Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Apsēstība ar veselību

Reitings 10
Reģ: 08.09.2011

Nu jau dažas minūtes domāju, kā lai to iesāk, jo sirds ir sakrājusies tik pilna, ka nevar izturēt. Es pat nezinu ar ko sākt...

Es dzīvoju kopā ar meiteni, kura ir apsēsta ar savu un līdzcilvēku veselību un nepārtraukti uzspiež savu viedokli par ārstēšanu - visi ārsti ir idioti (viņa labāk zina kā ir veicama visu slimību ārstēšana un diagnostika).

Sākšu no sākuma, lai labāk varētu saprast: viņa šeit (2istabu dzīvoklis - mans un viņas draugs ir brāļi, tāpēc dzīvojam kopā) "ienāca" ap februāri. tajā laikā ārstēju urīnceļu iekaisumu - protams ar antibiotikām. Tad viņa man vēl neatļāvās neko teikt. ~ pirms mēneša vai nu no masāžas vai nosalšanas atkal piemetās kaite - aizgāju pie ārsta, izrakstīja Furamagu. Pirms tam biju izvilkusi no zāļu kastes visu, ko ārsts deva dzert pavasarī (lai varu ārstam izstāstīt).

Sarunu viņa uzsāka ar draudzīgu jautājumu un uzrunu ~ tā: Es redzēju, ka tev uz plauktiņa stāv antibiotikas, tev ir veselības problēmas, vai ne? Es atbildēju, ka jā. (Meitenes, jūs pat iedomāties nevarat, cik ļoti es nožēloju, ka es toreiz nemeloju! :'-( )

Un tad sākās.

Viņa ir no otra Rīgas gala un kā par brīnumu ir bijusi gan pie manas ginekoloģes vietēja poliklīnikā, gan uroloģes pie kuras es ārstēju to kaiti. Abas esot sliktas ārstes un nezina pat elementāras lietas - viņa esot bijusi. Nekādus normālus padomus dot nevarēja, tikai uzskaitīja izmeklējumus, kas ir jāizdara šīs kaites ietvaros (vissmieklīgākais: jānosaka, cik ātri asinis skrien cauri manam ķermenim). Loģiskus padomus par siltu ģērbšanos un nekādu pliko vēderu viņa man dot nevarēja. Paziņoja, ka es nepietiekami ārstējoties! Ja kādai no jums ir bijusi šī kaite, tad jūs man piekritīsiet, ka puspasauli atdotu, lai tas vairs nebūtu jājūt. Lai gan cik es palasīju viedokļus par šo tēmu, tad man nav ne 1/3 daļa no tā visa (pazīmju) ar ko mokās citas. Tā tāda neliela atkāpe.

Tad viņa ķērās pie OK, ko man izrakstīja pārāk stipru reižu ierobežošanai + dzelzs kapsulas un tām dienām, arī pašas vēlēšanas tur bija. Citēju: Viņš tevi nemīl, ja liek tev tās tabletes dzert. Tās iekšēji nogalinot. Nevienu konkrētu lietu nosaukt nevar, kas būs pēc tam. Jautājums: tas tiešām ir normāli, ja dienas laikā bija jānomaina 8 allways night paketes -pilnīgi pilnas? Man teica, ka nē, tāpēc jau gāju pie ārsta, jo likās, ka tā nevajag būt.

(Tās kuras lieto OK - jums tika veikta hormonu vai kā nu to sauc pārbaude pirms izrakstīja OK).

Turpinu - mani norīkoja uz ginekoloģisko usg - gāju pie citas ginekoloģes, jo man to neveic. jau apskates laikā man jautāja vai ir ārstēts olnīcu iekaisums, tad izsecinājām, ka tāpēc sāp tas vēders. Teica, ka nezinot vai tā man esot norma, lai runājot ar savu ārstu.

Viņa šito noklausās un paziņo, ka to nenosaka ar gin.usg un iztaustīšanu, bet gan ar parasto uztriepi. Tā tiešām ir?

Lai ko ārsti darītu - viss ir slikti, viņi neko nezina - viņai pašai nav nekādas izglītības uz attiecīgi jomu. Ko es viņai arī saku - kad tev būs tāda izglītība, tad runāsim. Normāla runāšana nepalīdz - viņa turpina savu. Iešanu projām mēģināju - staigā līdzi. Sist viņai noliedza draugs. Dodiet padomu, ko man darīt, lai es viņu nenosistu - pat teikums: mums ir tik daudz citu tēmu par ko runāt nelīdz. Es jau apsveru domu iet pie psihologa, bet naudiņas nav tik daudz liekas. Es nezinu kā mainīt savu attieksmi pret to, jo viņas attieksmi es mainīt nevaru. Draugam prasīt kauns - teiks, lai neņemu galvā viņu (domas, ka viņai nav labi galvā mums abiem sakrīt). Tas tā īsumā...

P.S. Ja jūs lietojat kontaktlēcas, tad bieži mainiet to šķīdumu citādi acīm izveidosies atkarība kā no narkotikām (šito dzirdēja mans draugs, jo viņa brālim ir lēcas).

P.S.S.Tā ir reāla dzīves situācija. Es pati pārlasīju un domāju - tas ir murgs. Bet es riskēšu un publicēšu, lai gan pastāv iespējamība, ka jūs teiksiet fake story.

02.10.2011 21:15 |

Reitings 494
Reģ: 29.01.2009
Vai nu maini dzīvesvietu, vai arī pasaki skaidri un gaiši- nelien manās veselības problēmās?
Es man liekas, pateiktu, ka man tagad viss ir labi un tās zāles es lietoju, jo man tā patīk...
02.10.2011 21:41 |

Reitings 10
Es jau esmu mēģinājusi darīt to zināmu, ka nevajag bāzt degunu, kur nevajag, bet to pamato ar rūpēm :-/
03.10.2011 00:08 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
ja viņa ieradās pēdējā taja dzivoklī, liec aiziet viņai. ja neiet projam , meklē pati savu mājokli. nav ko bojāt nervus dēļ slimiem cilvēkiem un tērēt naudu psihologam, tiec labak vaļā no viņas
03.10.2011 00:13 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Es ieteiktu viņas klātbūtnē vispār neapspriest savas veselības problēmas.Neko nestāstīt, tad arī nebūs, ko komentēt :-)
03.10.2011 00:15 |

Reitings 5478
Viņa pa tavām mantām rakājas vai tu pati demonstratīvi plāties ar zālēm,ko dzer,ka viņa visu tā pamana?
03.10.2011 00:16 |

Reitings 10
Pati rakājās. Tas, ka kaut kas nav nolikts zem atslēgas, nenozīmē, ka to drīkst ņemt. Vienkārši bija nolikts redzamā vietā - kāpēc viņa gāja mūsu istabā to es joprojām neiebraucu.

Kā jau minēju dzīvokli mēs īrējam. Es tā neuzbāzīgi cenšos teikt draugam, ka vajag izvākties - meklēt vienistabas dzīvoklīti. Viņš saka, ka naudiņas maz, tāpēc jādzīvo kopā ar brāli un viņa meiteni.
03.10.2011 00:22 |

Reitings 5478
Istabu nav iespējams aizslēgt pa dienu,kamēr neesat mājās?
Es gan to neciestu,ka pa manām mantām rakājas - kas ir mans,tas ir mans!!! (e)
03.10.2011 00:25 |

Reitings 10
Var, bet nedrīkst, jo mūsu istabā ir balkons, kur žāvējas veļa. Tas ir vienīgais iemesls iet cauri mūsu istabai. Mums sanāk iet uz viņu istabu, jo tur ir rūteris, kurš reizēm ir jāpārstartē, jo nav interneta. man personīgi nepatiktu, ja viņi slēgtu ciet, ja nu man ļoti vajag to rūteri... :-(
03.10.2011 00:29 |

Reitings 4838
Liekat rūteri virtuvē vai koridorī...un to balkonu atver tikai tad,kad esat mājās.Vaitad viņa visu laiku tik pa māju dzīvo?
03.10.2011 00:52 |

Reitings 10
It kā jau kaut kādas nodarbības viņai ir, bet vai iet to gan nezinu. man pašai lekcijas, darbs un sports. Reizēm es tika ap 21 esmu mājas, tāpat kā draugs - darbs un zāle.
Laba doma - paldies :)
03.10.2011 02:09 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits