Tātad, lai pagatavotu turku tēju nepieciešama: tā tēja lielajā iepakojumā, un tās tējkanniņas, kas atrodas viena virs otras. Ja tas ir, tad pagatavo šādi. Apakšējā tējkannā ielej lielu daudzumu ūdens, augšējā (mazākajā) ieber trīs ēdamkarotes tējas. Tad uzliec tā, lai kanniņas ir viena virs otras un liec vārīties. Kad dzirdi, ka apakšējās kanniņas ūdens vārās (burbuļo) riktīgi, tad to karsto ūdeni no apakšējās tējkannas pārlej augšējā (tajā, kur jābūt 3ēdamkarotēm tējai). (Aplej tā, lai tā augšējā kanniņa būtu kārtīgi aplieta, nu, pilna). Tad apakšējai kanniņai pielej klāt tikpat daudz ūdens cik tika izliets. Atkal abas, vienu virs otras liec vārīties, un, kad dzirdi, kad pamatīgi burbuļo. Viss gatavs! Kad viss gatavs, tad paņem abas kanniņas rokās un pēc izjūtas lej krūzē (mazliet tēja, mazliet ūdens, tēja, ūdens, tēja, nu tā uz maiņām, kamēr pilns. Atkarībā vai Tev parastā krūze vai tajā speciālajā turku tējas glāzītē (krūzītē), tur tiešām jāskatās pēc izjūtas. Galvenais, nelej pa daudz no tās augšējās, kur tēja, jo, ja ieliesi par daudz, tad viņa var sanākt tik stipra, ka sāpēs galva :-D Nu tas, kā kuram, bet daudziem tā gadās.
Heh, nu ceru, ka saprati, ja kādi jautājumi, prasi! :-) :-)