Piedalīšanās dzemdībās-labākās draudzenes, māsas u.t.t.

Reitings 83
Reģ: 27.10.2010

???

Sveikas..

mm..esu pat ne izvēlēs priekšā, bet situācijā..

Labākā draudzene vēlas lai vinu atbalstitu saja notikuma, esu blakus, palidzu sanemties u.t.t.

Zinu ka tas ir svarigs moments gan man gan vinai..

Bet palasot interneta par so lietu..nu ir ta ka ir..atsauksmes pec piedzivota..

Vai ir nacies kadai piedalities un atbalstit? un kā gāja?

06.11.2011 21:49 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Nu,bet tas tači ir individuāli. Es atkal uzskatu,ka vīrietim dzemdībās nav, ko darīt un tieši mammu vai draudzeni aicinātu līdzi.
Un,ja tie aicināta, tad pārdomā visu 7x, ja atteiksi,ali ir pamatots iemesls un pati beigās nenožēlo.
07.11.2011 01:15 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Es piekristu, un ja arī kaut ko redzētu, tad man nepaliktu sūdīgi, jo esmu redzējusi filmas kā dzimst bērni un tās man neizraisīja pretīgas sajūtas, :)
un vēl jau man ir tāda mini pieredze ar dzemdībām, jo biju klāt kad sunenei dzima kucēni. Tad arī viņu atbalstīju un kad nāca visas tās placentas ārā, tad vienkārši uzvilku cimdus un visu satīrīju. :-)

Un kad man būs jādzemdē, tad gribētu, lai blakus būtu mans draugs(bērna tēvs)un mana māsa, kura pēc profesijas ir ārste un medicīnas ziņā mana uzticības persona. (l)
07.11.2011 01:26 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Nu jā, noteikti nav patīkami skati (nemaz nerunāju tikai par asinīm, bet vispār dzemdētājas emocijām, sāpēm utt.), bet es uzskatu, ka, ja sieviete grib, lai tuva draudzene būtu blakus, tad tas ir jādara. Šeit jau runa ir par atbalstu. Patiesībā kas tā par tuvu draudzeni (ar uzsvaru uz vārdu "tuva"), kas nevēlas būt blakus smagā brīdī. (t)
07.11.2011 19:29 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Es uzskatu, ka vīrietim labāk nebūt dzemdībās.
ja mani draudzene vai māsa aicinātu, es ietu, jo tas nozīmē, ka viņai tas tiešām ir svarīgi, jo neaicina jau kuru katru...
un ir taču tā opcija, ka Tu esi galvgalī ar viņu,a tālāk tur vai nu ir aizklāts priekšā vai kā, un pats process nav redzams.
07.11.2011 19:33 |

Reitings 1270
Tu taču nestāvēsi tur pie pašām kājām un neņemsi āra to bēbi ar pašas rokām. Viss, ko Tur redzēsi ir Tavas draudzenes seja un viss. Paturēsi viņai roku, paglaudīsi galvu un viss :) Tas drīzāk morali ir grūti, redzēt, kā Tava draudzene mocās sāpēs.
07.11.2011 19:35 |

Reitings 1202
Labākajai draudzenei ietu līdzi, ja viņa to lūgtu, bet katrai druškai - nu nē, pati sadabūja to bērnu, pati arī lai spiež viena, ja nav neviena, kas blakus pastāv.
07.11.2011 19:35 |

Reitings 107
Reģ: 16.12.2010
katrā ziņā Tev, tāpat kā vīrietim, jābūt pārliecinātai, ka Tu to vari un gribi.- jānoskatās pirms tam kāds video, kā tas notiek, jārēķinās, ka laiks var būt dažāds, un draudzene -mainīties,- citas paliek agresīvas, citas dusmīgas, citas īpaši nemainās.un Tev pašai laikam vēl nav tādas pieredzes,- šis viss iepriekšminētais jādara, lai Tev nerastos trauma pret to pasākumu. :)protams, ja piekritīsi,jāapmeklē kursi vai jāpaskatās kādas pamācības, kas jādara, jārunā utt.
jo dzemdības ir katras savādākas- dažām pāris stundas, un viss galā, dažām- i diennakti sāpes :)
par cik man pašai jau bija dzemdības, es varētu iet kādai palīgā, bet pirms tam - neietu.
es pati nevienam neprasītu piedalīties dzemdībās, šoreiz man nebija neviens blakus, vīrietis pats teica, ka būtu labprāt, bet es teicu -nē... redzēs, varbūt, ja būs nākamais brīnums, un, ja vīrietis vēl pats gribēs, iespējams, ka ļaušu. bet tā ne draudzenes, ne māti gan pat prātā nenāk aicināt.
katrā ziņā, parunā ar draudzeni un pieņemiet lēmumu, kas abām tuvs un pieņemams. :)
vēl jau variants, ja draudzene grib kādu blakus, un ja nav neviens, kas grib un var, tad var sarunāt, noslēgt līgumu jau pirms dzemdībām (kas,protams, maksā naudu) ar kādu vecmāti, iedraudzēties ar viņu līdz dzemdībām, ta nebūs tā sajūta - ka viena starp svešiem cilvēkiem. ja dzemdības notiks kādā mazā slimnīcā, ne Rīgā, tad jau tur ir pāris vecmātes droši vien, un var iet pie visām mēģināt iedraudzēties, kas nebūtu neiespējami. :)
bet vēl kas, gan dzemdības gan daudzi citi notikumi ir svarīgi psiholoģiski, un prasa no cilvēka paša saņemšanos, koncentrēšanos, u.c. un teiksim godīgi,-lai cik stiprs būs cilvēks blakus,uz dažām lietām tāpat jāsanemas katram pašam, un neviens no malas nedos motivāciju, ja pašam nebūs... nu šis tā vispārīgi.
lai veicas :)
07.11.2011 19:49 |

Reitings 107
Reģ: 16.12.2010
par to morālo - nu nezinu, tev ir jāpazīst sevi un draudzeni no a līdz z.
zinu daudzas sievietes, kam bijuši draugi vai citas personas līdzi, -sievietes ir lādējušas un lamājušas visu pasauli, to nolāpīto veci ieskaitot... :-D mana draudzene dzemdēja, un teica, ka bijusi nikna uz ārstiem, lamājusi viņus :) es personīgi, neko no tā nedarīju, tā ka tas nav rādītājs, ka visas psihos...bet jārēķinās gan, jo -tas notikums sievietei ja pirmoreiz,protams, ka viņa pati nezin, ko nozīmē dzemdības īsti un kādaS sajūtas ir,protams, ka viņa var ļoti mainīties.
ja Tev ir bijušas daudzas situācijas, kad karstumā, strīdos, stresa situācijās esi spējusi adekvāti un bez panikas reaģēt, tad daudz maz droši vari iet palīgā, bet ja tev pašai ir gadījies visādi, tad pārdomā labi...jo teiksim, ja tu procesa vidū pārdomāsi- nu tas nebūtu tik labi (psiholoģiski)...
07.11.2011 19:59 |

Reitings 253
Man dzemdībās blakus bija draugs. Tas ir ārkārtīgi svarīgi, lai grūtā brīdi, kad nelabā balsī jābļauj, ka vairs nav spēka, ir kāds, kurš atbalsta. Nespēju iedomāties kā būtu pārcietusi tās trakās 11h, ja viņa nebūtu man blakus. Tas ir notikums, kas uz visu dzīvi paliek atmiņā. Viegli, protams, nav, pēc dzemdībām abi bijām pārguruši, bet tas ir tā vērts. Ja esi morāli stipra, esi blakus draudzenei, jo dzemdības vispirms sākas galvā. Ja tu tās uztversi, kā procesu maza brīnuma nākšanai pasaulē, nevis kā asiņainu operāciju, viss būs kārtībā. Es piekristu, ja man piedāvātu. :)
07.11.2011 20:00 |

Reitings 83
Reģ: 27.10.2010
Paldies meitenes par jusu viedokliem :)

lai vai ka esu sapratusi ka to darisu..:) ka esu vajadziga draudzenei tiesi ta..lai paturetu roku..un atbalstitu vinu :-)
07.11.2011 20:35 |

10 gadi
Reitings 5631
hmm, ja mana kāda ļoti tuva draudzene gribētu, lai būtu klāt dzemdībās 100x apdomātu. pati negribētu nevienu dzemdībās un pēc dzemdībām redzēt, protams bērna tēvs pēc dzemdībām drīkstētu nākt, bet visas ģimenes saietu dzemdību namā gan neatbalstu, kad būšu gatava atrādīt sevi un savu bērniņu pati paaicināšu un tas noteikti nebūtu dzemdību namā! :-/
07.11.2011 20:40 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Ja es tādā pasākumā piedalītos, 100 punkti pati pēc tam nespētu dzemdēt! Jo iedomājies, ka viņai dzemdības var ilgt ļoti ilgi (it sevišķi, ja pirmais bērns), vai tiešām tu esi gatava visas tās stundas klausīties un skatīties kā kādam nežēlīgi sāp?! 6-12h ir ātras dzemdības!
Es tīri psiholoģiski laikam nevarētu pēc tam izturēties normāli pret dzemdībām kā tādām, ja būtu redzējusi kā cits mokās tik ilgi.
Man gan jau saknē viss šis process liekas kkas neizmērojami atbaidošs, tādēļ es noteikti teiktu nē. Bet nu tas tev pašai jāizdomā.
07.11.2011 20:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)