Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Studijas-izvēles priekšā

 
Reitings 2
Reģ: 26.10.2011

Sveikas!

Uz papēžiem min augstskolas izvēle, kuru nekādīgi nevaru izdarīt. Ir varianti-angļu filoloģija+pedagoģija vai ķīniešu valoda (āzijas studijas LU). Gribas gan vienu, gan otru, tomēr no otrā attur tas, ka nepazīstu nevienu, kas tur mācās un neko par to īsti nezinu. Tad nu mani interesē-vai kāda tur mācās? Gribētu savienot studijas ar darbu-vai reāli tas ir iespējams(cik daudz pašam jādarbojas mājās. Saprotu, ka tas ir individuāli, bet tomēr)? Un galvenais-kur pēc tam ir reāli tikt strādāt ar savu grādu?

Ceru uz kādu atbildi, jo tas man būtu ļoti svarīgi!

Jauku jums vakaru! :)

26.10.2011 22:30 |
 
Reitings 211
Reģ: 30.10.2010
savienot studijas ar darbu ir iespejams, bet rekinies ar to,ka darba pasam ir loti daudz jaiegulda.personigi es macos ari studeju filologiju, bet tikai cita universitate.man piem., ir nereali gruti savienot darbu ar studijam, jo 1.man neinterese filologija ne maz, bet man ir vajadzigs dokuments,ka esmu studejusi svesvalodas; 2.ir jalasa nereali daudz un raksta dazadas darbu analizes. man vienkarsi paveicas ieklut budzeta grupa, lai gan neesmu nemaz stipra svesvalodas. bet ja tevi interese svesvalodas, patik lasit un izzinat daudz ko jaunu,un ir talants uz valodam,tad domaju,ka problemam nevajadzetu but.pati esmu jau 3.kursa un tik tikko galus kopa savelku.galvenais neielist parados un viss bus ciki puki,pat ar visu darbu. es uzskatu,ka ar "savu gradu" vnm bus iespejas atrast kadu darbinu, nedomaju,ka uzreiz tiksi OGGOGO amata, bet nu visa veida papirisi noder. Es jau nu labak studetu ko prakstiskaku,kadu konkretu profesiju labak, bet man sasoditi ir vajadzigs diploms svesvalodas. es ari,kad nacu studet, nevienu nepazinu universitate,pilnigi nevienu, bet tagad jau lielako dalu pazistu.ta ka uztraukties,ka nevienu nepazisti nav verts.galvenais izveleties to virzienu,kurs pasai skiet interesantaks.
es ta uzskatu.
26.10.2011 23:20 |
 
Reitings 1224
Reģ: 11.05.2010
Tēmas autore jau neuztraucās par to, ka nevienu nepazīs, kad sāks studēt, bet, ka nezin neko par to fakultāti un kā tur notiek studijas. :)

Man draudzene mācās angļu filologos, viņai patīk. Esot interesanti, ne pārāk grūti. Bet tas jau laikam individuāli.
Par Āzijas studijām ir dzirdēts vienīgi tas, ka esot grūti. Nu nezinu kā tur ir konkrētāk...
26.10.2011 23:43 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
a tu vispaar kjiinaa esi bijusi? tu gribeetu tur dziivot?
ok,tev nav tur jaadziivo,bet,lai paguutu to valodu,tev buutu tomeer tur jaapadziivojas kaads laiks.un vispaar tur jau ir taa,ka taas 'valodu' ziimju grupas ir vairaaakas,un vinji pashi parasti zin tikai visvienkaarshaako..
es tagad maacos franchu valodu,bet,ja nebuutu valstii,kur tajaa runaa,tad gan nemaaciitos..jo ,manupraat,tam nav iisti jeegas,ja to valodu nedzirdi vislaik sev apkaart..

tad tas viss teorijas liimenii un atrauts no realitaates sanaak...
taas ir manas domas.es zinu meiteni,kas pabeidza kjiinieshu val-runaat bik akut ko var,baigi labi jau,nee,gadu nodziivoja arii kjiinaa...otra,ko zinu,peec 1.semestra izstaajaas..jo naudas nebija vairs,ar darbu apvienot nevareeja...

es njemtu anglju..bet katram jau savs :)
27.10.2011 00:03 |
 
Reitings 810
Reģ: 29.01.2009
Nestudēju nevienu no minētajām programmām, bet zinu gan vienas, gan otras studiju programmas studentes.
Es izvēlētos Āzijas studijas - manuprāt interesantāk, un ķīniešu valoda ir perspektīvāka, un ja ir vēlme/drosme/uzņēmība, tad uz Āzijas valstīm var doties pelnīt lielo naudu jau šobrīd. Vienīgi par to studiju savienošanu ar darbu gan pagrūtāk,jo ķīniešu valoda ir droši vien pavisam kas jauns, un mācīties ir diezgan grūti.
27.10.2011 00:04 |
 
Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
esmu no HZF,
āziešus neiesaku - valodu reāli 3 gadu laikā tikai apčamda, pārsvarā viss par kultūru, biznesa angļu valoda, filozofija un citi sūdi. Un ar darbu Latvijā ar būs grūti, pie tam ārvalstīs, ja teiksi, ka māki ķīniešu valodu pēc šiem trim apčamdīšanas gadiem, varēsi smagi iebraukt auzās, jo no Tevis droši vien gaidīs augstāku līmeni. Tad tik tiešām ir jābūt ķīniešu fanātam, lai ko tādu mācīties.
Toties angļu filoloģija+pedagoģija ir ar lielākām izredzēm, jo piemācotie pusotru gadu klāt var dabūt tulka diplomu, tad sanāk, ka vari gan skolā strādāt, gan tulkot. Un pie tam bez angļu valodas šodien nekur neiztikt.

Mācījos somugros - somu valodu tagad zinu ļoti labā līmenī, igauņu so so, atkarīgs kā pats mācās. Bija daudz viesprofesoru - tiešām mācījāmies no somiem to valodu. Viegli tikt erasmusā. Nu īsumā tā.
27.10.2011 00:17 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Man pašai nav nekāda sakara ar minētajām programmām, bet arī tieši vēlējos teikt to, kas rakstīts augstāk - šaubas, ka 3 gadu laikā to valodu iemācīsies no nulles. Un reāli man liekas, ka darba iespējas būs daudz mazākas, es patiesībā pat nezinu nevienu darbu LV, ko varēsi strādāt, mākot ķīniešu valodu tā nedaudz (jo ja Tu gribi strādāt, nu cik tad paspēsi iemācīties?). Tulkot jau nevarēsi, starptautisko sakaru nodibināšanai arī vajadzēs ļoti labu valodu, kā arī citas prasmes.
27.10.2011 09:38 |
 
Reitings 2
Reģ: 26.10.2011
Paldies jums par atbildēm!
Tad jau laikam būs jāiet uz to pedagoģiju, jo tie 3 gadi man arī šķiet par maz, lai tekoši runātu, tulkotu un vispār valodu lietotu.
27.10.2011 11:59 |
 
Reitings 172
Reģ: 26.08.2011
3 gadu laikā iemācīties ķīniešu valodu nesliktā saziņas limenī, arī lai strādātu jomā, kur nepieciešams VAR. Bet viss atkarīgs no Tevis.
Studēt šo valodu vislabāk izvēlēties tad, ja zini, ka tā tiešām arētu Tava kasilība vai vismaz ir liela ieinteresētība. Ar angļu, franču, vācu u.c. valodām tā nav, bet šo, tik ļoti specifisko valodu, tiešām var mācīties tikai entuziasti, ja ir vēlme to pēc tam izmantot tiešām lietderīgi un saistīt ar savu karjeru.
27.10.2011 20:26 |
 
Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
par darbu - pastāv 2 varianti - vai nu strādā un apmaksā mācības, vai arī visu laiku velti mācībām un esi budžetā. ja tev ir īpaši gaiša galva un varianti, ko tu varētu darīt, vari mēģināt apvienot, bet pēc gada attapsies izkaltusi pelēka no bezmiega..
27.10.2011 22:35 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Par angļu filologiem esmu jau te rakstījusi iepriekš.. Par āzijas studijām varu piebilst vienīgi to, ka tā programma ir ārkārtīgi slikti organizēta, ļoti bieži nenotiek lekcijas un visādas tamlīdzīgas problēmas, tā ka padomā labi vai vēlies veltīt laiku un naudu studijām tādā kvalitātē.
27.10.2011 22:43 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits