aborts-driz

Reitings 73
Reģ: 26.04.2011

Es esmu loti apjukusi,un man vajadzeja to uzrakstit.

Situacija:

Puisim 30, man 22, tiekamies 2 gadus, ta nopietni esam kopa 1 gadu,un dzivojam kopa 10 menesus.

Milam viens otru,un velamies kopigu naktoni.Man ir tikai vidusskolas izglitiba,bet manam draugam magjistrs un labs darbs.

es ,protams,zinaaju,ka pastaav iespeeja,ka plaikshu staavoklii,bet es domaaju,ka tad abi buusim prieciigi,bet....Paliku stavokli, kad ieradziju tas 2 stripinas uz testa,man bija tik dazadas sajutas.Es itka biju prieciga,jo nav jau ta, ka mes negribetu so berninu,bet planots ari vins nav, jo man tomer ir jamacas!

To mes uuzinajam pirms 3 dienam, un tagad zvanam dakteriem,lai pierakstitos uz zmekleshanu un..abortu. es juutos tik skumji, ok,tas ir tikai 4-5 ned,kopsh esmu stavokli,bet kapec mums no vinja ir jaatsakas? es vnk lidz galam to nesaprotu... vinjhs atnaca vakar majas-saaka raudaat,teica,ka grib buut ar mani joti un veelas,lai mees esam gjimene , un mums ir beerni, bet-....-tagad neesot iistais laiks. Man ir jaamaacaas,un dzemdeet shajaa vietaa(neesmu lv) ir ljooti daargi,taa kaa esmu nelegaali,tad man nav apdroshinaashana...vispaar viss saka,ka ...aborts ir vieniigais risinaajums, bet man tik dikti ir zheel..

ja jau mees miilam viens otru,un tomeer esam ,vairaak vai mazaak,bet pieaugushi cilveeki, tad es nesaprotu,kaapeec mees nevaram censties atrisinaat shis visas problemas, es tak varu dzemdet cita valsti,un macities arii caur internetu.visu var,ja grib...bet vinjhs saka,ka...aborts ir visracionaalaakais,ko dariit shajaa probleemsituaacijaa...

bet skumji man vienalga..

23.09.2011 14:30 |

Reitings 759
Reģ: 29.01.2009
Kælə

Priori atbildeja mana vietaa....

bet principaa jaa, taa ir katras pasas izvele...bet zini,ka no ta atkariga ir ari meitenes talaka veseliba un iespejamiba palikt stavokli....

peace |-)
23.09.2011 16:08 |

Reitings 73
tagad draugs saka,ka...lai es piezvanu savai lv dakterei un pastaatsu situaaciju,ko vinja iesaka...
vai es vareetu izbraukaat utt...

moshk saak paardomaat :D :D
23.09.2011 16:12 |

Reitings 399
smaga_asarinja, es ceru, ka Tev viss izdosies un draugs pieņems pareizo lēmumu - bērnu paturēt.
jo laiks un nauda - tās ir divas visizplatītākās, muļķīgākās un vieglākās atrunas ever!!! jebkurā situācijā. tāpat arī šeit - nev īstais LAIKS un nav pietiekami NAUDAS. wtf? bet IR viss pārējais -attiecības, mīlestība, kopīga nākotne un iespēja dzmedēt citur. problēmas ir domātas, lai tās risinātu. un risinātu gudri, nevis gļēvi, kā šajā gadījumā Tavs vīrietis bija izdomājis. tiešem ceru, ka viņš mainīs savas domas.
es domāju, ka beigās agrāk vai vēlāk jūs abi nožēlotu, ja Tev veiktu to abortu. pēc tava stāstītā, jūsu situācijā nav pietiekosi pamatota iemesla abortam.
vēlu veiksmi un saprātīgu drauga rīcību! ;-)
23.09.2011 16:27 |

Reitings 2727
Reģ: 07.05.2011
Parasti nav viegli ar berniem, bet vini ari var but jauki.
23.09.2011 16:31 |

Reitings 503
Reģ: 29.07.2009
Man, tiešām ļoti vērtīgs komentārs :D
23.09.2011 16:33 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
ja es tagad paliktu staavoklii, nekaadaa gadijumaa netaisiitu abortu, neatkariigi no mana vecha leemuma. Jo tas tak pirmais beerns un uzreiz aborts un sazin veel kas var notikt, kaa jau te meitene viena mineeja, ka var palikt vispar bez berniem, tas ir nopietns solis. Ja tas nebuutu pirmais berns, tad ok. Bet es zinu arii to, ka maneejais neljautu man nekaadus abortus taisiit.
23.09.2011 16:34 |

Reitings 73
tikko sazvaniijos ar savu lv dakteriiiti-baac,tik superiiga daktere. teica,ja gribam beebi,buus man jaabraukaa tikai 3 reizes un tad uz dzemdiibaam..vienkaarshi lieliski. :)

tagad...tikai jaacer,ka draugs apdomaasies...

23.09.2011 16:40 |

Reitings 274
a es pielikšu savu karoti ar sūdiem.
Ja tev ir 22 gadi un neesi ne par ko izmācījusies, tad arī neizmācīsies. Vari teikti, ka atliksi tikai uz gadu, esi jau atlikusi uz 5. Dzemdēt bērnu atrodotis svešā valstī nelegāli ir stulbuma kalngals, vispār svešā valstī nelegāli atrasties ir kriminālnoziegums. Manuprāt loģiski, ka vīrietis šadā situācijā ir apmulsis. Man šķiet, ka vismaz jāiekārtojas valstī legāli un jādzemdē tur, jo ja brauksi uz Latviju, tad visdrīzāk savu vīrieti vairs neredzēsi.
Manuprāt tu prasi no vīrieša atbildību, kaut gan pati ar savu rīcību parādi, ka esi galīgi bezatbildīga
23.09.2011 16:41 |

Reitings 572
Reģ: 11.11.2009
bik atkāpšos no tēmas, bet paziņa arī bij 6.nedēļā un viņa gribēja aborut taisīt, bet viņai dakteris neļava, jo nevareja jau taisīt, bija bik par vēlu. Tad nu kkad pasen satiku, un viņa staroja aiz laimes, jo bija blakus bērniņš.

Tā kā, varbūt apdomāt to kā būtu ja būtu, tās sajūtas, ka zem sirsniņas aug maza radībiņa (l)
23.09.2011 16:42 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Alise`

Mācības ir atkarīgas no cilvēka.
Man ir viena pazistama meitene - 28 gadi, 2 bērni (8 un 6 gadi). Viņa atrada spēkus mācīties par ārstu, un tagad jau ir rezidentūrā. Viņa "pazaudēja" tikai 2 gadus.

Bet par nelegālo atrašanos tiešam ir jāpadomā, jo ja brauksi atpakaļ pēc dzemdībām uz to valsti - būs grūti, jo bērni slimo. Un tavējam bērniņam droši vien būs vajadzīga apdrošināšana
23.09.2011 16:46 |

Reitings 1531
Alise` tu uzskati, ka sieviete, kurai ir bērni nemācīsies nekad? Ja tu to nevarētu izdarīt, tas nenozīmē, ka citas nevarētu!
Ja sievietei ir sapnis, tad arī bērns nav traucēklis, bet ja bez bērna atrod 100 iemeslus, lai nemācītos, tad nekas nemainīsies!
Viss ir atkarīgs no paša cilvēka!
23.09.2011 16:49 |

Reitings 290
Reģ: 06.02.2011
Alise`, es neteiktu,ka tā ir darva. Drīzāk reālā situācija, kuru nesaprot autore. Vispār-nav sajūtas,ka tas viss ir ziprasts līdz galam.
23.09.2011 16:49 |

Reitings 73
nee.nee..-es neesmu nelegaali,man vnk ir slikta(tikai studenta) apdroshinaashana,kas sedz tikai nelaimes gadiijumus-salauztu kaaju utt...

beernam,protams,mees pirktu normaalu apdroshinaashanu,kaada ir visiem pilsonjiem,jo vinjhs buutu pilsonis...

es esmu gadu univeristataee nomaacijusies,bet izstaajos,jo vairs nevareeju izbraukaat. -par maaciibaam nebuutu jaastraucas,jo tas man nekad gruutiibas nav sagaadaajushas,labi beidu gjimnaaziju un viss kaartiibaa..

23.09.2011 16:50 |

10 gadi
Reitings 10290
"taa kaa esmu nelegaali,tad man nav apdroshinaashana"
tad legāli vai nelegāli???
23.09.2011 16:54 |

Reitings 290
Reģ: 06.02.2011
Studenta apdrošināšana, bet students neesi. Tad legāli, tad nē.
|-)
23.09.2011 16:57 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Un vēl jāpadoma par to, ka tu ārkārtējā gadījumā varēsi tikt uz medicīniko iestādi - jo, diemžēl, ne visām sievietēm grūtniecība iet viegli :(

Bet ceru, ka tev tiešam viss izdosieis, ja tu tiešam vēlies šo bērnu no ši vīrieša :)
23.09.2011 16:58 |

Reitings 2057
Reģ: 28.07.2010
Man šķiet, ka autorei ir pārāk taisna domāšana.
1.kārt - ne jau daktere būs tā, kas izlems - taisīt abortu vai netaisīt,
2.kārt - ja būtu vairāk par trim reizēm jābrauc pie ārsta, tu izvēlētos nepaturēt bērnu?
3.kārt - lieku 95%, ka beigu beigās paliksi pie sasistas siles un būsi kārtējā vientuļā māte
23.09.2011 17:09 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Protams, ka tā ir tava dzīve un visi var brēkt, ka tas viss ir slikti vai labi, kas ar tevi notiek, bet zini... Izlasiju tavu rakstu un skatos tagad uz savu puiku mazo un esmu laimīga, ka man viņš ir! (l) Nekad neesmu pat savā dzīvē apsvērusi domu par abortu, kur nu vel taisijusi, bet manas personīgās domas ir tādas, ka nevajag to darīt! Tas ir grūti un pat reizēm liekas, ka spēka nav, bet padomā par to no citas puses - tu tomēr esi personība un tavam daugam ir jārespektē arī tavas vēlmes! Lai ir tā lielā mīla un cerības par skaistu nākotni, bet vai tāpēc jānogalina mazs cilvēciņš, kurš ne pie kā nav vainīgs?!
Es nevaru ielīst jūsu situācijā un tas vai tu dzīvo tur legāli vai nelegāli mani nesatrauc, bet ja es būtu tavā vietā, es ieklausītos, ko mana sirds saka man priekšā! Un ja godīgi, es noteikti dotu priekšroku bērnam!
Un kur ir teikts, ka tavs draugs arī 40 un vairāk gados vel vispār gribēs bērnus? Varbūt viņam tā ērti - nav atbildības, lieki izdevumi, visa nauda un laiks tikai jums abiem! Ērti! Un viņš tikai pasaka, ka negrib un viss, dzīve apstājas!
Es tikai ceru, ka lai arī kādu lēmumu tu beigās pieņemsi, tev nenāktos to nožēlot un tas būtu tā vērts!
Visu var gan saplānot, gan izdomāt. Nav jākrīt uzreiz panikā un jādomā, ka cauri ir! :)
23.09.2011 17:11 |

Reitings 73
uh..mana situaacija ir nedaudz sarezghiita,jo es biju gadu sheit studente,tagad izstaajos no skolas.
un es kaartoju jaunu atljauju,bet pashlaik man nav nekaada dokumenta,un es pie daktera netieku,jo man no studenta uz nodarbinaato mainaas apdroshinaashana, un apdroshinaashana neko nesedz, ja esi staavoklii tad,kad pirki apdorshinaashanu.

nee.ja buutu jaabraukaa vairaak kaa 3 reizes,tad es droshvien dzemdeetu te kaiminjvalstii, bet es labaak gribu latvijaa..

paldies par juusu labajiem noveeleejumiem,ka palkshu pie sasistas siles.

un nejau dakterei jaapienjem leemums,bet es gribeeju jautaat,vai vispaar varu buut aazremees,ja gaidu beernu un gribu dzemmdeet latvijaa..

23.09.2011 17:13 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
"3.kārt - lieku 95%, ka beigu beigās paliksi pie sasistas siles un būsi kārtējā vientuļā māte"
Nespēju aptvert, ka sievete sievietei kaut ko tādu raksta :-O :-O
23.09.2011 17:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits