Alga, nav vienalga

Reitings 449
Reģ: 09.11.2010

Meitenes, padalieties pieredzē, kā dabūjāt lielu algu? :-P Teiksim, no 600 un uz augšu. Vai uzreiz jaunā darbā lielu piedāvāja? Vai pamazām gadu gaitā bija algu pielikumi? Vai jābūt "naglai" un pašai jāuzprasās vai vienkārši jāgaida sava stunda?

Man šobrīd ir 500 Ls. Protams, daudziem tas liktos ļoti labi. Ir jau arī it kā ok, bet bagāta es neesmu. Pat vidusslānis ne.

Gribas taču atvaļinājumos ceļojumus, gribas privātmāju, ne īrētu dzīvokli, braukt katru dienu ar auto utt.

06.11.2011 01:50 |

Reitings 2518
Reģ: 25.01.2010
Protams 350 nav liela alga, bet ja tas ir vienam cilvēkam, tad ar to var dzīvot.

Bet ir tik daudz ģimeņu, kurās aug 2 bērni, un to cilvēku ienākumi ir 200ls mēnesī uz 4.
Un ne jau visi dzīvo un ir iespēja dzīvot Rīgā.
06.11.2011 03:02 |

10 gadi
Reitings 3007
Reģ: 29.01.2009
nākamgad, atvainojos.
06.11.2011 03:02 |

Reitings 20
Reģ: 31.08.2011
Ja jaa salidzinasim sevi ar maznodrohinatajiem, tad jau vispar kinga alga ;)
labi, ka ar bomzhiem neviens neko nesalidzina.

Nav brinums, ka ja meitenes gatavas stradat par kapeikam, darba deveji uz to spekule, un algas tiek piedavatas tadas kaadas taas ir..tb. - nekaadas.
Turpimasim tik taa domat - lai tik darba devejs mus izchakaree ikdienaa pec pilnas programmas un vergus un maksaaa kapeikas. Latvieshiem vienmer ir piemitushas mazoohistiskas tieksmes liiknjaties citu priekshaa un but paverdzinatam. To jau pat var redzet pec sabiedribas noskanjojuma - te !
06.11.2011 03:07 |

Reitings 1053
Reģ: 19.06.2011
piekrītu, ka, ja dzīvo viens, tad 500ls nav daudz. īre+komunālie vien ir ap 200ls, bail domāt, kas būs janvārī.
benzīns 50ls.
pārtika, dzīvniekbarība, telefons, ikdienas tēriņi... nepaliek tur nekas daudz pāri.
06.11.2011 03:07 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Uhh, Trešdiena, piekrītu Tev vārds vārdā.
06.11.2011 03:12 |

Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Es strādāju vienas firmas labā, bet aizgānju prom,jo bija pārāk tālu jābraukā uz darbu. Pēc gada paliku bez darba,aizgāju uz tās firmas filiāli manā pilsētā, un kā atsauksmes vēstuli iedevu iepriekšējā darba kontaktus un viņi automātiski piedāvāja darbu par ļoti labu samaksu. Biju ļoti pārsteigta,jo nekad nebiju pelnijusi pat pusi no šīs peļņas :-D Tagad pirms nodokļu atvilkšanas,strādājot 7 dienas nedēļā man sanāk 816 mārciņas strādājot KATRU dienu,bet es strādāju 4 dienas nedēļā, jo jāpierod pie 12 stundām dienā un nakts maiņas darbā,bet darbs ir viegls un ar laiku varēšu arī strādāt biežāk :-)
06.11.2011 03:19 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Kāpēc dažas iedomājās, ka 500 LVL šeit ir domāta kā bruto alga? :D

Kad es runāju/domāju par savu algu, es nekad neiedomājos bruto algu, jo kāda man ikdienā nozīme, cik liela ir daļa, no kuras vēl nav atvilkti nodokļi?
06.11.2011 03:22 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Nezinu nekādus speciālos likumus. Bet man vidusslānis asociējas ar cilvēkiem, kuriem ir kādi ienākumi, kaut vai kāds ģimenes loceklis strādā,ir pajumte, ir ko ēst, ir apģērbs, ir, par ko samaksāt rēķinus,kaut vai maksājot pakāpeniski vai vēlāk nomaksājot parādus.

Tā kā beidzot esmu atradusi darbu, tad esmu laimīga par to pašu minimālo algu. Protams,ka klusībā ceru un ticu,ka reiz pelnīšu vairāk.

Un man pašai tas 500 jau liekas wow
06.11.2011 03:24 |

10 gadi
Reitings 3698
Nu tas, ka tev būs savs bizness, tas nebūt nenozīmē, ka varēsi to savu māju un 2 auto atļauties. Jā, iespējams varēsi un daudz ko vairāk, bet tikpat labi vienā brīdī to visu varēsi arī zaudēt. Privātais bizness ir smags darbs (pārsvarā) + risks.

Un tas nu taisnība jau vien tev ir. Vidusslānis Latvijā ir ļoti maziņš (un pārsvarā to tomēr sastāda uzņēmēji vai tiešam augstas klases speciālisti). Bet uzreiz arī tāda lieta, ka būtu nekorekti salīdzināt Latviju ar attīstītajām valstīm, pirmkārt, vēsture- nav bijis mums laika ģimenēm kaut ko uzkrāt (neatkarība, kad pastāv kapitālisms šeit ir tikai 20 gadi), otrkārt, tas kopējais algu "lielums" ir savādāks.

+1 Trešdienai par to, ka latviešiem biš ar attieksmi kaut kas nav tā kā vajag. Bet..gadīgi sakot..nu nav jau arī par ko mums lielā daļā gadījumu maksāt tās superīgās algas (jā, ir pietiekoši daudz labu speciālistu un Eiropā viņi pelnītu lielāku naudu- tas nav īsti pareizi), kopumā, salīdzinot ar attīstītajām valstīm darba ražīgums mums ir visai slikts, un tikapat daudz ir cilvēku, kas uzskata, ka ir "baigie speci", ar augstāko izglītību utt, bet realitātē nu nav tā.
06.11.2011 03:27 |

Reitings 1445
Es izlasiju visus komentārus un ņemu savus vārdus atpakaļ (s)
06.11.2011 03:30 |

Reitings 1445
Bet varu pateik,ka ar visu savu algu,man nav ne mājas(es īrēju 5istabu māju), ne 2 mašīnu,pat ne vienas. Tā kā esmu zemāks pa zemu slānis,man pat nav tiesību :-D
06.11.2011 03:33 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Es nenosodu tiekšanos pēc kā augstāka, vēl lielāka. Tas jau ir labi, bet nu jādomā, arī , kādā veidā, kādā ceļā tos panākumus gūst. Protams, ka ir jauki, ka esi nodrošināts, tava ģimene, ka nav bēdu,par to, ko ēdīsi, apģērbsi,ko darīsi. Tas viss ir labi. Nenosodu,ka tiecies.

Bet paskatoties uz mūsidenu situāciju citās valstīs un mūsu Latvijā, citi strādā 100latniekos,lai izdzīvotu. Katrs, kas grib un spēj, cenšas, tiecas pēc kā. Galvenais ir meklēt,strādāt, manuprāt.

Un par to frāzi, kuru te izmeta par to iepirkšanos, ka nav jāiepērkas Maximā vai Rimi. Ka tas ir viens no faktoriem,ka ir augstāks par vidusslāni. Tad uzreiz jau asociējas ar nez kādu bagātnieku, kuram kauns iepirkties lielveikalā. Labi, es jau nezinu, kā es darītu, ja pelnītu milzu naudu, bet nu , nezinu,vai ietu tikai uz krutajiem veikaliem.
06.11.2011 03:33 |

Reitings 1445
ārprāc tikko izrēķināju,ka mēnesī varētu nopelnīt 3000,bet saprotu,ka tas nav tas,kas piepildītu manu dzīvi. Es labāk strādāju 4 dienas nedēļā,nevis katru dienu būtu bezmiegā un kašķīga
06.11.2011 03:43 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Smejieties vai nē, bet 500Ls tiešām nav vidusslānis, tā ir normālas izdzīvošanas robeža, tie kas uztur 4 cilvēkus pa 180 ir galējā nabadzības robeža un tā nav jābāž visiem acīs, bet jāsitas uz augšu!

Par jautājumu, jā, es prasīju pielikumu, gadu gaitā es pieaugu ar papildus pienākumiem, jo uzkrāju pieredze, bet par katru darbu atbilstoši jāmaksā. Pielikumu prasīju draudzīgi, kad šefam bija labs garīgais un arī skatījos pēc uzņēmuma ekonomiskās situācijas.
06.11.2011 11:10 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Tieši tāpēc saka, ka vidusslānis Latvijā ir ļoti, ļoti niecīgs % ir bagāti un nabagie.
500Ls ienākumi noteikti nav vidusslānis, kā jau augstāk minēja Becky 500Ls ir normāla izdzīvošanas robeža, ar kuru varētu segt dzīvokli, ēdienu, transportu un kādu apģērba gabalu ne dārgu, ja ir mašīna tad tas pat ir par maz. Tāpēc nesaprotu, par ko te cepās, cilvēks tiecas uz labāku dzīvi, bet nē, viņai laikam jākaunas par to, jo lūk kādai 250Ls liekas vidusslāņa alga.
06.11.2011 12:16 |

10 gadi
Reitings 3122
Ar 1000 ls algu maaju uz krediitu nenopirksi. Krediita maksaajumi par normaalu maaju Riigaa ir no 700 - 1000 latiem, ja tu njem krediitu uz 20 gadiem. Un tad veel visi komunaalie un uztureesanas izdevumi...
06.11.2011 12:59 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Man ir 24 gadi un divas augstākās izglītības. Un es nepelnu 500 ls, nu labi, pelnu, bet ne vienā darba vietā. Zini, man pilnībā pietiek visam, ko es vēlos. Un nē, man nav bagāts draugs, kurš mani uztur. Protams, no vairāk neatteiktos, bet tas jau būtu tīri izklaidēm un lupatām.
06.11.2011 14:10 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Ja runājam par vidusslāni ar māju un 2 auto, tad jāatceras, ka ne jau 1nam cilvēkam tas pieder, bet ģimenei.
Es studēju + strādāju, saņemot aptuveni 200-250 ls. un man pietiek visam - gan īri nomaksāt, gan paēst, gan kaut ko nopirkt un uz teātri aiziet. Ja savus tēriņus nekontrolē un dzīvo dzīvoklī pa 20 ls, kaut gan šķērsielu tālāk ir tāds pats par 50 ls lētāks, tad algas paaugstinājums to nemainīs. Tas tā.
Šaufelei iesaku mēnesi vai 2 no sevis spiest ārā visu, lai tevi pamana, izdarīt kaut ko reāli nozīmīgu un tad iet prasīt priekšniekam paaugstinājumu, norādot uz savu ieguldījumu. No zila gaisa neviens neko nedos
06.11.2011 14:45 |

Reitings 1632
Reģ: 26.04.2010
Dieviņ tētīt, ja cilvēks grib dzīvot labāk, lai tā arī dara. Ko var nopelt un mūždien brēkt a la turi muti un priecājies,ka tev ir tik cik ir, citiem ir sliktāk. Ja kāds pelna 180Ls ,tad vai nu necenšas pelnīt vairāk, vai nemaz nav pelnījis.

Ar vidusslāni es saprotu ģimeni/cilvēku, kam pieder māja/dzīvoklis, spēj uzturēt sevi/ģimeni un vajadzības gadījumā paralēli maksāt arī kredītus. Reizi gadā aizbrauc ceļojumā un brauc ar savu auto.
Taču, tas ir mans viedoklis.
06.11.2011 15:06 |

Reitings 164
Reģ: 18.01.2011
pa diagonāli pārlasīju komentārus.
500 Ls ir ok. Bet, protams, ka tikai apsveicami, ka Šaufele grib vairāk. Un malace, ka grib, nevis mēģina iztikt. Nu ja nepietiek ar 500, tad jādara kaut ko, lai pietiktu. Interesē arī ko Koshlene dara, jo es ļoti cenšos arī saņemties uzsākt kaut ko pati. Bet nu ne par to stāsts.

Nezinu.. vnk ir jāmeklē kaut kas labāks, vai arī jārunā ar priekšnieku, vai viņš var piedāvāt labāk apmaksātu darba vietu, jo Tev tur tāda situācija, ka vajag vairāk. Un ja nē, tad saki, ka paralēli meklēsi kaut ko labāku. zaudētājs jau nebūs neviens, jo domāju, ka visiem skaidrs, ka katrs grib nopelnīt vairāk. Tā kā , mierīgi. Zinu, ka grūti, bet .. tā jau ir Tava dzīve. Cieni sevi .

Un pārējām, kas strādā par minimālo. Teikšu atklāti, pirms pāris gadiem strādāju par 70-100 Ls slapju muguru, un priecājos, jo man pietika ko samaksāt par dzīvesvietu (vienu istabu dzīvoklī) un iztiku par 50 ls apmēram, gan patusējos, gan reizēm kaut ko sev nopirku, gan paēdu. Un zinu, ka nepietika, un no tāda darba vnk bija jāaiziet, tikko vairs nebija svarīgi arī tā pamatiztika. Var jau to naudiņu visu saplānot un tā.. bet no otras puses.. vai to vajag ? Ja nepietik, tad ir jāmeklē kaut kas labāks. Un viss.
06.11.2011 15:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)