Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ēdiens - lēti

 
Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009

zinu, ka šādas diskusijas jau ir bijušas, bet nevaru atrast un nevaru pat izdomāt atslēgvārdus pēc kā meklēt

tātad, ko var lēti & garšīgi pagatavot ikdienā? ja nav nekādi lauku labumi un ja no gaļas ēd tikai vistas gaļu (nu vēl var pieskaitīt cīsiņus) ?

06.09.2011 21:02 |
 
Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
rolton salātus , viņiem daudz recepšu ir man garšo - rolton + paprika + tomāts + olas + krējums/majonēze + garšvielas, kuras roltoniem līdzi parasti nāk tagad arī ņammāju
var jau arī kkādas putras pagatavot, parasti tās dod sāta sajūtu un nav daudz jāēd
man arī patīk sviesta pupiņas ar daudz,daudz ķiplokiem, sieru, vispirms apvārītas un tad apceptas , arī diezgan lēti, ja parēķina un ar tādām ķiploka devām nostiprināsi imunitāti
06.09.2011 21:34 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Pupiņas bundžās uz akciju maksā tikai 35 saņus. Nopērku 2 bundžas, klāt piegriežu cīsiņus vai žāvētu gaļu, vai vistas fileju, kādu tomātu, kukurūzu, sīpolus, ķiplokus, burkānus, baziliku, visu pasautē un piegāž aso mērcīti un 1 ēd.k. krējuma. Ja nav gaļas dažreiz lieku klāt arī kubiņos sagrieztus kartupeļus. Sanāk ļoti garšīgi. Taupības nolūkos var iztikt bez gaļas.

Variants ar sīpols+ķiploki+pupiņas+burkāni+baziliks vispār sanāk ļoti lēts.

Šis vispār ir tāds sautejums, kuram klāt pārsvarā lieku to, kas palicis no iepriekšējās dienas- kartupeļus, burkānus, gaļu utt.
06.09.2011 21:39 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Zupas, uzvāri lielu katlu pietiks vairākām dienām, dārzeņu sautējumu, kartupeļus/makaronus ar sautētu gaļu bundžiņās (ir sākot no pīles beidzot ar zirgu), no olām var pagatavot visdažādākos ēdienus, kartupeļus/makaronus ar dārzeņu mērci(var paņemt jau saldētus dārzeņus), un uzvāri vistas kājas, spārnus.
06.09.2011 21:43 |
 
Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
neraža ir tas, ka man nav lielais katls, tikai tāds vidējs
par pupiņām kā tādām pavisam biju aizmirsusi, paldies par ieteikumiem
06.09.2011 22:00 |
 
Reitings 1852
Reģ: 29.01.2009
Lētāk sanāk taisīt uz vairākām dienām nevis tikai uz vienu!

Kā jau te minēja - zupas. Aizej uz nakts tirgu, jo tur var iegādāties lētāk dārzeņus un citus labumus nekā veikalos.
Vistas gaļas plovs - rīsi+vista+burkāni. Uztaisi kādu lielāku katlu un ēd vairākas dienas.
06.09.2011 22:04 |
 
Reitings 836
Reģ: 27.10.2009
Ja jau runājam par ēdienu...Ko jūs ieteiktu gatavot, ja mājās ir tikai paprika, konservēti zirnīši, kartupeļi, burkāni un majonēze...un uz veikalu negribas vairāk iet..?
06.09.2011 22:08 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Vienmēr jau var iziet cauri ar visādiem kartupeļu ēdieniem.
Man agrāk, kad alga bija mazāka, bija pēdējās 3-4 dienas topā kartoškas
Kartupeļu pankūkas, sacepums, zupas, vienkārši ar zaļumiem, krāsnī cepti.
Tagad vēl tieši ābolu laiks, saldajā var savārīt ābolus ar kanēli, bišku cukuriņa Vai uzcept krāsnī ar saldējumu. Pagatavot ābolu pīrāgus.
08.09.2011 22:22 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Kāpēc, ja gatavo zupu/sautējumu, tad jātaisa lielais katls? Taisi vienai/divām ēdienreizēm katrreiz kaut ko citu. Olas ir relatīvi dārgas.
Lētākais ēdiens ikdienai ir vietējie dārzeņi. No tiem zupas/sautējumi/sacepumi. Un otrs lēts ēdiens ir putras- putraimi maksā santīmus, ilgi var glabāt.
Un nakts tirgus ir vēl papildus veids, kā ietaupīt.
08.09.2011 23:19 |
 
Reitings 2224
Reģ: 29.01.2009
Pa lēto var uztaisīt siera zupu, un vina arī ir sātīga jutīsies labi paēdusi (kausētais siers, kartupelis, burāns, kāosts, var zirnīšu vai kukurūzu, puķkāpostu utt)
Vel garšīga ir tomātu zupa
Rīsi ar kukurūzu un sieru, un piemēram, cīsiņiem...
Apvārīti makaroni un pēc tam apcepti ar sieru...
Man pēdējā laikā topā ir cepts gurķis- vnk apcepts uz pannas
08.09.2011 23:31 |
 
Reitings 18
Reģ: 08.03.2011
Ļoti garšīgi ir ja vistas fileju gabaliņos apcep,tad pannā klāt liek saldētos dārrzeņus,apcep un pielej saldo krējumu + garšvielas. Nammma..
09.09.2011 00:00 |
 
Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Melessii minēja "Vistas gaļas plovs - rīsi+vista+burkāni."
Es nekad neesmu taisijusi plovu,jo es vienkārši nesaprotu,kā tas ir jādara, vienreiz viens džeks pieteicās man uztaisīt un izpļurgāja visus manus produktus, kas beigās bija jāizmet. Pēc tā gadījuma tik tiešām negribas pašai mēģināt
Varbūt jums ir padomi,kā uztaisīt garšīgu plovu, ko ir grūti sabojāt?
Es taisu daudzus ēdienus,bet nezinu kāpēc man tāda paranoja pret plovu
09.09.2011 00:05 |
 
Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
ā un jā,par Jollyas komentāru nespēju iedomāties ceptu gurķi
Tu eļļā ar visu mizu iemet gurķi? un kā viņš garšo un cik ilgi cep
09.09.2011 00:08 |
 
Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
itaalija90, man vecmaamiņa taisa ideālu plovu, arī rīsi + vistas fil. gab. + burkāni , nav tas ar kečupu, un tas bez kečupa pat šķiet daudz labāks.
cik nu man centās ieskaidrot, tad ir ļoti vienkārši.. vajag nedaudz, nedaudz apcept filejas gabaliņus uz pannas, nelielā eļļas daudzumā.. vajag vārīt rīsus, bet ne tā, ka pilnigi izvārīti, bet tā, ka viņi pusgatavi ir, kādas 15 min vajag vārīt. un burkānu izvārīt arī gab. sagrieztu gandrīz gatavu.. tad liek rīsus pie tiem gaļas gab. , pielej pavisam nedaudz ūdeni, piemauc garšvielas un sautē, pasautē kādu brīdi un piemet burkānus klāt un turpina sautēt, līdz gatavs jeb, līdz ir putra nevis šķidrums ar gabaliņiem, tapēc to ūdeni vajag prātīgi liet klāt.. no sākuma mazliet pielej, ja redzi, ka trūkst, tad atkal pa bišķiņam lej klāt
09.09.2011 00:10 |
 
Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Toreiz kad tas džeks taisija, viņš beigās rīsus pa 3 katliem mainija, jo vietas nebija un beigās tie rīsi izjuka putrā un viss bija šķidrs. Es toreiz par gaļu samaksāju 10Ls un visu izmetu
Bet nu neizklausās tik sarežģīti pēc tavas receptes, vienīgi sīpoli nebija jāliek? Varbūt kautko jaucu
09.09.2011 00:24 |
 
Reitings 76
Reģ: 29.01.2009
Es atkal plovu taisu pavisam savādāk, nekā Coco Loco aprakstīja, bet katram jau ir savi knifiņi. Tātad, sākumā apcepu sīpolu un sarīvētus burkānus (var iztikt arī bez sīpoliem, ja negaršo), tad pielieku klāt gaļu (vistas filejas vai cūkgaļas gabaliņus) un apcepju. Tad to visu lieku katliņā un pārberu ar rīsiem. Leju klāt ūdeni attiecībā 2:1 (2 glāzes ūdens uz 1 glāzi rīsu), garšvielas un uz mazas uguns tas viss vārās. Kad ūdens izvārījies, pārbaudu vai rīsi ir gatavi, ja vēl pa cietu, pieleju vēl nedaudz ūdeni un pavāru kamēr rīsi gatavi. Manuprāt ļoti elementāri, nekad nav gadījies nošaut greizi.
09.09.2011 00:24 |
 
Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Teyona tas jau vairāk izklausās pec manas omas garšīgā plova,bet tiešām neviena neliek kečupu? nu tikai nedaudz krāsai
09.09.2011 01:00 |
 
Reitings 610
Reģ: 01.05.2011
Es atkal daru šādi..- Sagriežu kāpostu, kuru lieku vārīties jau laicīgāk, kamēr paralēli apcepu gaļu(kāda vien pagadās-vista, liellops, ar treknumiņu, bez..) burkānus, kurus pēcāk pievienoju kāposaatam, kad gaļa ar kāpostu iet jau uz gatavību, tad pievienoju rīsus..Protams vēl sāli, piparus, kas nu kuram prasās.. Vāru, līdz rīsi gatavi, beigās pievienojot tomātu mērci
Šo ēdienu gan sauc par - "slinkajiem kāpostu tīteņiem, bet man tas ir plovs Mīļākais ēdiens
09.09.2011 01:11 |
 
Reitings 2224
Reģ: 29.01.2009
itaalija90 mans draugs to atklāja, sākumā es ar uz viņu kā uz trako skatījos

Nē, miza jānomizo, tad sagriež gurķi garenās šķēlītēs un apcep uz pannas, kur ir nedaudz eļļa
Pēc tam pārkaisu nedaudz ar vegetu viņš ir riktīgi ņammīgs bet galvenais lai tam gurķim nav tās milzīgās sēklas, jo tādi pārgatavojušies gurķi man riebjas
09.09.2011 01:18 |
 
Reitings 1055
Reģ: 10.04.2010
Man likās, ka es vienīgā esmu cepusi gurķi. Bet nu cepts gurķis ir reti pretīgs, nevar pat dabūt lejā. Fui!
09.09.2011 13:34 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Nu es nespēju iedomāties ceptu gurķi, man jau silts gurķis liekas fujīgs
09.09.2011 13:41 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits