Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Nu kur mans veselais saprāts? Kā lai sevi savalda?

 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011

Sveikas portāla dalībnieces! :-)

Bez lieliem un liekiem ievadiem centīšos pastāstīt, kas šobrīd norisinās manā prātā, manās sajūtās. Gados esmu jauna, jau 2 gadus esmu prom no mājām (tā nu sanācis, ka jācīnās pašai), no dzimtenes- strādāju un mācos jaunu valodu sevis labā. Vēlos ar pavasari pieteikties studijām. Ir arī draugs, kurš ir teju 10 gadus vecāks par mani, nedzīvojam vienā valstī pagaidām, bet man ir doma sākt studēt tur, kur viņš dzīvo. Kopā esam neilgi, bet abi esam gatavi cīnīties ar šo distanci, jo vēlamies būt kopā. Esmu lielā māsa ģimenē, kur vecaki ir šķirušies. Maza būdama auklēju savu mazo brālīti, lai mamma tiktu ar saviem darbiem galā, piedzimstot māsiņai daudz auklējos arī ar viņu. Pēdējos divus gadus ikdienu aizvadu arī esot kā auklīte. Tā kā auklēšanās, pamperi, celšanās nakts laikā, gatavošana, mājas piekopšana, slims bērns mājās, niķi, bļaušanas, sasitumi utt. patiešām nav nekas jauns man. Lai gan daudzi draugi un paziņas smejas, ka man jau noteikti bērni murgos rādās, es pasmejos līdzi, bet dziļi savās izjūtās es jūtu savu organisma saucienus, ka vēlos bērniņu. Tā jau ir kā apsēstība- es redzu gandrīz vai katru nakti sevi esot stāvoklī, jeb arī ar bēbīti uz rokām un nekas nespēj mani darīt laimīgāku. Pamostoties, protams, ir dīvaini, bet tik ļoti vēlos iemigt un atkal paturēt to savu mazuli rokās. Ar šīm savām domām un izjūtām neesmu dalījusies pagaidām, lai an tās manī mājo jau ilgu laiku. Pati dzeru kontracepcijas tabletes, bet tās sāku lietot citu iemeslu dēļ, ne izsargāšanās nolūkos, un šobrīd, kad organisms ir savests kārtībā, man tās vairs nav nepieciešamas, tāpēc kalpo kā kontracepcija. Katru rītu es ar lielu riebumu lieku to tableti mutē. Ar draugu esmu runājusi, prasījusi, kas atgadītos, ja paliktu stāvoklī. Viņš atbildēja, ka vienu mani neatstātu, kā arī viņam jau ir vecums, kad pašam ir vēlme pēc bērniem un tā nebūtu nekāda traģēdija viņam. Arī mana ģimene, īpaši jau mamma mīļi jokojas un prasa, kad būs mazbērns, jo grib būt jauna omīte. Kad mammai tā nopietnāk prasīju, bet kā būtu, ja pateiktu, ka esmu stāvoklī, viņa atbildēja, ka par to neraizētos, jo zin mani labi- es ar visu prastu lieliski tikt galā, jo esmu atbildīga un stipra.

Ko saka mans veselais saprāts? Man ir jāiegūst izglītība, kas prasīs savus 4 gadus no tuvākās nākotnes. Es vēlos arī pati nopelnīt naudiņu, vēlos būt stabila, protams, es zinu, ka to ir iespējams izdarīt esot arī ar bērniņu.

Esmu tik ļoti apjukusi. Tā nav mana spītīgā iegriba- GRIBU BĒRNU UN VISS! Nē!

Esmu patiešām nenormāli apjukusi un samulsusi par to, ka nespēju tikt pati galā ar šīm domām un izjūtām!

Ja kāda ir bijusi spējīga būt pacietīga un izlasīt manu murgu, kā arī kaut ko no tā visa saprast + spēt izteikt kādu viedokli, savu domu, nu jebko, būšu priecīga lasīt.

Neprasiet, ko tieši es vēlos dzirdēt, es vēlos dzirdēt Jūsu viedokli, Jūsu pieredzi.... nu jebko!

Superīgu šo dienu! :-)

09.10.2011 17:37 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Hihiiii.... atsaucu sava raksta otro teikumu "Bez lieliem un liekiem ievadiem centīšos pastāstīt, kas šobrīd norisinās manā prātā, manās sajūtās."
Nesanāca būt īsai un konkrētai :-D (s)
09.10.2011 17:38 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Sveika, La Madame.
Tavā tekstā saskatīju pazīstamas izjūtas arī man. Esmu laikam liela karjeriste, jo man arī vienmēr ir bijusi doma, ka no sākuma gribu iegūt izglītību, pastrādāt un tikai tad veidot ģimeni, gādāt bērnus.
Tūlīt jau būs maģistra diploms kabatā un aizvien vairāk un vairāk gribas bērniņu. Ar draugu par to runājam nepārtraukti, arī viņš ir gatavs, vienīgi mani satrauc finansiālā situācija, bez maz vai man vajadzētu gadu nostrādāt tā, lai sanāk izveidot uzkrājumu - vārdusakot, esmu aprēķinātāja. Ļoti gribu bērniņu, bet visu laiku šķiet, ka vēl neesmu īsti gatava, man pat vēl gribās studēt tālāk (kaut to varu arī darīt, pāris gadus izlaižot). Diemžēl jā, apzinos, ka bērniņa gadījumā par karjeru uz pāris gadiem jāaizmirst, lūk, tā arī mana dillema. Jo no vienas puses abi gribam kaut tūlīt, no otras puses - gribu būt tam finansiāli/morāli un visādi citādi gatavāka.
09.10.2011 17:44 |
 
Reitings 242
Reģ: 03.10.2011
Ieteikt neko nevaru, bet, kad sāku mācīties augstskolā, mana kursabiedrene arī ļoti gribēja bērnu, palika stāvoklī, aprecējās, piedzemdēja bērnu jau otraja kursā. Turpināja mācības. Vēlāk jau trešajā kursā atkal palika stāvoklī, ceturtaja (pēdējā) kursā piedzima otrais bērniņš. Viņa labi mācījās un pats par sevi saprotams augstskolu pabeidza labi. Ja ir vēlme un spēja, tad var visu apvienot.
09.10.2011 17:47 |
 
Reitings 1109
Reģ: 17.10.2009
Nu bet tas taču ir tik skaisti! Būt stāvoklī un just to, ka visi patiesi gaida šo mazo brīnumiņu nākam pasaulē, it īpaši tev pašai! Galvenais, ka esi pārliecināta par jūsu attiecībām un ka mazuli gribi ar šo konkrēto vīrieti. Mācības arī pabeigsi, ja reiz saki, ka esi apņēmīga un stipra. Un ja nu kādreiz kļūs grūti, tad tev būs tik daudzi palīgi! Super!
Novēlu jums veselīgu un stipru mazuli! (l)
09.10.2011 17:50 |
 
Reitings 26
Reģ: 29.01.2009
Es arī esmu karjeriste un par saviem bērniem šobrīd noteikti vēl nedomāju! Bet sanāca nesen par to aizdomāties,kā tad īsti ir pareizāk, jo tantei piedzima dēliņš! Viņa teica,ka tas aprēķinātais un pareizākais laiks var arī nepienākt, ja ņem vērā šī brīža pasaules notikumus ekonomikā u.c. Doma tāda,ka var to atlikt un atlikt, bet vienā brīdī secināt, ka ir par vēlu! Es šeit neiesaku konkrētu risinājumu, bet to, ka nevar zināt, kas šajā gadījumā ir pareizāk! Varbūt ,ja draugs ir ļoti stabili uz savām kājām, tad Tu vari piepildīt savu sapni...
09.10.2011 17:50 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Paldies par komentāriem :-)
Bet kā lai šobrīd apspiež šīs domas? Tas man patiesi traucē koncentrēties uz apkārtējām lietām. Pa dienu es strādāju, darba dienu laikā apmeklēju kursus, kad laukā labāki laikapstākļi, eju pastaigāties, dodos ar riteni, 1x nedēļā eju peldēt. Ballēties man nepatīk ļoti, tāpēc arī nav daudz apkārt manu vienaudžu, pēc kā arī neilgojos. Man tā ir patiešām problēma, ka nespēju šobrīd pienācīgi savākties.
09.10.2011 17:53 |
 
Reitings 84
Reģ: 21.09.2011
Sveika...
Tad nu luk,es lieliski saprotu tevi.Man vienu laiku bija ta pat,kad vel biju kopa ar savu ex.Tik loti velejos berninu,es ari vel macijos videne,dzivoju ar vinu.Loti velejos mazuliti.
Bet tgd jasaka pld Dievam kad nepaliku stavokli,izskiros no sava ex. un netisam satiku savu skietami isto:-) esmu laimiga.Un tgd ta domajot-ko es butu darijusi ja man butu berns
Nebutu satikusi savu engeli,nebutu atbraukusi uz arzemem.
Dzive ir neparedzama-neskrien notikumiem pa prieksu,ja pat looooti gribas.... :-/
09.10.2011 17:59 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Miss nr.1, paldies par Tavu komentāru.
Kad pati mācījos vidusskolā bija man arī nopietns draugs (3 gadus un arī vecāks), kurš redzēja mūsu nākotni kopā. Zināju, ka viņš gaidīja manas vidusskolas pabeigšanu, jo vēlējās bildināt, vēlējās ģimeni ar mani veidot, bet es aizgāju no viņa, jo sapratu, lai arī tas izklausījās skaisti, tas nebija TAS cilvēks.
Satiekot tagadējo draugu, man viņš momentā radīja to neizjusto ģimeniskuma sajūtu. Tās sajūtas pastiprinājās. Man ir tā sajūta, ka viņš ir tas cilvēks, ar kuru viss varētu izdoties, protams, dzīve ir neparedzama. Man patīk kā viņš izturas pret savu ģimeni, kas man pasaka daudz par šo cilvēku, patīk kā izturas pret saviem draugiem un tie draugi arī ir feini un interesanti cilvēki, patīk viņa vērtības.
09.10.2011 18:09 |
 
Reitings 84
Reģ: 21.09.2011
Kkas kopigs mums,man tgd ta ir ar savu puisi!!!!
Nezinu-tevi lori labi saprotu.Zinot sevi,es drosvien daritu ka man sirds liek.Es paklausiju savai sirds balsij un rikojos spontani atbraucot uz arzemem pie tik pat ka svesa puisa-un nenozeloju ne minuti!Tas mila,jaizlemj tev pasai...cik cilveku tik viedoklu.Ja pati sirsnina juti,kad nekludies un viss pareizi-tad uz prieksu (l)
09.10.2011 18:21 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Uz priekšu ko? Nelietot tabletes un paļauties- būs bērniņš vai nebūs? Runāt par to ar draugu būtu neprāts un iet uz to apzināti, jo nu neesam tomēr tik ilgi kopā. Pa kluso pārtraukt lietot tabletes būtu negodīgi pret draugu, lai gan viņš, kā pate teica, nebaidas no tēmas par bērniem kā tas bija dažus gadus atpakaļ.
Ko man šobrīd darīt ar uzmācīgajām domām?
09.10.2011 18:37 |
 
Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Svešus bērnus auklēt ir viens, bet ar savējo ir pavisam savādāk. Tāda atbildība 24/7 teju visa mūža garumā.

Katrs pats zin savu spēju robežas, prasmi saplānot laiku, savu raksturu, finasiālās iespējas utt. Atceries arī to, ka bērnam nepietiek ar krutākajām rotaļlietām un mīļām auklītēm, foršiem bērnudārziem. Bērnam vajag laiku ar nedalītu(!) mātes un tēva uzmanību katru dienu. Uz to ir ļoti grūti saņemties, ja srien kā vāvere ritenī. Bet, ja jūti, ka varētu tikt galā, tad droši. Bērns dzīvē ienes ļoti daudz prieka. :-)

Es pati jau no kāda 13 gadu vecuma agri gribēju bērnu, lai būtu jauna mamma. Daudz biju auklējusi radinieku bērnus.

Paliku negaidīti stāvoklī un izlēmām par labu bērnam. Man tāda situācija, ka draugs jūrnieks(lielāko laika daļu projām), es mācījos pilna laika klātienē budžetā. Naudas it kā netrūka, bet visa sadzīve uz maniem pleciem. + vēl mana slimā domāšana, ka visu vajag darīt perfekti. Tā nu ilgu laiku, lai visu izdarītu "perfekti", diennaktī parasti gulēju 4 stundas. Nevienam nesūdzējos, palīdzību nelūdzu, jo biju iedomājusies cik es visu varoša un kruta. Es ar visu labi tiku galā līdz vienā brīdī "salūzu". Vispirms veselības ziņā, pēc tam arī emocionāli. Skolu nepabeidzu- aizbēgu no pēdējā kursa. Veselu gadu pēc tam dzīvoju parastu mājsaimnieces dzīvi, atpūtos. Tagad jau esmu atkopusies no savas depresijas un nervu sabrukuma. Šogad atkal esmu atsākusi izglītošanos, bet neklātienē. Bērns paaudzies, atgriezusies ticība saviem spēkiem un atkal gaišs skats nākotnē. :-)

Katrā ziņā novēlu, lai izdodas veikt pareizo izvēli! ;-)


09.10.2011 18:46 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Paldies, Marķīze, par dalīšanos pieredzē! :-)

Tavs komentārs ir ļoti vērtīgs, lai to ņemtu 'aiz auss' :-)

Jāpiebilst, ka, jā, zinu, savus bērnus audzināt tas pavisam noteikti ir citādāk. Šiem bērniem, ko pieskatu, esmu pieejama 24/7. Nākas novērot daudz to, ko es vēlētos darīt citādāk.

Bet kā ir šobrīd? Vai ir skumji par to, ka esi kļuvusi par māmiņu tik agri?
09.10.2011 19:22 |
 
Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Liekuļotu, ja teiktu, ka nekad neiedomājos par to kāda būtu dzīve bez bērna. :-D Taču bēdīga neesmu, drīzāk laimīga. Nožēloju tikai to, nesaņēmos uzreiz otram bērnam. Priekš manis tas būtu bijis labākais variants. Vēl viens zīdaiņkopšanas gads šurpu turpu man neko nebūtu izmainījis. Varbūt pēc 10 gadiem atkal saņemšos, vienīgi žēl, ka manējam jāuzaug vienam. Šobrīd šķiet neiespējami saņemties vēl kādam, jo gribas apmierināt arī savas ambīcijas. Mājsaimnieces dzīve nav priekš manis.

Būt pieejamai svešam bērnam visu laiku un būt ar savējo nav viens un tas pats. Vismaz manā galvā ieslēdzas cits atbildības līmenis.. :-D

Bet es ticu, ka Tev izdosies atrast vislabāko variantu priekš sevis. ;-)
09.10.2011 20:11 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man liekas pec rakstita ,ka tu esi Cilveks ar lielo burtu.Tada sajuta ,ka vari loti daudz dzive izturet,jo jau esi daudz izturejusi :-) .Es domaju,ka tu varetu but loti laba mamma-tiesi tapec,ka esi jau to izbaudijusi zinama mera!Ja esi izturejusi lielo slodzi lidz sim ,tad tici-mazulis nebus skerslis tavam macibam!Tikai nepadoties!Lai veicas! :-)
09.10.2011 20:18 |
 
Reitings 22
Reģ: 09.10.2011
Eh, arī es visu laiku domāju vispirms izglītība, tad labs darbs, tad mazais. BET tā vēlme pēc mazā ir tik spēcīga,ka traks var palikt :-D . Esmu precējusies jau sesto gadu, tūdaļ arī diplomdarbu sākšu rakstīt :-) Liekas, kas tad tur..vēl kādus divus gadiņu pastrādāšu labā darbiņā un tad aidā...ķeršos klāt plānam par mazo...

Tā, nu mēs ar vīru ilgi un dikti spriedām kā būtu labāk...Izlēmām un..tagad esmu sava pirmdzimtā gaidībās. Izlēmu,ka savu lielo darbiņu meklēšu tad, kad mazais būs paaudzies. Varbūt skan neprātīgi, bet es saku uz priekšu! Ja tu tiešām mazo vēlies un esi gatava tam sniegt visu savu mīlestību, vēl jo vairāk, ja tev ir mīlošs vīrietis pie sāniem,kas spēs tevi un mazo nodrošināt no kā jābaidās? noteikti tiksi galā :-)
un īstenībā- vienmēr var atrast iemeslu kāpēc šobrīd nav īstais brīdis...un tā šis brīdis var arī nekad nepienākt,jo vienmēr būs kas svarīgāks :-(
09.10.2011 23:29 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
zachausis, redzi, Tev vismaz jau kaut kas ir uzsākts, kā piemēram, drīzumā rakstīsi diplomdarbu, esi jau precējusies. Tev ir jau tāda izteiktāka kā stabilitāte.

Šobrīd man pašai cīniņš ar sevi, jo nevēlos lai sanāk tāds bezatbildīgs solis, ka nespētu neko mazulim dot, bet atkal otra mana iekšējā balss apgalvo, ka man patiesībā būtu tik daudz ko dot...ahhh.... man ir jānomierinas!! Došos nu padarboties- iztīrīšu māju :-D
10.10.2011 13:49 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
tā stabilitāte*
10.10.2011 13:49 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Ar laiku pāries tā bērna gribēšana un pēc tam nezināsi vai vispār gribi. Jo 20 gadu vecumā es arī gribēju.
Vismaz man tā bija un tagad es tiešām nezinu, vai gribu vispār. Ik pēc 5 gadiem atlieku šo pasākumu par vēl pieciem :-D
10.10.2011 13:54 |
 
10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Nu, ja jau jūti, ka varēsi "pavilkt" atbildību un visu pārējo, arī vīrietis atbalsta, tad nu kas tur šausmīgs. Nav jau obligāti jāiekļaujas kaut kādos standartos.
Man ir pretēja problēma - domāju, ka man nekad nepienāks laiks, kad gribēsies bērnu. Bet varbūt tā arī nav problēma. :-P
10.10.2011 14:32 |
 
Reitings 262
Reģ: 29.01.2009
La Madame, uzraksti, lūdzu, uz [email protected]
10.10.2011 14:40 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits