OK, es te tagad izpaudīšos :D
Man ir bijušas abas, šobrīd ir ZZ pārītis (Lionheads) :)
Pirmkārt, apaļā burka neesot ieteicama nevienai zivij, zivis jūk prātā.
Abas var iztikt bez sildītāja, filtrs un burbuļotājs nav obligāti, bet es tomēr ieteiktu iegādāties. būtu ieteicams vismaz 10l ūdens uz 1 zivi (ZZ vēl vairāk, jo ir ēdelīgāka un līdz ar to arī drusku cūciskāka). Tavam un zivs priekam iesaku drusku piekrāt labam akvārijam. 20l akvāriji nav tik dārgi.
PAr gailīti - akvāriju var tīrīt nedaudz retāk. Smieklīga :D JA ieliek spogulīti, tad izrādās spoguļa priekšā, taisot pozas ar spurām un žaunām. Smuka, forša. Neēd visu pa kārtai. Man bija akvārijs bez vāka, un diemžēl gailītis pats izleca no akvārija. Lasīju, ka tas viņām kā kaujinieciskām zivīm esot raksturīgs.
Par ZZ - Man jau patīk :) Puisis kopš pirkšanas ir pārvērties par lielu lionhead, ļoti, ļoti skaists. Abas ēd praktiski visu, ko dod :D Papildus šad tad esmu devusi banānus, maizi, kādu gurķi... Nu, to, ko viņas varētu apēst.. Jo ēdīs viņas, visu ko dos, tikai ar to pārstrādāšanu nezinu, kā būtu. lielā cieņā saldēta dzīvā barība (t.i. tārpiņi). Ja mēģināsi ieaudzināt dzīvos augus, arī tos noskrubinās. Kad barība apēsta, turpinās meklēt pārpalikumus un pārrušinās visu grunti. Šajā sakarā ar puisīti, kamēr viņš nebija izaudzis, gadījās starpgadījumi - viņam ir paradums grunti iesūkt mutē (ar domu, ka izdabūs ko ēdamu) un izspļaut. Bet kādas 4 reizes akmentiņš iesprūda viņam mutē, un viņš nevarēja izspļaut. Tad nu bija operācija "pincete" un vilku to akmeni ārā. viņas man ir prieks un acu raugs :) Tiešām burvīgas. Kaut kā saista vairāk nekā gailītis. Varbūt tapēc, ka lielākas un gudrākas :)
ZZ barības sakarā silti iesaku pirkt Hikari http://ej.uz/hikari . Viņas to dievina. Un tieši sinking type, jo ZZ ir tieksme sarīties gaisu, ja jāēd peldoša barība.