Google ļoti daudz info par to izlasīju, ka ir ļoti daudz dažādu cistu - ļaundabīgas, labdabīgas, ārstējamas, tādas kas pašas par sevi regulāri parādās un līdz ar nākamajām mēnešreizēm pazūd, un tādas, kas, lai arī izoperētas, izaug atkārtoti... To visu var precīzāk noteikt ar analīzēm.
Tā jau man menstruācijas nekad nav bijušas regulāras, vienmēr mainījās, tad vēl pastāvīgas sāpes pat no muguras lejasdaļas, domāju, ka nieres pie vainas, bet nē, tad vēl sāpes mēnešreižu laikā tā, ka liekas, ka tu dzemdē... Man citreiz bija tā, ka es 3 dienu laikā visu Ibumetina 400 iepakojumu 10 tabl. izdzēru, pa 2 tabletēm uzreiz. Nelabums, krūšu sāpes, smaguma sajūta vēderā, negaidītas, spēcīgas sāpes vēderā vai iegurnī... Kad vairākas reizes vērsos pie ģimenes ārsta un pat traumpunktā, visiem bija aizdomas par grūtniecību, līdz viņi pārliecinājās, ka neesmu stāvoklī. Un vēl - es visu laiku internetā meklēju par urīnpūšļa problēmām, bet tur tikai aprakstīts par urīna nesaturēšana, bet man otrādi - nevar iztukšot.. Un nekur neko nevarēju atrast, nekādus aprakstus un neko.. Grūtības pačurāt, vienkāršāk izsakoties. Vēl man tas vēders iesāpas, kad piemēram sēžu un ātri pielecu kājās ar strauju kustību - nesen tā bija, ka tajā olnīcā iedūrās, es tā sarāvos no sāpēm, pat sabijos.. nevar smagumus cilāt...
Man jau patiesībā nav tik ļoti svarīgi, ko ar to cistu iesākt, cik svarīgi - kā novērst visas tās sāpes un problēmas! Kaut gan pati operācija mani nebiedē, jo laparaskopijas metode ir ļoti saudzīga un mūsdienīga.
Lai nu kā, bet iepriekš kaut kā neiedomājos šos visus simptomus salikt kopā, nu vienkārši nelīmējās man.. Tad ģimenes ārsts iedeva nosūtījumu uz USG, bet nu tur jau uz ekrāna visu turpat uz vietas var redzēt un turpat arī izdrukā bildi un iedod aprakstu, ko nest tālāk pēc saviem uzskatiem pie ginekologa vai kāda cita speciālista.
Lai nu kā, bet lai veicas!