Epšteina Barra vīruss

Reitings 24
Reģ: 19.04.2011

Analīzēs uzrādīja, ka esmu izslimojis šo zvēru. Akūts viņš nav. Bet jau trešo mēnesi ir iekaisusi viena mandele, līdz ar to temperatūŗa līz 37,0, nogurums, bezspēks. :-/ Rīt 3x iešu pie LORa, dzeru imunitātes stiprinošus līdzekļus, vitamīnus, citrosept trieciendevas un tml., bet labāk nepaliek. Kāds ir ar šo zvēru saskāries? Jau krītu izmisumā. Par sportu vsp pagaidām varu aizmirst (s)

28.10.2011 01:07 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
oi, ļautiņi (t)
Zināšanai -Klīnika:
-Febrīla ķermeņa temperatūra (parasti 7 – 14 dienas, t.i., virs 38);
-Faringīts (klīniski nav atšķirams no streptokoku faringīta) ar izteiktām sāpēm (ilgst 7 – 10 dienas); faringīts -iekaisusi rīkle.
- Ģeneralizēta limfadenopātija- pietūkst limfmezgli, visi -zemžokļa, padusēs, cirkšņos, pacelē, virs/zem atslēgas kaula un pārējie;
- var būt palielināta liesa un aknas;
- izsitumi;
-EBV infekcija ir akūta, cikliska (pašlimitējoša) bērnu un jauniešu infekcijas slimība; Parasti klīnika attīstās 15 – 25 gadu vecumam.
Tā kā tas ir vīruss, par kādām vēl antibiotikām Jūs runājat? Antibiotikas ir pret baktērijām.... ;-)
nu nav tas nekas ārkārtējs - slimības prognoze ir laba.
Pasaki ārstam, lai paņem uztriepi no tās mandales, lai tak zin, kas uzaugs, kāda medikamentu jutība, lai uzsāktu terapiju.
28.10.2011 02:42 |

Reitings 24
Madonna ar Ložmetēju
Mazliet nesapratu, bet uztriepi man ņēma infektoloģijas centrā un neko neatrada. Arī deguna blakusdobumā nekā nav.
28.10.2011 02:48 |

Reitings 3084
Ko Tu dari, lai Tev kļūtu labāk? Ok, vitamīni, nu tas tā -godīgi, kaķim zem astes. Bet nu tērēt savu naudu jau aizliegt nevar, un farmācijas kantori tak jau priecājas :-D
Nu redzi, Tavā pirmajā, nē, otrajā teikumā, ir kļūda. Akūts viņš nav. Nē, ir! Jo, nosakot antivielas asinīs (respektīvi, parāda, vai organisms ir saskāries ar vīrusu), IgM ir pozitīvs, kas norāda uz akūtu procesu, bet IgG ir negatīvs. Ai, es te varētu sarakstīt daudz un dikti, bet ne jau teoriju Tev vajag.
Man šķiet, ka Tev ir jāapzinās sava stāvokļa nopietnība. Nu kāds sports.. izārstē savu tonsilītu! Pazīstu daudzus vīriešus, kurus atteikšanās no sporta dzen izmisumā. Un ārsti arī ir dažādi -labi un pilnīgi pakaļas. Labāk uz kādu no lielajiem centriem -Stradi, LIC.
Ja Tev ir EBV, terapija ir gauži vienkārša - nespecifiskie pretiekaisuma līdzekļi (kurš nezin ibumetīnu), glikokortikosteroīdi -šitos gan tikai doks var izrakstīt. Un režīms...
28.10.2011 03:03 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Madonna, tieši tā - antibiotikas nav pret šo slimību, bet vai es vainīga, ka tajā Infektoloģijas centrā man vairākas reizes dienā vairākas dienas šo špicēja, lai gan diagnoze bija jau skaidra? Protams, kad, pateicu, ka tas neder, uzreiz pārtrauca. Vai tad tas ir normāli?
28.10.2011 11:33 |

Reitings 3084
Antibiotikas var dot, lai neattīstītos komplikācijas. Bet tā nav etioloģiska ārstēšana.
28.10.2011 11:51 |

Reitings 28
Reģ: 07.05.2009
Madonna ar ložmetēju
Ja var Tev privāti pajautāt, uzraksti man uz [email protected]
28.10.2011 13:16 |

Reitings 24
Madonna ar ložmetēju
Man IGg ir pozitīvs, bet IGm negatīvs, tātad akūts viņs nav. Vai es kko nepareizi saprotu? IGm norāda uz akūtu procesu, IGg uz antivielām.
Nu lai man paliktu labāk es ārstēju kaklu un ceļu savu imunitāti. Ko es vēl varu darīt, ja pret vīrusu nav speciālu preparātu?
28.10.2011 17:26 |

Reitings 30
Reģ: 29.10.2010
Oj, bij, smagi. Nogulēju ar 38 tempreatūru, uzreiz pēc jaunā gada. Kādas 2 nedēļas. domāja,gribas, vīruss.
Sāpes vēderā nebij, tikai slikta juška. Aizveda uz slimnīcu, sākumā ielika ar kkādu hepatītu, bet pec asins analīzēm viss uzradijās. Mani atri izārsteja 6 dienas slimnīca pie sistēmas, izskaloja visu. Un Zāles ar padzēru. Pēc tam nekādu problēmu nav bijis.... Regulari uztaisu asins analīzes, viss uzrādas labi (:
Un mana arste teica,ka slimība nav lipīga, bet viņas tās baktērijas ir itkā katrā cilvekā, tikai citos šis ļaunais "mošķis" nepamostas...
30.10.2011 18:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits