Pirmās nepieciešamības vai luksus prece?

Reitings 84
Reģ: 28.08.2009

Mans draugs pazaudēja darbu, meklē jaunu. Pa šo laiku ir beigušies iekrājumi un dzīvojam uz manu algu, kas ir, pat bail izteikties, nu bet ļoti, ļoti niecīga. Bet džeks prasa, lai es viņam pērku cigaretes, un smēķē viņš daudz, jo reāls atkarībnieks. Es saku, ka nepirkšu. Ne jau ka man žēl, bet man tiešām viss ir aprēķināts bez maz vai ar kapeikām, kā izvilkt līdz nākamajai algai. Viņš gan par to neuztraucas. Viņš saka, ka labāk ēdienu var nepirkt, bet cigas vajadzīgas, lai viņš izdzīvotu. Es kategoriski iebildu, un tad viņš sāka izmest frāzes - līdzko viņš atradīs darbu un tiks pie naudas, arī neko man nepirks. Bet kā var vispār salīdzināt tādas lietas?

Kopš kuriem laikiem cigaretes ir kļuvušas par pirmās nepieciešamības preci? Man liekās, ka tā ir ekstra, kad nav kur naudu likt, tad varbūt var gaisā izpūst, bet ne jau kad grūti laiki. Es maldos?

24.09.2011 00:20 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Speechless +1. Absolūti saprotu puisi, labāk palieku bez desas, bet ar cigaretēm. Un vēl jo vairāk, ja viņš Tev ir pircis visu, vedis ceļojumos, tad neredzu neko drausmīgu, ja šad tad nopirktu puisim cigarešu paciņu, kamēr atradīs darbu. Nesmēķētājiem nesaprast smēķētājus.
24.09.2011 02:58 |

10 gadi
Reitings 3713
Reģ: 29.01.2009
Lai nomaina uz lētākām + samazina "devu". Būs jums kompromiss. No vienas puses egoistiski, bet no otras, saprotu arī tavu puisi.
24.09.2011 04:40 |

Reitings 529
Reģ: 01.11.2009
Ir tā, ka mani uztur mans draugs. Dzīvojam kopā. Es nestrādāju, bet, iespējams, drīzumā man būs darbs. Ja mans draugs pēkšņi zaudētu darbu, un, ja es strādātu, tad uz to laiku, kamēr viņš atrastu darbu mēs dzīvotu no manas algas. Es domāju, ka tas ir diezgan loģiski. Neuzskatu uzreiz tā, viņam nav darba-ar kāju pa pakaļu. Visi ir cilvēki un nekas nav prognozējams, dzīvē visādi var notikt. Mans draugs nesmēķē. Bet mans tēvs gan. Lai nu, kas, bet cigaretes viņš vienmēr nopirks. Tas nav saprotams mums, kas nesmēķē, man tai skaitā, bet tie cilvēki, kas ir atkarīgi, viņi ir tik atkarīgi no tām cigaretēm, ka nespēj bez. Domāju, ja man būtu tāda situācija es iedotu cigaretēm naudu, bet lūgtu, lai cilvēks samazina cigarešu patēriņu un cerētu, ka atmet.
24.09.2011 11:06 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Ja autorei tās naudas patiešām ir ļoti maz, tad es viņas vietā visticamāk kaut kā sadalītu to, cik reāli katrs var iztērēt un tad manis pēc, lai neēd vīrietis vai ēd pliku maizi, bet var atļauties cigaretes. Jo runa jau ir par to, ka autorei NAV nemaz liekas naudas.

Ja autorei naudiņas būtu ok, tad, lai gan pati esmu kategoriski pret smēķēšanu, man nebūtu nekas iebilstams, ka vīrietis tērē tām cigaretēm, ja tas viņu padara priecīgu. Kad man nebija darba, man vīrietis visu laiku pirka saldumus, jo esmu īsta saldumu mīle. Protams, citas varbūt saldumus ar cigaretēm nesalīdzinās, bet es gan teikšu, ka abas lietas nav pirmās nepieciešamības preces, un bez tām var iztikt.
24.09.2011 11:26 |

Reitings 528
Reģ: 10.08.2009
Šito es nesapratīšu- džeks nestrādā,tu viņu uzturi, ar tavu naudu knapi iztiekat, bet viņš vēl prasa tev lai pērc viņam cigaretes. Un tā frāze, ka tev neko vairs nepirks, kad pats strādās- kā tāds apvainojies puišelis runā, kam mamma nenopirka konfektes. Un ne jau tu aiz ļauna prāta vai skopuma nepērc tās cigaretes,nav jau par ko nopirkt.
Šādā situācijā piekrītu Jessica ieteikumam, ko darīt- sadali kaut kā to naudu, ko tērējat ēšanai, un tad lai puisis kaut vai dzīvo neēdis, ja jau bez cigaretēm nemaz nevar.
24.09.2011 11:59 |

Reitings 4298
murka, varbūt iedod viņam dažus latus un pasaki, ka tas ir uz mēnesi, lai nopērk vai nu lētākas cigaretes, vai arī lai smēķē retāk.

Smēķēšanu kā tādu neatbalstu..
24.09.2011 12:20 |

Reitings 84
Reģ: 28.08.2009
Noteikti neaizstāvu, manās acīs viņš jau ir pazaudējis cieņu un vīrišķību :-/
24.09.2011 14:46 |

Reitings 457
Nesen skatījos dokumentālo par cigām, tpc varu teikt, ka tā ir vairāk psiholoģiska atkarība un tavējais, atvainojos, ir totāls āzis, ja kko no tevis pieprasa, saprotot, ka nav naudas (e)
24.09.2011 15:21 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Nepirktu, lai prasa kādam citam. Vispār uzskatu, ka vīrieši mūsdienās ir par daudz izlaidušies.
24.09.2011 15:35 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
tas laikam sanāk dārgi. man tas liekas stulbi - atdot lielas naudas summas par indi.
24.09.2011 16:07 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
Pīpēju 7 gadus, bet, ja apstākļi spiestu, atmestu vai arī samazinātu izsmēķēto cigarešu skaitu līdz minimumam. Tas nav nemaz tik grūti izdarāms, vajag tikai gribēt. Turklāt, ja vēl tā nav paša nauda, kas tiek tērēta, vajadzētu gan prasties kaunu.
24.09.2011 22:04 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Es vēl saprastu,ja meitenei būtu daudz lieka nauda un viņa nedotu,tad šķistu vēl tā-''kas,žēl iedot'' utt.
Taču,šeit izskatās,ka naudiņa knapi pietiek dzīvošanai un tad ir jāatsakās no lietām,kas nav pirmās nepieciešamības.Gan jau arī pati meitene ir no daudzām lietām atteikusies,lai varētu savilkt galus.Taču,te sēž kkāds izlaists ''princis'' un vēl pūšas,ka nevar dabūt ko grib.
Es viņam ieteiktu atmest vai meklēt cītīgāk darbu,lai nav jāšķiras no sirdsmīļotajām cīgām.Atmest nav viegli,bet nav arī nekas neiespējams.
24.09.2011 22:13 |

Reitings 15092
Jā, smēķētājiem cigaretes ir pirmās nepieciešamības prece! Tiem, kas nesmēķē, to nesaprast..
Lai puisis iespringst kaut vai uz kādas haltūras atrašanu. Un, protams, piekritu variantiem pīpēt mazāk un lētākas cigaretes (piem., RU).
24.09.2011 22:16 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
es pirms kaada meenesha atmetu. bet pirms gada biju galiiga atkariigaa, ka piipeeju ljoti daudz cigaretes dienaa. Un tad man peekshnji vairs nebija darba, turklaat es veel studente, saaku skatiities cik teereeju, lai buutu eeshanai un reekjiniem, un cigareteem man neatlika naudas, tad nu paargaaju uz tinamo tabaku, kas ir vismaz 3 reizes leetaaka, jo, pirmkaart, nepiipeejas tik biezhi taa tinamaa, turklaat pacinja pietiek ilgam laikam. dazhreiz pat nepiipeeju, jo nebija naudas, bet nu nezinu, nevienam neliku sev cigaretes pirkt. un man tad jau bija smeekjeeshanas staazsh kaadi 4-5 gadi. Teshaam biju atkariiga. Taapeec, piedod, bet tavs chalis ir lupata, ja nevar piipeet mazaak, ja ne atmest, kameer nav naudas. un pilniigs beernishkjiigs lohs par tiem draudiem.
25.09.2011 00:24 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
Nu, nevaru piekrist tām, kas saka, ka smēķētājiem cigaretes ir pirmās nepieciešamības prece! Pati smēķēju gadiem un esmu uz laiku atmetusi, kad ir bijusi tāda nepieciešamība, un neteiktu, ka būtu ļoti mocījusies. Nevajag tikai sākt žēlot sevi un domāt, ka nu tik jādara neizdarāmais.
25.09.2011 01:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits