Atvainojos par atkāpi:
Itaalija, ķīseļus jau taisa ar kartupeļu cieti. Kartupeļu cieti atšķaida ar ūdeni (jo vairāk ciete, jo biezāks ķīselis), lej klāt sulai (kas vārās), pienam vai nu kam vajag un skatās, līdz iegūst tādu masu, kādu vēlies (vai nu šķidro, dzeramos ķīseli, vai biezo ķīseli).
Bet, ar želatīnu arī easy game. Želatīnu ieber krūzē, pārlej ūdeni, tā lai pārklājas (tāpat arī dara ar želatīna plāksnēm), pēc tam, kad želatīns uzbriedis, krūzīti ar uzbriedušo želatīnu peldina karstā ūdenī un kausē līdz vienmērīgi šķidrai konsistencei, to konsistenci tad lej un iemaisa vajadzīgajam saldajam vai nesaldajam ēdienam klāt! Daudzās receptēs ir prasīts, lai to želatīnu lej klāt pa vidu, bet mana mamma mācīja, lai vienmēr to pievienoju beigās un es tā arī daru! :) Lai veicas kādreiz ko uzmeistarot!
Šie ir mani paņēmieni un nav vienīgā patiesība! :)