Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Turku tēja

 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009

kāda zina, kā pareizi to vārīt/pagatavot?

22.10.2011 16:35 |
 
Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Pati gan neesmu nekad to gatavojusi,jo man katru dienu to pagatavo (l) Bet,cik esmu redzējusi,process nav ilgs un sarežģīts..diemžēl arī tagad nav iespēja pajautāt,kas un kā tur notiek,žēl,ka ātrāk neizveidoji šo diskusiju :-|
22.10.2011 16:37 |
 
Reitings 1331
Reģ: 29.01.2009
a man par turku jogurtu jautaajums...
esat eedushas?? garshiigs???
redzeeju rimiitii un eju garaam visu laiku,,...
22.10.2011 16:37 |
 
Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Esmu ēdusi to jogurtu.Sākumā likās ne visai,bet kad atkal nopirku-iegaršojās :-) Tiesa gan-Turcijā jogurts garšo daudz savādāk :-D
22.10.2011 16:40 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
: )( :
Ja ir iespēja, uzjautā, lūdzu! :)
22.10.2011 17:04 |
 
Reitings 286
Reģ: 29.06.2011
Tātad, lai pagatavotu turku tēju nepieciešama: tā tēja lielajā iepakojumā, un tās tējkanniņas, kas atrodas viena virs otras. Ja tas ir, tad pagatavo šādi. Apakšējā tējkannā ielej lielu daudzumu ūdens, augšējā (mazākajā) ieber trīs ēdamkarotes tējas. Tad uzliec tā, lai kanniņas ir viena virs otras un liec vārīties. Kad dzirdi, ka apakšējās kanniņas ūdens vārās (burbuļo) riktīgi, tad to karsto ūdeni no apakšējās tējkannas pārlej augšējā (tajā, kur jābūt 3ēdamkarotēm tējai). (Aplej tā, lai tā augšējā kanniņa būtu kārtīgi aplieta, nu, pilna). Tad apakšējai kanniņai pielej klāt tikpat daudz ūdens cik tika izliets. Atkal abas, vienu virs otras liec vārīties, un, kad dzirdi, kad pamatīgi burbuļo. Viss gatavs! Kad viss gatavs, tad paņem abas kanniņas rokās un pēc izjūtas lej krūzē (mazliet tēja, mazliet ūdens, tēja, ūdens, tēja, nu tā uz maiņām, kamēr pilns. Atkarībā vai Tev parastā krūze vai tajā speciālajā turku tējas glāzītē (krūzītē), tur tiešām jāskatās pēc izjūtas. Galvenais, nelej pa daudz no tās augšējās, kur tēja, jo, ja ieliesi par daudz, tad viņa var sanākt tik stipra, ka sāpēs galva :-D Nu tas, kā kuram, bet daudziem tā gadās.
Heh, nu ceru, ka saprati, ja kādi jautājumi, prasi! :-) :-)
22.10.2011 17:58 |
 
Reitings 286
Reģ: 29.06.2011
un runājot par turku jogurtu.. Atklāju, ka vislabākais, Latvijā nopērkamais, kas, garšo gandrīz identiski turku jogurtam. Ir baltais jogurs `Alpenrose`. Viņš visur pārdodas, tādā gaiši zilā iepakojumā. ;-)
22.10.2011 18:01 |
 
Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
grāmatzīme,man atkal,cik ēdu LV to turku jogurtu un uz vietas Turcijā,ir tomēr diezgan liela atšķirība garšā (gan jau arī no svara katra cilvēka garšas kārpiņas) :-D |-)
22.10.2011 19:30 |
 
Reitings 286
Reģ: 29.06.2011
:-D iespējams, iespējams! Taču, tā kā mājās tiek gatavots gandrīz tikai turku ēdiens, kuram parasti Turcijā jāpievieno jogurts, tad principā varu sacīt, ka tas `Alpenrose` tiešām ir vistuvāk garšai salīdzinājumā ar īsto. Jo izmēģināti tiešām daudz un dažādi :-)
22.10.2011 21:04 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Kas tajā turku tējā/jogurtā tik īpašs?Ar ko atšķiras?
22.10.2011 21:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits