Kadelj SC uzvareja?:( Kaa tas iespejams..?

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011

Pamodos tikko un skatos veleshanu rezultatus...pie mums triumfee partija, kas pat lagaa neatzist Latvijas okupacijas faktu. Nu super. Vareja but 2.,3 vai pedejie, bet ne jau pirmie. Mes, latieshi paliekam mazakumaa, vai neviens neskataas par ko balso? Smiekligi - riko arkartas veleshanas un uzvar nelatvieshu partija, vai ta ir ari zime, ka te ir vairums nelatvieshu musu zeme? Kapec mes nesargajam savu latvietibu..:( Lietuva un Igaunijaa taa nenotiek viss. Kas ir ar latvieshiem?! Par ko Jus balsojaat?!

18.09.2011 08:06 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Es piekrītu Nightberrii. Arī neredzu iespējas normālai dzīvei Latvijā, kā jauniete, kad pat maksa normāla nav, un noteikti nesliecos uz to variantu, ka vismaz ir ko ēst un rēķinus nomaksāt. Gribu DZĪVOT, respektīvi, pelnīt tik daudz, lai paliek pāri arī izklaidei, ikdienai un vēl ko atlikt seifā. Ja citur ir labākas iespējas, braucu prom pie pirmās izdevības, neatkarīgi vai valda krievi, vai latvieši Latvijā. Nekad neesmu bijusi patriotiska, īpaši jau par Latviju. Ne sūda te nepaliks pēc daudziem gadiem. Mēs esam tik izdevīga valsts Krieviem pie Baltijas jūras, ka atnāks gan arī otrie PSRS laiki.
Nevēlos nevienu aizskart, un arī lai mani te nopeļ par nepatriotiskumu, bet jau kopš bērna acīm te vienkārši neko nesaskatu. Jomā, kurā vēlos strādāt, iespējas Latvijā nav. Grozies kā gribi, izaugsme nebūs.
18.09.2011 18:50 |

Reitings 803
Reģ: 16.11.2010
Vēl nekas nav beidzies, viss būs atkarīgs no tiem kas būs koalīcijā.
18.09.2011 18:53 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Dope
precīzi manas domas + manā sfērā arī Latvijā nav iespējams strādāt, bet tādēļ es netaisos atteikties no savas sapņu karjeras!!
18.09.2011 18:56 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Kādas ir tās ekskluzivas profesijas,ja drīkst jautāt?
18.09.2011 18:58 |

10 gadi
Reitings 2326
āzijas valodu speciālists (vēl doma nākotnē ir par reklāmistiem, kurus domāju studēt ārzemēs, jo lv šī joma augstskolās tāda pašvaka)
18.09.2011 19:06 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Nu nedomaju,ka pieprasijums pec Tavas profesijas atkarigs no valdibas.Domaju,ka zinaji,kadas iespejas stradat pec tam un uz to ari gaaji-uz braukshanu prom.
18.09.2011 19:10 |

Reitings 668
Reģ: 17.06.2009
SC dabūja tik daudz balsis, jo ir vienīgā krievu partija! Un krievi balsoja par to!

A, latviešu partijas sanāk, ka bija 12 un vēlētāju balsis tāpēc sadalījās daudz smalkāk!

Vispār nav normāli, ka tādā mazā LV 13 partijas piedalās vēlēšanās :-/ Kur tik daudz???? :D
18.09.2011 19:15 |

10 gadi
Reitings 2326
mācoties jau redzēju, kas notiek valstī tad un arī tagad. tā kā man liela daļa ģimenes dzīvo citā valstī, tad arī zināju, ka pēc šīm valodām tur ir pieprasījums. tātad zinādama, ka šajā valstī visticamākais nekas nenotiek un nenotiks, mērķtiecīgi arī uz to eju, ka dzīvošu ārzemēs!
18.09.2011 19:19 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Es te vietām lasu jūsu komentārus un nesaprotu ko jūs gaidat?

Ko nozīmē-nekas nemainīsies?

Jūs domājat,ka kāds tagad fiksi sadrukās naudu,aizpildīs ar to parādu robus,katram iedzīvotājam pieliks 500Ls pie algas,pensijas? Darbā sāks ņemt visi, tikko skolu beigušus gurķus bez pieredzes un maksās tiem lielas algas?
Tas taču nenotiks ne ar vienu valdību. Jābūt taču reāliem.

Atkopšanās prasīs laiku,un lai tikai pamēģina kāda,kura brauc prom no šejienes,vēlāk kaut santīmu no šīs valsts gaidīt.

18.09.2011 19:26 |

Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Par pēdējo komentāru Carmelai liels + un vienkāršiem vārdiem sakot, kamēr valstij nav naudas, tikmēr "pa lielam" nekas nemainīsies, vienalga, kura partija tiks pie galvenās varas.
18.09.2011 19:31 |

10 gadi
Reitings 2326
psh xD sen jau no šīs valsts santīmus negaidu un nabadzības pabalsts pensijas vietā ir vienīgais uz ko nākotnē te kāds var cerēt!
18.09.2011 19:32 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Ak, dies, Nightberrii, man pat prieks, ka taisies no šejienes prom. "Fantastiska" attieksme... Nesprotu, tad par ko tu vēl puksti, ja reiz tāpat ar šejieni nekādas saistības tev vairs nebūs. Par nabaga palicējiem uztraucies?
18.09.2011 19:34 |

10 gadi
Reitings 2326
man gribot negribot šeit vēl kādu laiku jāpaliek, bet par kādu attieksmi var iet runa, ja tie no "augšas" neapzinās, ka lielākā daļa šeit arī ir cilvēki! Tu domā, ka mani vecāki uz ārzemēm aizbrauca izklaidēties vai tāpēc, ka viņiem nebūtu ko darīt?! nē, viņi strādā tur no agra rīta līdz vēlam vakaram, lai varētu atļauties cilvēka cienīgu dzīvi!!
18.09.2011 19:41 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
ko tur daudz.. gribu Tev tikai atgādināt, ka nevienā valstī naudu pie cilvēka kājām nemet. Jāstrādā ir visās valstīs, ja vien netēmē uz kādu sociālisma valsti. Un redz, Tavi vecāki strādā arī tur, un no rīta līdz vakaram.. tad kāda atšķirība? Tajā, ka summa relatīvi lielāka, bet kāda jēga, ja tērēt to kvalitatīvi nevar?
Labi.. šādas lietas ir katra paša ziņā. Veiksmi.
p.s. Sadarboties ar Āzijas valstīm grib visi, tā kā nedomāju, ka te, LV, ar darbu būtu problēmas..
18.09.2011 19:50 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
http://miljons.com/lv/13121/?p=2
18.09.2011 20:39 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Un kas kādai liedz kļūt par to "no augšas" ?:)
18.09.2011 20:41 |

10 gadi
Reitings 8191
Brūkat virsū Nightberrii. Es esmu viņas pusē un ar visām četrām gaisā saprotu, par ko viņa runā. Sūdzās vai čīkst visi visur, īpaši jau Latvieši. Nekad nav labi.
Ja ārzemēs strādājot tik pat daudz cik šiet Latvijā saņem lielāku algu, tad nozīme strādāt tur, nevis šeit tiešām ir, un nav jau tā, ka tā nauda tiek tērēta nekvalitatīvi. Vispār, kas skaitās tērēt naudu kvalitatīvi, lūdzu nodefinējiet.
Meitene jau nerunā par to, ka profesijas pieprasījums atkarīgs no valdības, bet gan par to, ka vienkārši NAV šiet iespējas ar to izsisties un panākt to, ko vēlas. Izmācīties kaut ko ķekša pēc vai mācīties to, kas patīk un kur tālāk grib sevi attīstīt? Protams, ka labāks otrais variants.
Es personīgi augot pamazām sāku apjēgt, ka te nav ko darīt, tādēļ arī beidzoties mācīšanās laikiem mērķēju uz došanos prom, jo tas šķiet pats labākais variants. Un šaubos, ka ir tik daudz naivu cilvēku, kas domā, ka tur nauda nokritīs no debesīm un nekas nebūs jādara. Nē, tādēļ nespriediet par to, kā izskatās no malas, ja patiesībā cilvēks visu ļoti labi saprot.
18.09.2011 22:29 |

Reitings 824
Reģ: 22.02.2009
Dope - šeit ir iespējas ko darīt. Tikai cilvēkam jābūt radošākam, ar lielu apņēmību un gribasspēku darīt. Kāpēc daudzi sportisti, mūziķi utt. no Latvijas ārzemēs ir lielas zvaigznes? Tāpēc, ka, lai šeit tev iedotu naudiņu un atzītu, ir sevi jāpierāda augstā līmenī, kuram apakšā ir smags darbs. Piemēram, ja Latvijā tu esi labs ārsts, pie tevīm rindā stāvēs.

Latvieši ir strādīga tauta, tikai tagad daudzi jaunieši grib pēc vidusskolas būt par direktoru un saņemt tūkstošus mēnesī. Viena paziņa, kura mācās un strādā ASV stāstīja, ka tur konkurence ir nežēlīga, jo visi mācās, strādā, katrs dara ko vien spēj, bet ir jābūt labākajam lai vispār kaut kur tiktu. Tur arī tavu žēlošanos neuzklausīs un nesapratīs neviens, jo viņus raksturo viens teiciens: "Time is money". Redz kur vienas meitenes rakstītais, kura mācās RV1Ģ. Tam, diemžēl, jāpiekrīt. Nedrīkst palaisties, ir jāstrādā, jācenšas utt.

"Es esmu jau iepriekš aizskārusi mūsu valsts sāpīgo tematu par bilingvālismu un krievvalodīgajiem Latvijā. Pašlaik ar to saskaros īpaši bieži, tāpēc nolēmu iztirzāt kādas sadzīves situācijas. No pirmā septembra, katru dienu sastopos ar vairākiem inteliģentiem jauniešiem, kuru mācību valoda visus iepriekšējos gadus ir bijusi krievu. Desmito mācību gadu, šie jaunie cilvēki ir nolēmuši aizvadīt latviešu skolā. Es tiešām respektēju cilvēkus, kuriem pietiek drosmes mainīt skolu UN mācību valodu. Tas ir grūti. Tā ir lekšana pāri savai galvai. Tas ir smagi. Bet tas arī ir izaicinājums. Un tieši šī tieksme augšup mani aizrauj un liek palocīt galvu cieņā. Bet šoreiz ir cits jautājums. Kas, pie velna, ir noticis ar latviešu skolām? Tagad, kad ir lieliska iespēja salīdzināt divu dažādu mentalitāšu izglītības un mācību kultūru, man ir radušies savi secinājumi.

Jau izsenis ir dzirdēts mīts, ka krievvalodīgie jaunieši esot spējīgāki par latviešiem. Tam gan es atļaušos nepiekrist, bet savas patiesības saknes tur tomēr pastāv. Ikdienas darbā nākas ievērot, ka latviešu skolās pastāv izlaistība. Skolotājam vairs nav autoritāras figūras, pret kuru tiek pausts respekts. Krievvalodīgo skolās, varbūt padomju audzināšanas seku dēļ, nav iznīcināta šī vitāli svarīgā cieņa no skolēna puses, kas arī sekmē produktīvu darbu.

Izlaistība izpaužas arī citās nozarēs, proti, attieksmē pret mācību vielu. Ar paviršību no mācībspēka puses man diemžēl ir nācies saskarties visās skolās, kurās esmu mācījusies (t.i. trīs). Mums nepastāv lieli un apjomīgi mājas darbi, daudz un aktīva klases darba, kas liek domāt un analizēt. Viegla piepūle algebras vidū jau šķiet pārlieku nogurdinoša un sākas mūsu tautai raksturīgā īdēšana. Krievvalodīgo skolu pedagogu metodes, turpretī, nepieļauj šādas iespējas, un cik dzirdēju no savām paziņām, liela apjoma darbs ir raksturīgs gan mājās, gan klasē. Un to pierāda arī rezultāts. Eksakto priekšmetu olimpiāžu laurus ļoti bieži plūc tieši krievu skolu jaunieši, kā arī, vācu un angļu valodas nav izņēmums.

Varbūt ir laiks pārstāt cilāt vēsturisko naidu, bet pievērsties tagadnei? Varbūt ir vērts kaut ko mainīt un aizņemties, lai arī 99% latviešu jauniešu pierastu pie pastiprināta intelektuāla darba? Es, piemēram, jūtos neveikli, kad, manuprāt, sarežģītu uzdevumu krievvalodīgie klases biedri izpilda vēl pirms esmu to norakstījusi no tāfeles. "
18.09.2011 22:52 |

10 gadi
Reitings 8191
dartix, laikam jau jāsaka paldies par Tavu ļoti garo komentāru, bet tas tiešām bija nevietā. Man ir visas trīs lietas - radošums, apņēmība, gribasspēks, nepielīdzinu arī sevi pie 99% jauniešu, kas pēc mācību pabeigšanas grib lielu peļņu un direktora amatu, piemēram.
Garais meitenes "secinājums" bija jo īpaši nevietā. Personīgi es tur nesaskatīju neko, kas būtu saistīts ar to, ka Latvijā attiecīgās profesijās būtu izaugsmes iespējas, vai ka Latvija nodrošinātu visas iespējas studēt un strādāt izvēlētā profesijā. Turklāt, nekur neminēju, ka man būtu kādas pretenzijas pret krivvalodīgajiem, vai ka es viņus noniecinātu. UN neko neteicu par to, kā māca skolās vai kaut ko kas attiecas uz citiem jauniešiem.
Sanācis tā iebraukt offtopikā Tev un pāris citām, kuras rakstīja arī Nightberrii. (nav domāts aizvainojoši)
Nevēlos tirzāt un iedziļināties tajā vairāk, cenšoties aizstāvēt savu viedokli. Vienkārši dažas dāmas nespēj saskatīt, par ko tiešām es un Nightberrii rakstam. Bet nu kāda gan tam nozīme, dzīvosim draudzīgi! :-)
18.09.2011 23:46 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Man patīk, ka šādos variantos, ja krievi izceļas (šajā gadījumā - vēlēšanās), daļa latviešu tādu žulti laiž ārā, prieks vērot, cik spējīgi ir cilvēki palūkoties tālāk par vēsturiskiem faktiem.

19.09.2011 00:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits