Ģimenes saiets – krutuma un sasniegumu izrādīšana, jeb - radi

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009

Man tuvojas svētki uz kuram gan gribās, gan negribas iet. Tā ir jubileja ļoti vecai radiniecei, kura sen nav redzēta un iet vajadzētu. Būs daudz radu tikai no vienas dzimtas puses. Dažus no tiem arī gribās satikt, gadiem nav redzēti, bet runa par citu.

No šīs ģimenes puses (mēs tai ģimenei neesam tuvi radi, bet bērnībā kontaktējāmies pārdienām un arī vēlāk kontakts nav zudis) man paliek bail vienmēr, kad sastopos, jo vienīgie jautājumi ir: cik pelni, kad precēsies, cik Tev naudas, vajag bagātu veci Tev atrast, cik Tev maksā šīs un cik šīs. Kad atbrauc pie mammas, tad atver skapi un prasa cik kura trjapka maksā, nopietni...

Jāsaka, ka gandrīz visi tajā ģimenē ļoti daudz ko sasnieguši. Otrās pakāpes brālēniem jau no 25 gadu vecuma vai nu savas firmas, vai forši amati, māsīcai vispār vīrs miljonārs utt. nabagu nav, bet ja kāds pazaudē darbu, tad metās viņam aizdod naudu, meklēt sievu/ vīru, darbu, līst dzīvē tā, kā nemetās!

Citi radi no citām pusēm nav tādi, šeit ir tādas trīs – četras ģimenes. Bet tieši viņi mani dzen izmisumā par to, ka neesmu sasniegusi to un to. Patiesībā biju palaidusi iespēju strādāt ar viņiem jau 20 gadu vecumā, jo sapratu, ka līstu mana makā, noteikti maksātu arī ne par darbu, bet par radu būšanu utt.

Bet tagad ir tā, ka man ir periods, ka meklēju citu darbu, daži varianti ir Ok, bet nevaru savienot ar mācībām, dažos alga ir zemāka nekā pašreizējā darbā. Bet pat doma, ka man būtu kādam no viņiem jāprasa palīdzēt atrast darbu (bet viņiem ir pazīšanas tieši lomā, kura interesē) izraisa reiboņus un vemšanu. Mamma arī vienmēr mani salīdzināja ar māsīcu, kura bija labāka, gudrāka, jo viņai jau 23 gadu vecumā bija sava firma, un uz manu pamatskolas izlaidumu tā ir atbraukusi ar džip, Man nekad neskāva, vairākus no tiem radiem es tiešām mīlu un priecājos satikt, bet baigi škrobīgi saprast, ka cilvēki, kuri bijuši tik mīļi bērnībā ar katru gadu Tevi nevīs priecājas satikt, bet tikai novērtē un salīdzina.

Es pat neprasu padomu, ko darīt vai lūgt palīdzību karjeras jautājumos, vai nē. Kaut gan padoms arī nenāks pa skādi. Gribās uzzināt, vai ir vēl kādai tā, ka sāc būt neapmierināts ar savu dz’\ivi, jo kāds Tevi nemitīgi salīdzina un reāli žēlo, ak neesi tik biezā, veiksmīga, bagāta, un , sanāk, gudra, jo mīļākais izteiciens šiem cilvēkiem – nauda ir pieauguša cilvēka atzīmes.

P.S. Viņi pat ielūgumā ir uzrakstījuši, ka jānāk ar dāvanu, kuras vērība pārsniedz 50 Ls uz cilvēka, jo redzi nu, viņi pat pasākuma vadītāju gaidāmajiem svētkiem vedīs no Krievijas, kaut kādu kruto.

Man paliek bail ka atkal tur jutīšos kā kaut kāda muļķe- nabadzīte- neveiksminiece. Agrāk man bija tā, ka viņu panākumi man bija kā stimuls darīt, iet uz priekšu, pilnveidoties, bet tagad visa tā izlekšana mani dzen nepilnvērtības kompleksos.

Jāsaka, ka visi tie radinieki ir Krievi, un puse – no Krievijas. Kāpēc latviešu draugiem un draugiem esmu vajadzīga es, bet viņiem tikai apziņu, ka visa dzimta ir krutā un ir ar ko kaimiņiem palielīties! ?

29.09.2011 16:54 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Domāju vai ar Taurenīti neesam rados, jo man arī radiniecei jubileja, viņa gados, khmmm..
Es izvairos no lieliem saietiem, mani neinteresē ne tas, ko viņi dara, ne tas, ko viņi domā un domās. Es esmu sevi tā nostādījusi, ka man par radu problēmām galva nav jālauza, viniem par manām arī ne. Nekontaktējos, tikai ar mammas māsām to daru. Tas, ka esmu piedzimusi kā viens atzariņš no dzimtas nenozīmē to, ka man jāiet klanīdamies pie kada no radiem.
29.09.2011 20:39 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ja par to skapi vispar...Es nupat iedomajos,ja man ta butu-teiktu to cenu tiesi tadu,kada ir-nesen atradu vienu dargumu sava veikalina...samaksaju loti maz ,be ista cena ir ap 200$-es ari teiku ...tas un tas ,nebija nemaz tik dargi tikai 200$ :-D Tikai ta es laikam atsistu sos "uzputigos bagatniekus"! |-)
29.09.2011 20:43 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Esmu šokēta par tādiem radiem. Labi, es saprotu, ja vēl pazīmējas un meklē līgavaiņus, kas visiem radiem ir daudz maz raksturīgi :-D . Bet līst otra skapī un nekaunīgi prasīt, cik tas un tas maksā ar domu - jo dārgāk, jo labāk, tad jā, man trūkst vārdu... Un par to minimālo dāvanas cenu... vnk vāks, jo tas nav labais tonis. Teikšu tā - katram savas kaites, laikam cilvēkiem kaut kādi kompleksi, ka tik ļoti jāizrādās ar savu mantu. Cilvēki ir dažādi un katram ir savs pašizpausmes veids. Es tavā vietā uz to ģimenes saietu ietu un būtu pārliecināta par sevi, jo to, ko tu esi sasniegusi, esi sasniegusi tikai tu pati. Diezin vai tie puiši līdz 25 spētu tik viegli kļūt par uzņēmējiem, ja viņiem nebūtu bagāto radu vai vecāku palīdzības. Par to apjautāšanos par darbu - dari tā, kā pati jūties labāk. No vienas puses, kāpēc gan neizmantot iespējas, kas paver tev vieglāku ceļu uz sapņu darbu, tikai tad laikam jārēķinās ar lielāku radu jaukšanos savā dzīvē. Man pašai tādu biezo un kruto radinieku nav, bet man pašai sevis dēļ negribas apciemot radus, jo zinu, ka būs atkal jautājumi par manu dzīvi, ar kuru pati esmu ļoti neapmierināta un lai justos apmierināta, uhh... cik daudz tur ir ko darīt... 8-) Tā jau sāku domāt, ka kādreiz pie viņiem ir jāaizbrauc ciemos, jo zinu, ka viņi gaida un neviens nedzīvo mūžīgi. Varbūt pat viņi domā, ka ceļu degunu gaisā, bet tā nebūt nav.
29.09.2011 20:48 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
es teiktu, ka jāņem vien tas pozitīvais, ko vien var no radu saietiem ;-)
savukārt man tādas nekas nav bijušas un vispār man ir ļoti maz radu un tikai uz vienas plaukstas saskaitāmi radi, ar kuriem uzturu kontaktus!! godīgi sakot, nelasīju visu diskusiju, jo pārāk gari, bet neticu, ka radu saietos visi ir negatīvi utt, tpc atkārtoju, ka jāņem tas pozitīvais un jāpriecājas par to pašu!
29.09.2011 20:52 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Es noteikti neietu, mani tādi radu saieti vispār neinteresētu. Manā dzimtā tādi nenotiek. Satiekamies tie tuvākie radi - vecvecāki, 4 mazbērni, kam nu jau gandrīz visiem (izņemot mani :D) ir savas ģimenes.
Man šķiet, ka tiem radiem tas, ka tu iesi, uzliksi mākslīgu smaidu un centīsies iestāstīt, ka bez miljoniem arī var dzīvot itin labi, neko neizteiks. Tikai tev pašai būs pārdomas, gruzons, ne jau viņiem.
29.09.2011 22:07 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
+1 piparenes rakstītajam.
29.09.2011 22:40 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Taurnenīt, nu pati dura, es jau sen ar viņiem sačupotos, dziedātu līdzi un nebūtu jādomā, kas ko kā! :-D
29.09.2011 23:16 |

Reitings 15092
Paldies Dievam, man nav šitādu radu, bet ja būtu, man šķiet, ka man pilnīgi pretēji - gribētos viņiem parādīt, ka esmu kruta, man viss forši un viņi vispār neko nesaprot! :D
Tak jānoliek pie vietas un miers un, iespējams, vēl gudrā veidā var izspiest sev kādu labumu! :-P
29.09.2011 23:19 |

Reitings 164
Reģ: 17.06.2011
Es noteikti izmantotu tik labu izdevību, lai gūtu kādu labumu sev, un lai viņi tur vārās, galvenais, lai man tas būtu izdevīgi :-D
29.09.2011 23:29 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Lepnums Tev tikai traucē. Ir jāiemācās to sevī slāpēt, tad arī veiksies labāk + skatījums uz daudzām lietām kļūs skaidrāks. No nabadzības nav jākaunās, lai arī kādam tā ir izdomāta, Tu to nesaproti, tāpēc arī radi problēmu tur, kur tādas nav.
29.09.2011 23:38 |

Reitings 16208
Pirmdiena -tu tik labi pateici (l) -tiesi ta,no ta noteikti nav jakaunas!
Man liekas ,ka jakaunas but prastam ,vulgaram...!Vispar riebjas tie uzpustie jaunbagatnieki-nevienu gramatu kadreiz nav izlasijusi,ne makslas darbu redzejusi-staiga savos zeltos un lielas...! :-D
30.09.2011 01:58 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ak dievs...te tak acis var izlauzt, sito visu lasot.

nelasiju. bet ir 2 varianti-ej, neej. :-D
30.09.2011 02:16 |

Reitings 16208
Aguciitis raudupiete :-) -ne pa temu-tad tu manus blog neesi lasijusi nevienu :-D Man ari vienmer gari sanak... :-(
30.09.2011 02:53 |

Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Man grūti ko ieteikt,jo manā ģimenē tādas salīdzināšanas un prasības nenotiek,bet ir ļoti tuvi radinieki,kuru mēnešalga ir Latvijas teiksim top10 lielākā un ir tādi,kas savilkt galus nevar,bet mums nenotiek nekādas palīdzēšanas radiem un tā,kas man līdz galam nav saprotami,ja tev ir 5 mājas,katrā džakūzī,bet tavai māsai nav ko ēst. Laikam jau tas ir pareizi,ka pats veido savu dzīvi,un nevienam tev mutē ēdiens nav jābāž. Bet tas,ka mazākturīgos noniecina,mums nav pieņemami!
30.09.2011 04:44 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Manā ģimenē tā pavisam nav. Vispār lasu, un man tas viss šķiet tik dīvaini :D Laikam, tiešām mentalitāte, jo man visi radi tīri latvieši. Un nav arī neviena šausmīgi bagāta vai šausmīgi nabaga. Riktīgi vidējie slāņi esam. bet radu arī nav daudz, tas gan.
Vienīgi mana mamma mīl aplīst citu makos, jautāt, cik pelna, cik maksā... naudu viņa vispār kaut kā stāda pirmajā vietā.. bet nu viņa vienīgā tāda īpaša.
Bet Tev... ieteiktu uz pasākumu iet. Par to, kas Tev nav pieņemams, ironiski pie sevis pasmīnēt, izbaudīt vakaru, paņemt no tā, ko vari... nu, un, ka viņi ir tādi? Nu, un, ja arī caur viņiem dabūsi darbu? Atceries, ka katram ir savi mīnusi, un, jā, ir cilvēki-kruķītāji, kuri naudu mīl, bet viņi varbūt ir arī tīri ok kā cilvēki. Tā kā uzvelc ko elegantu un dodies :) Un, ja ir iespēja caur viņiem ko dabūt, izmanto to. Es Tavā vietā noteikti būtu laimīga, ka man ir tāda zināma "aizmugure".. ;-)
Un par dāvanu.. nu cilvēkiem izpratne pa r naudu nedaudz citādākā... Droši vien pasākumā ar vadītāju no RUS nepiestāvētu dāvināt aromātisku sveci :D Nu, tā kaut kā.. Katrā ziņā iesaku ņem to visu vieglāk :)
30.09.2011 05:09 |

Reitings 16208
Man patika par to aromatisko sveciti :-) -tas bija labi!Saja gadijuma man ari liekas ,tas mentalitates ari atskiras! (t)
30.09.2011 05:26 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Piekritu, ka japanem tas labais, ko no shiem var dabut, galigi nav slikti, ka ir tadi ietekmigi radi, turklat ka pati saka, kas neliedz savu palidzibu. Var noderet, nekompleksojies, galvu augsa, noverte to, kas Tev ir!
30.09.2011 06:23 |

Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Tev tiešām ir paveicies,ka tie radi ir ko dzīvē sasnieguši un mēģina palīdzēt arī tev,nevis uzreiz mīda ar kājām un nekur neaicina. Jo nenoliegsim,nauda maina cilvēkus un uj ku liela ir tās vērtība mūsdienās un arī gadsimtu atpakaļ.
30.09.2011 06:27 |

Reitings 4129
Es iesaku iet. Dāvanu gan dāvini tādu, ko vari atļauties. Ja nebūs apmierināti, lai dzen Tevi prom, bet tā noteikti nedarīs. :)
Izbaudi kruto ballīti pēc pilnas programmas, ne jau katru dienu tādas gadās. :)
30.09.2011 11:07 |

Reitings 377
Reģ: 29.07.2011
Es ietu un radu attieksmi ignorētu, bet par dāvanas summu gan biju šokēta.
Vispār nav pieklājīgi "līst citu makā", paldies Dievam šādas lietas manos rados nav.
30.09.2011 11:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits