Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

klapatas ar zapti

 
Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011

Meitenes, vāru brūkleņu ievārījumu ar āboliem, pirmo reizi... un tāda pašķidra ir sanākusi, laikam pr daudz ūdeni pielēju un ogās pašās daudz sula. Viņa atdziestot paliks biezāka vai būs tādā šķidra? :-/

03.09.2011 21:17 |
 
Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
pati nekad neesmu vārījusi zapti un ne domāju to darīt, bet kad kadreiz dzīvoju ar vecākiem, mamma nekad nelēja zapti vārot klāt ūdeni, pirmo reizi ko tādu dzirdu. varbūt tur tā vaina.
03.09.2011 22:01 |
 
Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
ūdens? man ar šķiet, ka tur tā vaina, jo neesmu redzējusi, ka zapti taisot, ūdeni izmantotu.
03.09.2011 22:03 |
 
Reitings 209
Reģ: 29.01.2009
Izmanto gan ūdeni.....
Nu ko ,lai iesaka,pievāri klāt brūklenes vai ābolus
03.09.2011 22:11 |
 
Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Zapte=attiecīgās ogas/augļi+cukurs. Kāds vēl ūdens? (t)
03.09.2011 22:13 |
 
Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Es arī pirmo reizi dzirdu par ūdens pievienošanu zaptei. Varbūt vienīgi pavisam nedaudz pašā sākumā, lai nepierauj ogas pie katla dibena :-)
03.09.2011 22:15 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Iespējams,ka ūdens varētu būt pie vainas.Es vārīju šogad ābolu-kanēļa ievārījumu.Tur man sanāca,ka uz visu manu produktu daudzumu glāze ūdens jālej.Tā kā-tas no receptes,ir tādas,kur vajag mazliet ūdeni.Varbūt pieliec klāt vēl ābolus vai brūklenes?
03.09.2011 22:18 |
 
Reitings 82
Reģ: 07.08.2011
es parasti apmēram krūzīti pieleju sākumā lai tās ogas pie katla dibena nepierauj
03.09.2011 22:31 |
 
Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Zinu, ka no paša sākuma lej mazliet ūdeni klāt, cik daudz pielēji?
Domāju,, nepaliks biezāka jāliek klāt vai nu āboli, vai brūklenes :-)
03.09.2011 22:44 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Tieši tā. Vārot zapti tikai čut čut, kādi glāzi ielej ūdeni, lai katla "dibens" nosegtos.
Es nezinu, varbūt nokās to šķidrumu? Vari mēģināt arī atsevišķi vārīt ābolu zapti, piejaukt klāt, bet liela ķēpa.
03.09.2011 22:54 |
 
Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011
taisīju pēc receptes un tur bija - 2 glāzes uz 1 kg brūklenēm... tagad jūtos apčakarēta. Izdarīju, kā iesakat - pievārīju klāt ābolus, bet vairs jau nav tā attiecība, bet no kļūdām mācīšos, paldies! :-)
03.09.2011 23:06 |
 
Reitings 8
Reģ: 07.11.2009
Pavāri ilgāk un pieber klāt cukuru, ūdens vāroties iztvaikosies un ievārījums paliks biezāks.
05.09.2011 00:21 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!