Man ir reāla pieredze no abām pusēm.
Pirmā:
Draugam bijusī draudzene (viņi kopā bija 7 gadus) ir palikusi kā laba draudzene.
Satiekas ik pa laikam, sazvanās, runā par visu ko, arī šo to, ko es nezinu un man nepasaka ( tas ir pats riebīgākais, ja viņa zin, bet es nē :D ), tusiņos satiekas, pļāpā utt. Protams, patīkami tas it nemaz nav, bet, tā kā esmu saprotoša, tad scēnas nerīkoju, tāpat jau tas neko nemainītu, tikai pasliktinātu mūsu attiecības. Varbūt retāk sazvanītos, bet tas nemaina lietas būtību. Viņi šķīrās bez naida, tāpēc arī spēj būt tādi kādi bija viens pret otru tad, arī tagad. Draudzīgi, saprotoši, mīļi. Ilgu laiku bija kopā- nav tā, ka var vienkārši aizmirst to dzīves daļu, izsviest atmiņas un plānus, ko kopīgi bija sapņojuši. Saprotu.
Tad uzreiz ir jautājums: bet vai nav bail, ka viņš vēlēsies atgriezties pie viņas? - Ir, nedaudz. Bet, ja jau ir kopā ar mani, tad ar mani. Dzīvē tāpat neko nevar paredzēt 100% droši, tāpēc atliek vien baudīt to mirkli, kas tev ir dots, jo nākamajā viss var mainīties, ne tikai attiecību ziņā. Un, tā kā man tā meitene patīk, tad vairs neiebilstu, ka viņi uztur kontaktus, ceru gan, ka iepazīstinās tuvāk arī, jo pagaidām tikai tā, cik pastāstījis.. Gribētu aprunāties ar viņu ''zem četrām acīm'', jo šķiet simpātiska, jauka, jauna meitene. Un tad arī zinātu, ko par to visu (un ne tikai) viņa domā. :)
Otrs:
Es uzturu kontaktus ar savu bijušo draugu.
Retu reizi satiekamies, bet netiekamies bieži, jo diezgan patālu viens no otra dzīvojam, parunājamies, sazvanamies. Stāstu viņam visu, kas ir uz sirds, neskaitot par attiecībām, par tām klusēju, nedomāju,ka viņam tas īpaši interesētu, ja sāktu stāstīt par seksu ar kādu citu, šķiet, ka patīkami tas viņam nebūtu, tāpat negribu zināt par viņa intīmo dzīvi ar citām sievietēm, lai gan ziņkārība moka, vai ir kādu ielaidis mūsu gultā. :D Fuj, nē, nav. :) Esmu tikusies ar viņa vecākiem, braukusi ciemos apsveikt svētkos, braukusi uz viņa laukiem ar viņu (jo tur vienkārši ļoti patīk un cilvēki arī pazīstami) utt. Varbūt par daudz, bet.. nepārkāpjot robežas. Savam draugam par šo nestāstu, zinu, ka viņam tas ļoti nepatiktu, pārāk greizsirdīgs. Saudzēju nervus. :D
Un atkal jau tas jautājums-vai nav bail, ka pašai gribēsies atgriezties pie viņa, un vai draugam nav par to raizes.
Kā jau minēju- draugam nestāstu par to daudz, zin, ka uzturam kontaktus un ar to pietiek, nekas vairāk viņam nav jāzin un mēģinu nepavedināt arī uz tādām domām, kā ''es ar tevi tagad nesatikšos, jo gribu pie ex aizbraukt''. :D Tas būtu galīgi garām! :D
Pašai, godīgi sakot, vairs par to nav bail. Dzīvojam vienreiz, ne? Kas dzīvē nav aizliegts, tas ir atļauts. Un tas, ko aizliedz, to paši sev aizliedzam. :) Bet, esmu godīga pret draugu, zinu, ka tas sāpinātu, tāpēc arī nemaz nepieļauju tādu iespējamību šobrīd- atkal būt kopā ar ex. Līdz ar to- nav jāsatraucas par to. Ja izšķiršos ar esošo draugu, tad gan varēšu uztraukties, ka tik kāja nepaslīd.. :D Bet, ja arī paslīdēs- nebūs slikti, jo sekss ar ex ir brīnišķīgs! :D :D
Kopumā- domāju, ka tavā situācijā, viss ir atkarīgs no:
1) Paša puiša, kā viņš to pasniedz savai jaunajai draudzenei, lai nav ''es šodien biju ar savu skaisto un gudro bijušo draudzeni papusdienot, bet mēs jau neko nedarījām, tikai parunājāmies...'' :D Tad gan var spalvas iet pa gaisu.
2) Tevis, jo tas, kā ''uzradīsies'' var būt nozīmīgi. Ti- daudz pa vakariem nezvanies, vai vienkāršāk- brīžos, kad esi pārliecināta, ka viņš ir kopā ar jauno meiteni, tad labāk nezvani un neraksti, ja vien tas nav kāds īpaši svarīgs jautājums. :D Un vēl kas- tas kā tu uzvedīsies bijušā klātbūtnē. Ja esi no tām, kas nevar savaldīties un koķetē nepārtraukti, tad nekas labs no draudzības tur nesanāks.
3) No jaunās draudzenes, kā viņa to uztvers, vai ir saprotoša un spēj pieņemt tevi. Vai ir greizsirdīga uz visām, vai ir pašpārliecināta par sevi utt. Ja viņai sāksies panika par jūsu tikšanās reizēm, tad arī nebūs labi. Puisim būs stresi un meitenei arī. Tad atkal ir variants- meitenei nelikt par to zināt. Ļoti saudzīgs patiesībā, bet iespējams, ka viņai tas šķistu pārāk aizdomīgi.
Tā lūk, mans memuārs ir uzrakstīts. :D