Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

saldais

 
Reitings 636
Reģ: 29.01.2009

Sveikas, nekādi nevaru atcerēties , kā sauc saldo, atceros agrāk pamatskolā pusdienās mums pasniedza mmmm , viņš ir tāds baltā krāsā ,kā sarecējis ķīselis,tāds glums, es nemāku pateikt , pasniedza to balto ar ķīseli kopā :D kāda nezin ?

21.09.2011 23:06 |
 
Reitings 37
Reģ: 21.09.2011
Varētu būt kāds no šiem:
Biezpiena-krējuma deserts;
Jogurta krēms;
Mannā buberts.
:-)
21.09.2011 23:11 |
 
Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Es atceros, ka man bērnudārzā krūzītēs bija ar ķīseli. Man liekas, ka tas vienkārši putukrējums ar biezpienu :)
21.09.2011 23:14 |
 
Reitings 217
Reģ: 28.04.2009
Nespeju neiekomentet. Skatos, ka seit niks par un ap zakji ir sastopams visas iespejamajas izloksnes. :-D
21.09.2011 23:15 |
 
10 gadi
Reitings 3846
Reģ: 29.01.2009
vienkārši piena ķīselis (piens + kartupeļu ciete), mmm sagribējās :-D
21.09.2011 23:15 |
 
Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Jap, tas ko kancene min ir īstais ;-)
21.09.2011 23:17 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
nu es zinu taadu kur ir kakao pulveris saputots ar saldo krejumu un pievienots zelatiins.Ieliek ledusskapii un tad pec kadam 2h aplej ar kjiiseli!man tadu bernudarza deva eest :-D
21.09.2011 23:38 |
 
Reitings 636
Reģ: 29.01.2009
Paldies , jā , pirms laika atradu ,ka tas ir piena ķīselis, tūlīt iešu jau tiasīt (l)
21.09.2011 23:40 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
nu, kā pamatene saucām-puņķi :D :D
21.09.2011 23:46 |
 
Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Mēs ēdām nometnē to saldo, gan brūno,gan balto, labprāt ēstu atkal,bet nekad neesmuu neko taisijusi ar želantīnu un nemāku |-)
21.09.2011 23:46 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
es, tāpat kā piparene, saucu to saldo par "puņķiem" :-D bet, nu jā, skaitās viņš piena ķīselis!
mm.. bija garšīgs! kopš pamatskolas laikiem nav ēsts! sakārojās! :-)
21.09.2011 23:56 |
 
Reitings 1774
Reģ: 30.01.2009
Atvainojos par atkāpi:

Itaalija, ķīseļus jau taisa ar kartupeļu cieti. Kartupeļu cieti atšķaida ar ūdeni (jo vairāk ciete, jo biezāks ķīselis), lej klāt sulai (kas vārās), pienam vai nu kam vajag un skatās, līdz iegūst tādu masu, kādu vēlies (vai nu šķidro, dzeramos ķīseli, vai biezo ķīseli).

Bet, ar želatīnu arī easy game. Želatīnu ieber krūzē, pārlej ūdeni, tā lai pārklājas (tāpat arī dara ar želatīna plāksnēm), pēc tam, kad želatīns uzbriedis, krūzīti ar uzbriedušo želatīnu peldina karstā ūdenī un kausē līdz vienmērīgi šķidrai konsistencei, to konsistenci tad lej un iemaisa vajadzīgajam saldajam vai nesaldajam ēdienam klāt! Daudzās receptēs ir prasīts, lai to želatīnu lej klāt pa vidu, bet mana mamma mācīja, lai vienmēr to pievienoju beigās un es tā arī daru! :) Lai veicas kādreiz ko uzmeistarot!

Šie ir mani paņēmieni un nav vienīgā patiesība! :)
21.09.2011 23:58 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
man skolas laikaa garšoja tāds pats bez ķīseļa :-D
wiki malacis ka paskaidroji kaa gatavot ;-)
22.09.2011 00:00 |
 
Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
wiki liels paldies, pievienošu šo diskusiju bookmarkos, un noteikti izmēģināšu vēlāk :-)
22.09.2011 00:04 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Tas bija piena kiselis-mana mamma tik garsigi taisija! (l)
22.09.2011 07:22 |
 
Reitings 651
Reģ: 29.01.2009
"puņķi" nekad nevaru piespiest sevi viņu pagaršot.
22.09.2011 12:50 |
 
Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Pēc tāda nosaukuma nav brīnums,ka apetīte pazūd,bet nu ir gan izdoma tā nosaukt ēdienu (t)
22.09.2011 13:11 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits