Rokas bagāžas noteikumus gan iesaku ievērot. Tikko lidoju ar AirBaltic uz Romu. Rīgā visiem uz visu bija pofigs, bet Romā gan bija jautri. Tieši pirms iekāpšanas lidmašīnā lidostas darbinieki speciāli vairākas reizes atgādināja, ka rokas bagāža AB ietilpst 1 vienība (ieskaitot portatīvos, tax free pirkumus, rokassomiņas utt.), ja nē 60 eiriki par papildus vienību. Es jau savā rokas bagāžas koferī biju sastūķējusi tax free Jēgermaisteri un Bacardi, kā arī savu mazo rokassomiņu, kā arī man paveicās, ka svaru nepārbaudīja, jo tur točna bija virs 8 kg, karoč lidmašīnā tiku veixmīgi. BET daudzas sievietes (un ne tikai) krita panikā, jo bija jau pārstūķēts rokasbagāžas koferis, "rokassomiņa" (tik maza, ar kādu es eju uz sporta klubu parasti :D ) un vēl kaudze ar tax free maisiņiem. Lidostas darbinieki bija skarbi un vēl daudziem lika iebāzt koferu tajā uzpariktē, lai pārbaudītu, vai atbilst parametriem.
Tā kā es arī biju dzirdējusi stāstus, ka var ņemt visu ko, bet labāk iesaku sekot noteikumiem ;)