kad dzīvoju vēl pie mammas (4istabu dzīvoklis) mammas istabā no vēža nomira mana ome. kādu brīdi tajā istabā neviens nedzīvoja-laikam mēnešus 2. bet tā kā man ir 2 māsas un ne ar nevienu tajā brīdī nevarēju sadzīvot vienā istabā, tad nu izdomāju, ka ievākšos tur. pa cik bija pagājušas vairāk par 40 dienām, tad tur garam vairs nevajadzētu būt-tā biju iedomājusies. viss bija labi līdz brīdim. vienā naktī pamodos no sajūtas, ka mani kāds vēro. ieslēdzu gaismu, bet neviena nebija. nodomāju, ka izlikās un taisījos atkal gulēt, bet tā sajūta nepārgāja.tad nu sāku tumsa pētīt istabu. ar sānu redzi redzēju, ka pie balkona durvīm kāds stāv, bet paskatoties tieši uz to vietu nevienu neredzēju. kaut kā uzreiz iedomajos, ka tā ir ome.. tad nu sāku viņai klusām stastīt,kā man iet, ka māsām un mammai. ik pa brīdim stavs sakustējās vai pamāja ar galvu..ilgi runāju ar viņu, cik žēl man bija, ka viņai nācās atstāt mūs utt., līdz vienā brīdī pateicu, ka rūīt jāiet uz skolu un man jāpaguļ mazliet. ome tik pamāja ar galvu un izgaisa. atlikušo nakti neviens vairs nerādījās. bet ik pa brīdim viņa atnāk. uztveru to mierīgi, tik mazliet kaitināja, ka reizēm mantras pa nakti mēdz ''pārbīdīties'' vai ''pārlikties'' citur.
vēlāk izvācos no mammas un māsas gribēja dzīvot manā istabā (balkons taču ir :-D ), bet cik ātri ievācās, tik pat ātri aizbēga uz savu bijušo istabu.. vidējai māsai vēlāk jau pastastīju ko es daru un nu pēdējos pāris gadus viņa šo istabu apdzīvo. Ome ik pa brīdim parādās īpaši pirms vai pēc svētkiem vai kādiem svarīgiem notikumiem, un kad nāk tuvāk laiks,kad viņa nomira...
viss jau pierasts, tik nesen nomira mammas brālis, kas dzīvoja pēdējo laiku krievijā.. tā nu māsa saka, ka arī viņš bija atnācis tajā naktī. laikam atvadīties. dīvainākais tas, ka viņš esot mammai pateicis savas nāves cēloni (viņa vēl nezināja,kāpēc viņš nomira- to zināju tikai es, jo drausmīgi bija apstākļi, negribējās sāpināt vēl vairāk). no rīta viņa stasta, ko viņš biņai pateica un.. man šermuļi pārskrēja un vienlaicīgi sajutu nožēlu- kāpēc es viņus nedzirdi, bet tik redzu.. viss bija taisnība. viņa zināja, pat tādus sīkumus, ko tik tagad atklāja izmeklētāji..
vēl mammas dzīvoklī reizēm dzird mūsu sunīti staigājam pa koridoru. lieki piebilst, ka sunīts nomira pirms 7-8 gadiem 16gadu vecumā..
tāda nu mana saskarsme ar viņiem.