. Un ar džekiem man tas pats, nekad nav bijis neviens turīgs, jo tie tusē ar turīgo vecāku meitām.

07.11.2011 14:10 |

Reitings 819
pilnīgi smiekli nāk, ka iesaka man lasīt grāmatas par miljonāriem un viņu domašanu. tas grāmatas ir sarakstītas, lai miljonāri kļūtu vēl turīgāki un iegūti tos latus no jums, kas pērk tās grāmatas.
Tāpat smieklīgi visi tie ieteikumi, ka sasitās kā māk. Nekas nesanāks. Pat , ja būs laba doma par biznesu, nebūs nauda ko sākumā ieguldīt attīstībā un čiks vien būs
08.11.2011 01:25 |

Reitings 819
un tām, kas domā, ka ikviens , ja grib var sasniegt visu :-D silti iesaku nesapņot un apzināties, ka esat tāds pats zemais slānis kā es
08.11.2011 01:26 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Nē, tu kļūdies. Izskatās, ka vienīgā no zemākā slāņa te esi tu, jo pati sevi uzskati par neko un lūri tikai augstos plauktos. Cilvēks, kas sevi par kaut ko vērtē un attiecīgi dara visu, lai tiktu uz augšu, nekad nebūs zemākais slānis.
08.11.2011 01:30 |

Reitings 122
Reģ: 29.01.2009
Nikolette +++
08.11.2011 01:40 |

10 gadi
Reitings 350
Nu ar tādu attieksmi.. Es nebrīnos, ka esi tur kur esi.. Nevar vienlaikus nicināt veiksmīgos un bagātos, tajā pat laiku gribēt būt par tādu un draudzēties ar tādiem. Baigā pretruna domāšanā, tāpēc pati liedz sev iespēju izrauties no apburtā loka.

Tāpat nav nekāds noslēpums, ka patīkams cilvēks ar domāšanu ārpus viduvējības rāmjiem, bez komunikācijas problēmām darba devējiem spēs ienest vairāk naudas nekā skolas sausiņš teicamnieks.(tas par to aizvainojumu par labākajām sekmēm iekš skolas). Ja nav paziņas, kas var iekārtot "labā darbā", tad jākļūst par labu profesionāli savā nozarē, un tad atbilstoši apmaksātu darbu atrast nav problēmu. Plānā galdiņa urbēji nekur nav vajadzīgi.

Izdzīvošanas likums ir nežēlīgs. :-D
08.11.2011 02:13 |

Reitings 345
Reģ: 07.06.2009
Paklau, pirms tu izrunājies, ka Te ir kkāds "slānis " kā tu- Tu nemaz nezini kādas sievietes piedalās šajā diskusijā.tAS JAU IR VIRSRAKSTS.
08.11.2011 02:31 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Tu vienkārši esi ņerga.
un ar tādu attieksmi tālāk arī netiksi. Aizej uz bibliotēku un paņem tur, ja satraucies, ka kads no tava pirkuma kļūs bagātāks :)
08.11.2011 02:36 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Ņemu savus vārdus atpakaļ - Tu nemaz īpaši neesi pelnījusi atrasties jauku cilvēku sabiedrībā.
No visas sirds novēlu Tev kļūt par augstās raudzes cacu un apprecēties ar kādu padumju čiekuru.
08.11.2011 03:01 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Ak jē! (e)

Protams, cik cilvēku, tik viedokļu! Bet kāpēc uzreiz jāizsakās nievājoši, jāizsmej bez maz vai,cita pat piebalso.

Meitene uzdeva jautājumu, vai, mūsuprāt, starp cilvēkiem pastāv šķiras un pastāstīja, kā jūtas. Var jau arī ne tik skarbi atbildēt!

Es uzskatu, ka tā kā mēs visi esam cilvēki, td visi kā cilvēki arī esam vienādi. Un nav runa par raksturiem, izskatu vai finansiālo stāvokli. Es domāju - cilvēcīgi. Un tas,ka finansiālais stāvoklis katram savs, tas jau loģiski, bet nedomāju, ka tāpēc būtu šķiras. Ir cilvēki,kas vērtē citus zemāk par sevi , uzskata,ka ar savu naudu ir labāki, te domāju, iedomīgos, kas izsmej,pazemo nabadzīgākus. Bet ir jau arī tādi, kas varbūt paši sevi noniecina,uzskata par nederīgiem. Tāpēc neiesaku vērtēt pēc finansēm otru. Protams,ka ir lieliski,ja cilvēks tiecas uz mērķiem,uz panākumiem un tā arī vajadzētu būt. Bet visiem nav lemts pelnīt vairākus simtus vai cenšas vai nē. Protams,ka var izsisties uz augšu, dzirdēti dažādi veiksmes stāsti,kad mazturīgie izsitas un kļūstturīgi. Bet piekrītu, ka daudzos darbos, vietās vērtē pēc pieredzes. Bet kā tad dabūsi,ja iepriekš nekur neņēma,kā tikai veikalā? Bet galvenais tiešām nepadoties, kaut vai strādā tajā pašā veikalā, meklē, interesējies, sūti cv.līdz atradīsi ko labāku. Es pati arī ar savu augstāko izglītību pagaidām strādāju veikalā, bet zinu,ka te nebūšu visu mūžu.
08.11.2011 03:05 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Sniedzīte, no sākuma jau meitenes teica, ka lūk tā un šitā pati esi tur kur sevi noliec, bet šī sāka spuroties pretī. Tad KO viņa gribēja dzirdēt? Žēlošanu? Es nesaprotu.
08.11.2011 05:25 |

Reitings 3022
Katrīne.AB,

mēs taču katra runājam par savu pioeredzi nevis par kko abstraktu. Tāpēc arī sakām, ka katrs var sasniegt to, ko vēlas, ja tiešām vēlas!
08.11.2011 10:12 |

Reitings 874
Jau vakar lasīju un biju tik nikna uz tēmas autori, bet bija pārāk vēls un liels slinkums uzrakstīt pāris biezu vārdu sabiedrības nabadzītei - Katrīne.AB.

Pirmkārt, jau par to, ka pati pajautāji viedokli un tad sāki gānīt pārējās, kad saņemi viedokli, kurš pašai pie sirds neiet. Man gan jāpiekrīt lielākajai daļai meiteņu, ka pats esi tur, kur sevi noliec un kā sevi pasniedz. Ne jau obligāti ir vajadzīgs iespaidīgs bankas konts, liela mašīna, māja un iedomāts stāvoklis sabiedrībā, lai tevi ievērotu un cienītu. Cilvēkus ievēro un ciena par pavisam citām lietām - kā piemēram - kā viņs sevi pasniedz, kā uzvedas, ko prot un vai uz pleciem ir galva (nevis kāpostgalva).

Pati arī neesmu ne no tām bagātākajām, kā arī ne no nabagākajām, visu, kas man ir, esmu sasniegusi pati saviem spēkiem - strādajot un fīčojot aizvien jaunas lietas, kā sevi attīstīt un veidot savu labklājību, un šeit man neviens bagāts papucis vai mammucis nav palīdzējis, kā arī bagātu onkuļu man nav. Nenoliegšu, ka tas ir bijis grūti, bet toties patīkami, jo to, kas man ir neviens man nevar atņemt!

Un vēl kas, vecā labā pasaules taisnība - par naudu nevar nopirkt visu, patiesībā par naudu var nopirkt TIK maz ko!

Tā kā beidz te čīkstēt, un sāc kustināt savu pakaļu un darīt kaut ko, nekas no debesīm nekrīt.
Un galvu savu sakārto - tur arī visa problēma tava, nevis sabiedrībā un tās slāņos.

P.S. Man ir daudz draugu (labu draugu), kuru bankas konts no manējā stipri atšķiras, bet nekad to neesmu izjutusi, jo viņi ar to neplātās, jo paši to ir pelnījuši un zina cik tas grūti nāk.
Tādas cacas, par kādu tu vēlies kļūt jau tikai lielās ar savu bagātību, bet ja viņām paprasītu, kā pie tādas tik - viņas klusētu kā apstulbušas aitas, tas arī viss, un ja vienā dienā paliktu bez nekā, tad arī izdzīvot diez vai mācētu!
08.11.2011 13:34 |

Reitings 819
varētu padomāt, ka es šajā forumā vienīgā tāda lūzere no zemā slāņa, a visas pārējās augstās vai vismaz cer, ka tādas tiks. :-D
Atopieties, daudzas te tieši tādas pašas kā es, tikai negrib pieņemt to.
Un cik tad mums te to izsitušos dāmu ir?
08.11.2011 13:44 |

10 gadi
Reitings 1698
Ak Dievs, cik aprobežota domāšana...
Meitenes, nav jēgas te rakstīt garus tekstus un mēģināt kaut ko viņai ieskaidrot, cilvēks negrib klausīties. Nezinu, kāds ir bijis šīs diskusijas mērķis, laikam Katrīne gribēja lai viņu pažēlo un atbalsta domās, cik pasaule ir netaisnīga un kādas maitas ir bagātnieki...
Ir cilvēki, neatkarīgi no tā, vai viņi ir no laukiem vai no pilsētas, kuri tālāk par savu pieri neredz un viss, ko māk - apskaust un aprunāt citus, čīkstēt par to, ka dzīve nav izdevusies tā vietā, lai mēģināt izsisties. Mani tādi ņuņas drausmīgi tracina.
08.11.2011 13:54 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Katrīne, varbūt pēdējais laiks saprast, ka stāvokli sabiedrībā nenosaka tikai bankas konta apjoms un gultā ievilkto basketbolistu skaits.
08.11.2011 13:55 |

Reitings 3022
Jebal, nu cik var :-D

Ja tev dzīvē galvenais ir būt biezai cacai ar bagātu veci blakus, tad dari visu, lai tā būtu. Man svarīgāk ir dzīvot tā kā man patīk un darīt savas mīļās lietas.

Man ir izglītība un labs darbs (to jau teicu) ar algu, kura šobrīd LV ir pieklājīga. Un es neuzskatu, ka esmu kaut kāds zemais slānis. Man ir vīrs, ģimene, mašīna un interesants darbs! un iespēja nodarboties ar saviem hobijiem, kas nav lēti. un man to visu neviens uz paplātes nav pienesis.
08.11.2011 13:58 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Sākumā tikai pārskrēju pāri visam un neizlasīju, bet kad ieraudzīju vienu autores teikumu, tā uzsita dusmas!
Paklau, man ir jautājums tev, Katrīne.AB. Ko tu vispār saproti tādā gadījumā no dzīves? Tas, ka tevi nekur nepieņēma un uztvēra, kā zemāku ir tikai tava pašas vaina! Sevi vajag parādīt kā pašpārliecinātu, spēcīga rakstura cilvēku, nevis kā kaut kādu pelēku punktu un gaidīt, ka visi tevi vai nu žēlos vai cels saulītē.
Es arī neesmu ne caca, ne super miljonāre, ne arī kniebjos ar visiem "krutajiem" čaļiem, bet gan ar savu raksturu un darbiem panāku to, ka mani ciena un uztver kā pieaugušu un nobriedušu cilvēku! Un kas, ka Latvijā nav darba? Tas uzreiz nozīmē, ka visi ir idioti un neviens neko nevar dzīvē sasniegt? Pakaļu vajag pakustināt! Un katram dzīvē ir savas prioritātes - citam diploms, citam labs darbs, citam tikai čipsus grauzt!
Un par to darbu. Mana mamma arī strādāja agrāk par pārdevēju un zini, neviens viņu ar akmeņiem nenomētāja un par "zemāko" slāni nesauca, jo viņa spēja panākt, ka cilvēki viņu ciena un mīl viņas personības un un būtības dēļ.
Un ja tu esi pelēka pele, kurai dzīvē neveicas un tu neproti sevi parādīt no labākās puses, tad nav ko vainot citus, bet darīt ko lietas labā!
Nezinu kādā fantāziju pasaulītē tu dzīvo, bet atver acis un sapratīsi, ka visa dzīve nav viens liels meksikāņu seriāls!
08.11.2011 14:10 |

Reitings 819
Daudzas kuļ tukšus salmus. Kuras tad ir nez ko sasniegušas - pašas nopirkušas auto, dzīvokli. Daudzas te dzīvo uz vecāku vai drauga rēķina un sapņo nez ko. :-D Diskusijas mērķis bija - sabiedrībā ir slāņi, tas ir jāpieņem un jādzīvo savā slānī, nevis jācer, ka aprrecēs miljonārs, uztaisīs kruto biznesu vai tiks Air Baltic par valdes locekli ;-) :-D :-P
08.11.2011 14:26 |

10 gadi
Reitings 350
Šeit nav nekāda Indija ar stingru dalījumu kastās, bez mazākajām cerībām uz augstāku sabiedrisko stāvokli. Tie laiki, kad valdīja aristokrāti neatkarīgi no prāta spējām tikai tāpēc, ka palaimējās piedzimt pareizā ģimenē, arī ir pagājuši. Mūsdienās tie, kam ir prāts un rokas aug no pareizās vietas, var sasniegt tieši to, ko paši vēlas.

Autorei ir tiesības uz savu viedokli, bet korī ar viņu gaudot par netaisnīgo pasauli netaisos.

Man laikam palaimējies ar ģimeni kurā uzaugu. Esmu redzējusi, ko nozīmē izglītība, vispārēja inteliģence, prāta spējas un darīšana bez gaudošanas. Mani vecāki savu dzīvi sāka bez nekā, kā nabadzīgi studenti ar zīdaini(mani) uz rokām. Tie bija juku laiki un 90. gadu sākums, kad tiešām nebija nekā... Šobrīd viņi savos laukos 200 km no Rīgas viņi strādā darbos, kur alga ir 4ciparu skaitlis. Un viņiem viss ir. Kad man palika 18 gadi es no vecākiem naudu neesmu vairs ņēmusi, dzīvoju pati.

Šobrīd par kaut ko žēloties, man liekas kā Dieva zaimošana. Tagad ir tik daudz iespējas, kaut vai tās pašas brīvprātīgā darba programmas, kur apgūt valodu un gadu būt arī paēdušam, apskatīt kādu valsti. Vajag tikai rīkoties un smadzenes darbināt.
08.11.2011 14:29 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Katrīne, sāc mīlēt sevi. Es zinu, kā ir, kad šķiet, ka Tu vienīgā esi tā sliktākā un piederi pie zemākā slāņa utml. Precīzāk, es zinu, kā ir tā domāt. Es esmu pārliecināta, ka dziļi sevī Tu ļoti labi apzinies, ka esi vērta vairāk, ka esi tāda pati kā visi apkārtējie ar vienalga kādu izglītību un cīnies par sevi, bet Tev vnk ir ērti savā upura lomā, "jāskatās tak reāli, nekur Tu netiksi, naudas nav, neko nevarēsi uzsākt.". Attopies no tā! Kamēr pati nespēsi pārkāpt pāri savam kompleksam, neviens forums un neviens cilvēks Tev nespēs pateikt ko tādu, lai Tu justos pārliecinātāka par sevi un saspurotos. Tā ir taisnība, ko citas šeit raksta, Tu esi tur, kur pati sevi noliec, un visi spēj sasniegt, ko vēlas, ja strādā un uz to patiesi tiecas. Latvijā ir jāprot izdzīvot, un lai izdzīvotu, vajag sisties uz augšu. Visi to dara, kam sava dzīve un pats sev ir nozīmīgs, un tādēļ visiem sanāk. Nav slikti sapņot par labu amatu un iespēju izbaudīt dzīvi, bet ne tādu, kādu Tu to šobrīd esi iedomājusies. Visas tās cacas, par kurām Tu runā, ir dumjākas par vistām, jo tādiem cilvēkiem nauda nāk viegli un tikpat ātri aiziet prom. Tiešām, ja viņiem viss tiktu atņemts, sēdētu un nezinātu, ko iesākt, pārvāktos uz ielas un mācītos ielīst savā 5cm miljonslatu vērtajā rokassomiņā, lai naktī nenosaltu. Šī "nevainīgā" upura loma ir tik komfortabla, bet patiesībā, ja Tu izlīstu ārā no savas jēlās čaulas, ieraudzītu, cik daudz iespēju Tev pavērtos. Maini domāšanu, MAINI SAVAS VĒRTĪBAS un mērķē uz pašizaugsmi. Visiem ir nospļauties par to, ko Tu dari, kādēļ, jādzīvo ir SEV, nevis citiem. Tu nepelni naudu, lai pazīmētos citiem, ka arī esi "kruta" tagad. Jāpelna ir tam, lai spētu iepriecināt sevi. Un beidz domāt par apkārtējiem, ko citi par Tevi domā. Attopies un cīnies. Bet dari to ar taisnību un patiesi, nevis taisi teātri un spļauj pretī uguni katram ieteikumam, kas nāk no sievietēm, kurām nācies iet cauri daudz kam, lai tiktu pie tā, ko ir ieguvušas. Pateicoties tādiem cilvēkiem kā Tev, kuri prot tikai noskaust un ir tie nevainīgie lauķīši, pret kuriem dzīve ir tik skarba, notiek nelaimes un citi, kuri cīnās par visu, kas viņiem ir, nokļūst nelaimē - kāds viņu ir noskaudis! Bet tik un tā, noskaustie turpina cīnīties un atgūst visu dubultā.! Tā lūk.
08.11.2011 14:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits