Kā samaksāt par kāzām?

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010

Parēķinot tos izdevumus kāzām, kaut vai standartiņš ar 80 cilv. 4-5 tūkstoši.

Reāli, kur dabūt tādu naudu? Ja es ļoti pacenstos, atsakoties no citiem labumiem, no savas algas varētu atlicināt 50 Ls mēnesī. Draugs varbūt 100 Ls. Tāpat gadā tie būtu tikai 1500. Tad ko 3 gadi jākrāj abiem vaiga sviedros, lai apprecētos? Protams, vienmēr notiek arī dažādi neparedzēti gadījumi, kad naudu kaut kur citur ievajagas un nekā.

Kā jūs sakrājāt naudu kāzām?

03.09.2011 13:15 |

Reitings 190
Reģ: 12.04.2011
Hmm, ir ok, ja ir daudz radu, bet vai tad kāzas ir priekš viņiem? Jums tak pašiem tas ir svarīgi. Ja tas būtu naudas jautājums, es iztiktu ar tiem pašiem vecākiem, māsām un brāļiem un liecinieki. Pēc tam, kad rodas liekie līdzekļi, uztaisāt kopā saiešanu un nosviniet ar draugiem, radiem :) Nav jau mūždien jāprecas pēc visām paražām un tradīcijām. :)
03.09.2011 13:57 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Back, nu ja, 30 no tavas puses, un tikpat jau no vīra puses. Tad tā arī sanāk uz 60 cilv.
03.09.2011 14:09 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Daudzi domā, ka, samazinot cilvēku skaitu, samazināsies arī kāzu izmaksas. Pilnīgi tā nav. Tas ieteikmē tikai ēšanu un dzeršanu tiem 20 cilvēkiem, un tie ir pārsimts lati.
Viesu nama cena no tā nemainās, tāpat kleitas, uzvalka, gredzenu, linuzīna, kāzu ceļojuma cena nemainās.
Ne jau tie pāris viesi vairāk veido tos tūkstošus, cik izmaksā kāzas
03.09.2011 14:11 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Nu ja nevari sakrāt ,nēm kredītu. Nu citu variantu jau nav. Mēs jau arī nedosim :D

Bet nu visi man zināmie precētie pāri ir vai nu krājuši to naudu,bet nu ne jau tik ilgus gadus. Acīmredzot ienākumi jums nav tik lieli ,lai ātri sakrātu.

Tad ir jāsamazina viesu skaits,jāizvēlas lētāka svinību vieta,kleita,uzvalks. Ieekonomēt uz muzikantiem utt.

03.09.2011 14:14 |

Reitings 190
Reģ: 12.04.2011
chanely, bet tas jau arī ir atkarīgs no tā, vai tu gribi meikot savas sapņu kāzas no A - Z ar visiem sīkumiņiem un bantītēm or gribi klusi un mierīgi savienoties laulībā ar savu mīļoto. Ja tikai tas ir svarīgs, arī bez viesu nama var iztikt. :)
čika, tev atliek laimēt superbingo :D
03.09.2011 14:16 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
nu protams, ka mainās izmaksas atkarībā no viesu daudzums, nē, tas nav tikai ēdināšanas izmaksas.. + alko, kas nebūt nav maza summa, ja pērk labus dzērienus. tā pat izguldīšana, lai varētu nodrošināt gulēšanu 80cilv. jāņem liels viesu nams, bet ja tikai 40cilv., tad pietiek ar daudz mazāku.
tāpat atkarīgs vai svin arī 2.dienā.
un var visu izdarīt arī par samērā nelielām izmaksām, tik rūpīgi viss jāplāno, laicīgi jāmeklē, jācenšas caur paziņām daudz ko sarunāt.
03.09.2011 14:17 |

Reitings 1852
Chanely, tur Tev nepiekritīšu.
Pirmkārt, samazinot viesu skaitu, viesu nama cena var mainīties, jo ir iespēja izmantot mazāku viesu namu, kur visus viesus izmitināt. ;-)
Otrkārt, lieki pārsimt Ls, kurus ietaupa ēdienos un dzērienos, arī ir nauda, kurus var iztērēt, piemēram, ceļojumā.
03.09.2011 14:17 |

Reitings 2295
Nu nez, es reiz rēķināju kāzu izdevumus, lielāko daļu veidoja konstantās izmaksas, kas ir neatkarīgi no viesu skaita. Bet tas jau laikam individuāli, uz ko vairāk orientējas - uz viesu ēdināšanu, uz atrakcijām, skaistu noformējumu vai kāzu ceļojumu
03.09.2011 14:20 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
chanely, galda klāšanā jau tomēr kaut kas mainās ja vidēji galdu klāj par 10-15Ls/pers + alkohols, tāpat viesu nama izvēlē, viņi piedāvā dažādam cilvēku skaitam ar dažādām cenām.
Vislabākais ir pirms visas plānošanas uztaisīt tāmi,un tad saprast no kā var attiekties, kur samazināt cenu un vai vispār precēties.
Varbūt kāzu pasākuma organizētāji var būt paši vedēji nevis Baiba Sipeniece ar Valteru Krauzi, un mūzika var būt kāda mazpazīstama grupiņa nevis Z-skars, un izvadāt var nevis īrētā Bentlijā bet kāda pazīstamā labā mašīnā.
Es domāju, ka par tādām niansēm var atmest lielu naudas summas daļu.
03.09.2011 14:24 |

Reitings 2295
Es runāju par to, ka labāk samazināt izmaksas citur, tiešām muzikanti vai atrakcijas, nevis tik daudz ekonomēt uz cilvēku skaitu. Labāk, lai kāzas pieticīgākas, bet blakus tomēr ir visi mīļie, ko vēlas redzēt kāzās, nevis super šikas kāzas, bet to redz 10 cilvēki
03.09.2011 14:27 |

Reitings 9561
Es zinu, ka pazīstamam puisim brālis apprecējās ļoti ekonomiskā variantā, pašiem bija maza pirtsmāja, viesi nebija šausmīgi daudz, mammas pašas grieza salātus, cepa karbonādes utt. un visu pārējo sarunāja caur paziņām, bet nu ja grib extrā tad jau protams, ka alkohols un ēdiens tas jau tāds štruncis uz pārējām smalkajām padarīšanām.
Citi uztaisa kanepē maizītes, uzkodas, kūku un ir arī labi, bet cits klāj galdu katrai personai.
03.09.2011 14:28 |

Reitings 2295
Man ir draudzenes atvainojušās bez maz vai ar asarām acīs, ka neaicina mani uz kāzām. Bāc ta nevajag taisīt tās šikās kāzas pāris cilvēkiem, labāk taču aicināt visus dārgos cilvēkus, lai ir kopā ar tevi
03.09.2011 14:29 |

Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011
+1 Gurri.

Ja man būtu tagad jārīko kāzas, mums pa abiem sanāktu ap 50 cilv. bez n-tās pakāpes māsīcām un radiem, kurus neesmu redzējusi gadiem. Un diez vai brauktu limuzīnā, drīzāk 7. bembī :D Un lūgtu, lai dāvina naudu, tādējādi daļēji atmaksātos tas baļļuks... Pie kam kāzu ceļojumam nav obligāti jābūt Kanārijās, būtu jauki aizbraukt uz Slovākiju, pa kalniem pakāpelēt + diezgan lēta valstiņa, bet esmu dzirdējusi, ka ļoti jauka :)

Vai kā jau te meitenes minēja - negribi kanpināties 5 gadus, bet gribi grandiozu parādi radiem - ņem kredītu.
03.09.2011 14:30 |

Reitings 3022
Nu jau, nu jau... Ir atšķirība, vai tev jāizguldina 20 vai 80 viesi (t)
03.09.2011 14:30 |

Reitings 43
Reģ: 22.08.2011
kalena + 8-)

Bet paņemt kredītu, lai uzrīkotu sev pasācienu?! :-O
-LOLOLOLOLOLOLOL!!!

P.S. man ir pazīstama sieviete, kas klāj galdus [ja nemaldos 7-10 LVL] un nemaz nav slikti! ;-) Viņa ir pieprasīta, nov.-dec. mēn. ir aizrunāta līdz 1/2 jūlijam. Pie tam galdus klāj ne tikai kāzām. 8-)
Ja vajadzīgi kontakti - dodiet ziņu! 8-)
03.09.2011 15:01 |

Reitings 9561
es gan piekrītu chanely, tādā ziņā, ka ja pašu sāpina fakts, ka nevari uzaicināt tuvus draugus, kas ir mīļi un viņu arī ir ne mazums, tad taisītu labāk kāzas ar mazāku pompozu bet jautras ar ļembastu ar visiem tuvajiem, nevis Bīriņu pilī restorānā ar 10 viesiem un fonā Lindiņa dzied |-) visi pēc tam atcerētos cik skaisti Lindiņa dzied, un cik labs bija ēdiens, nevis cik jautrs un gaišs, pozitīvs bija šis pasākums.
03.09.2011 15:13 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Tā kā es labi apzinos, ka sakrāt kādus 4 tūkstošus man nav reāli, zinu, ka manas kāzas būs nelielas. Tikai man, manam mīļotajam vīrietim un mūsu vecākiem. Tie ir intīmi svētki, nevis izrādīšanās piektās pakāpes māsīcu trešo vīru krustbērnu priekšā.

Un vai man vienīgajai neliels kredīts šajā gadījumā neliekas nekas šausmīgs? Gludekļus, datorus, veļasmašīnas un citus niekus kredītā ņemt ir normāli, bet paņemt nelielu summu, lai vienu no dzīves skaistākajām dienām padarītu krāšņāku, ir kaut kas nepiedienīgs? Nez, cik daudz "parasto" cilvēku tā viegli var atļauties samaksāt kaut vai tūkstoti (t)
03.09.2011 15:19 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
čika, 60 tas ir mazāk kā 80! :-P :-D

03.09.2011 15:20 |

Reitings 1202
Es jau vairs neatceros, cik mammas otrās kāzas izmaksāja, bet cilvēki bija ~50 un nekāda astronomija izmaksās nebija. Kleitu pirka tirgū (un bija superīga), kāzu mašīna bija vedējtēva personīgā, fotogrāfs bija meita ar savu personīgo kameru, mūziku nodrošināja pazīstama grupa, kam vajadzēja tikai galdu saklāt, nevis maksāt, utt. Visi teica, ka sen tik labā un jautrā pasākumā nebija bijuši. Tieši tā - ja neesi miljonāre, nu nevajag Rundāles pili, jautras kāzas var uztaisīt arī lētāk, kas nebūt nenozīmē, ka sliktāk.
03.09.2011 15:23 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Pirmām kārtām, tā pat kā citas meitenes, ieteikšu pārskatīt viesu sarakstu! Es kāzas negribēju lielākas par 40 cilvēkiem, tamdēļ savu viesu sarakstu ļoti pārdomāti veidojām. Netika aicināti tuvi radinieki, bet ar kuriem nav tuva kontakta, daudzi draugi palika aiz svītras, bet ieradās paši, paši tuvākie cilvēki!
Ja esat tiešām nolēmuši precēties, sākat apjautāties saviem paziņām, draugiem, ģimenes locekļiem, varbūt kāds var palīdzēt kaut kur ieekonomēt, piemēram, kādam ir pazīstams fotogrāfs, viesu mājas īpašnieks, kādam varbūt ir pajauna, smuka mašīna, ko izmantot kā kāzu auto, varbūt draudzenei/mammai/māsai ir talants uz ziedu kompozīciju veidošanu utt. ja ir tik traki ar naudas trūkumu, varbūt apdomājat baļļuku taisīt piemēram pie kāda lauku mājā, kur ir iespēja uzsliet lielu nojumi? Varbūt vispār kāzas labāk rīkot tikai ģimenes lokā?
Ja jūs kāzas tiešām gribēsiet sarīkot, tad atradīsiet iespējas, kā to izdarīt par ar ļoti smieklīgiem līdzekļiem. Daudzi padomi atrodami arī precos.lv. Ko es tiešām iesaku no savas pieredzes - nedomā par to, ko domās tā tante, tas draugs vai tas brālēns, bet domājat par to, ko jūs gribat, kas jums ir svarīgs un kā jūs to gribat! :-)
03.09.2011 15:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits