Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

nepraša.

 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011

tatad meitenes esmu nepraša, nekādus baigos kulinarijas brīnumus neprotu taisīt. šodien paredzēts taisīt plovu, bet man ir tikai tie rīsi paciņās, kā nu viņus tur sauc tvaicēti? lasīju, ka tādus laikam neliekot klāt, bet nu neko darīt savādāku man nav. bez tam es nesaprotu no tām receptewm neko. nosaukšu sastāvdaļas kādas man ir un varbūt kāda varēs atvēlēt man laiku un palīdzēt, tas ir uzrakstīt kā viņa pati taisa, vai ja neteisa ar šādām sastāvdaļām, tad kā taisītu, ja būtu tikai šādas iespējas.

tātad gaļa man ir meža ( tā man garšo vislabāk)

tomāti

rīsi

burkāni

sīpoli

tomātu mērce

un kkādas garšvienas

varētu man ta soli pa solim paskaidrot? es būtu neizsakāmi pateicīga :-D

15.10.2011 16:19 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Noteikti ir simts dažādu veidu, bet mans dara tā:
Apcep gaļu ar garšvielām, sāli.
Apcep sarīvētus burkānus, sagrieztus sīpolus, pievieno tomātu pastu!!! (ne mērci, kgan to jau ar var), lai arī izkarsējas.
Par to laiku uz lēnās uguns vārās rīsi (tieši tvaicēti, lai no plova pēc tam nesanāk salipušie rīsu pikuči).
Tad visu saberu sautēšanas katlā, kārtīgi samaisu un lieku uz kādu laiku cepeškrāsnī, viss.
15.10.2011 16:29 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Jā, es daru līdzīgi. Sautēt pēc tam var arī uz plīts, tikai jāapmaisa, lai nepiedeg.
15.10.2011 16:30 |
 
Reitings 84
Reģ: 21.09.2011
Es taisu ta-
Izvaru risus atseviska katlina(tos kas pacinjas)-mums pietiek ar 2vam pacinam.

Lieku galu cepties +garsvielas. Notiru burkanus,pec tam sariveju uz rives.Klat piegriezu sipolu. Visu sacepju. Kad viss sacepies vel tomatus pielieku klat un vel biku uz uguns.

Gatavajiem risiem pieliekam sacepto galu ar burkaniem un beigas piejaucam tomatu merci+garsvielas pec pasa izjutam.
Un viss :-)
15.10.2011 16:33 |
 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
a to gaļu man ar vajadzetu pasautēt pirms tam, ne? jo man tā meža gaļa tāda diezgan sīksta.
15.10.2011 16:34 |
 
Reitings 84
Reģ: 21.09.2011
Aaa un risus vienmer skajoju.Tad vini nesakepj.
15.10.2011 16:35 |
 
Reitings 84
Reģ: 21.09.2011
Apcep galu,kad apcepusies pilej uz pannas klat udeni un uzluec vacinu,lai mazlietin pasautejas :-)
15.10.2011 16:36 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
agnešuk, ja jau tev garšo meža gaļa, tad vajadzētu zināt, ka to ne tikai sautē, bet pirms tam arī mēdz mērcēt un mīkstināt kaut vai kefīrā, jo tā ir sīksta un kārtīga sautēšana/karsēšana palīdz nogalināt tos parazītus, kas iespējams ir medījumā!
15.10.2011 16:41 |
 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
man garšo jā, bet es viņu netaisu :-) man tēvs mednieks, un šis tad arī vienmēr taisa, tagad nevienam nav laiks, man ir atvesta gaļa un pasai jāķeras klāt :-D :-)
15.10.2011 16:44 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Agnešuk, zvans sencim par medījumu, jo tā nav veikalā iegādāta uz hormoniem audzētā gaļa, lai to pagatavotu ēdamu, daudz kas jāzin, es piem. zinu, ka ja tas ir meža kuilis bijis, tad izcepot to kā vnk karbonādi tā nebūs necik ēdama!
15.10.2011 16:46 |
 
Reitings 202
Reģ: 29.01.2009
nu ja.... meza gala pirms gatavosanas pilnigi noteikti ir jamerce vismaz 12 h. vismaz mana gimene ta dara.
15.10.2011 16:50 |
 
Reitings 202
Reģ: 29.01.2009
nu ja.... meza gala pirms gatavosanas pilnigi noteikti ir jamerce vismaz 12 h. vismaz mana gimene ta dara.
15.10.2011 16:50 |
 
Reitings 84
Reģ: 21.09.2011
Tak vnk pasaute ilgak un viss.
15.10.2011 16:51 |
 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
tas ir alnis, jau izmērcēts to es zinu, to man pateica, par gaļas pārbaudi nezinu, neesmu 100% droša, bet man liekas, ka viņi viņu vnm pārbauda pirms ved uz mājām, a varbūt nē, es nezinu. katra ziņā šis man neatbildēs tagad, jo atrodas medībās, tad viņš nekad neņem līdz telefonu , tieši uz šo procesu :-)
15.10.2011 16:53 |
 
Reitings 84
Reģ: 21.09.2011
Vnk sac taisit,a to lidz vakaram stukosi ka un ko-paliksi needusi :-D
15.10.2011 17:00 |
 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
jā es jau tā ar sāku domāt, vnk nedaudz slinkums :-D bet es jau eju :-D
15.10.2011 17:02 |
 
Reitings 387
Reģ: 29.01.2009
protams,ka gaļa jāsautē!
ne tikai meža,es arī cūķi kādas 40 min-1 h sautēju!

gaļu sagriež gabaliņos nelielos un apcep uz pannas,kad gandrīz brūni gabaliņi,pieber sāli un piparus,kādas garšvielas. tad met katlā ar karstu ūdeni (ūdens ne pārāk daudz).
apcep burkānus rīvētus+ piecep klāt sīpolus,kiplokus,kečupu vai tomātu mērci. to visu katla lai vārās.

atsevišķi vāra rīsus. kad gaļa mīksta,pievieno noskalotus rīsus un pasautē vēl minūtes 5. ja nav pārspīlēts ar ūdens daudzumu,ko liek klāt gaļai,tad sautē,līdz tas izčūkst.
15.10.2011 17:17 |
 
Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Es plovu taisu ar desu, lētais variants :-D nošpikoju no draudzenes :-D :-) Un sanāk gardi :-)
16.10.2011 01:32 |
 
Reitings 14
Reģ: 29.01.2009
Es taisu dziļajā pannā,vispirms sacep gaļu,tad pievieno sīpolus,smalki(stienīšos sagrieztus)burkānus,garšvielas,arī apcep,pēc tam pieber rīsus(4cilv. spmēraam 2pac.)arĪ apcepu,tad pievienoju tomātu mērci,ko arī apcep,kamēr krāsa mainās,tad visam uzlej karstu ūdeni (var samaisīt ar buljona kubiku),lai pa virsu paliek apmēram 2cm ūdens,vāku virsū un uz mazas uguns sautē,kamēr gatavs.
16.10.2011 17:54 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits