Meitenes, vāru brūkleņu ievārījumu ar āboliem, pirmo reizi... un tāda pašķidra ir sanākusi, laikam pr daudz ūdeni pielēju un ogās pašās daudz sula. Viņa atdziestot paliks biezāka vai būs tādā šķidra? :-/
pati nekad neesmu vārījusi zapti un ne domāju to darīt, bet kad kadreiz dzīvoju ar vecākiem, mamma nekad nelēja zapti vārot klāt ūdeni, pirmo reizi ko tādu dzirdu. varbūt tur tā vaina.
Iespējams,ka ūdens varētu būt pie vainas.Es vārīju šogad ābolu-kanēļa ievārījumu.Tur man sanāca,ka uz visu manu produktu daudzumu glāze ūdens jālej.Tā kā-tas no receptes,ir tādas,kur vajag mazliet ūdeni.Varbūt pieliec klāt vēl ābolus vai brūklenes?
Tieši tā. Vārot zapti tikai čut čut, kādi glāzi ielej ūdeni, lai katla "dibens" nosegtos.
Es nezinu, varbūt nokās to šķidrumu? Vari mēģināt arī atsevišķi vārīt ābolu zapti, piejaukt klāt, bet liela ķēpa.
taisīju pēc receptes un tur bija - 2 glāzes uz 1 kg brūklenēm... tagad jūtos apčakarēta. Izdarīju, kā iesakat - pievārīju klāt ābolus, bet vairs jau nav tā attiecība, bet no kļūdām mācīšos, paldies! :-)