Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ēdiens no burkāniem

 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011

iesakiet ko garšīgu var uztaisīt, izmantojot burkānus :-)

varu arī jums ko ieteikt: burkānu krēmzupa (1 porcija) - izvārīt kādus 4 vidējus burkānus un sablenderēt kopā ar krūzīti ananāsu vai apelsīnu sulu. Pēc tam ieliet bļodā, vidū ielikt pāris siera gabaliņus un uzsildīt mikroviļņu krāsnī - siers forši izkusīs. Un pārbērt ar maizes grauzdiņiem. Īsts gardums (l) + vēl lielisks veids kā pastiprināt iedegumu

30.08.2011 17:52 |
 
Reitings 1852
Reģ: 29.01.2009
Mans absolūtais favorītēdiens ir burkānu-siera salāti! (l)
30.08.2011 18:04 |
 
10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Burkānu-ķiploku salāti.Man tāāāā garšo.
Vēl ok ir burkānu-kāpostu salāti.
30.08.2011 18:05 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Man burkani riebj, bet divaina karta garsho burkanu-zirnishu sautejums. :)
30.08.2011 18:09 |
 
Reitings 41
Reģ: 30.08.2011
garšo nenormāli burkānu zirnīšu sautējums daudz krējumā, burkānu sula ar pilienu eļļas, burkānu+ķiploku salāti, burkānu-siera salāti, burkāni ar salātu dressingu (mm) :-P

Vsp burkāni ir garšīgi!
30.08.2011 18:11 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Es taisu krēmzupu no burkāniem un ķirbjiem - novāru burkānus gandrīz gatavus un pa to laiku palieliem gabaliem sagrieztos ķirbjus pasautēju. Tad lieku to visu blenderī + pielieku ēdamkaroti (vai divas) medu un melnos piparus nedaudz. Ja grib krēmīgāku, tad var likt klāt saldo krējumu, bet es tīri labi iztieku. Ideāli drēgnos rudens vakaros ar siltu ciabattu! (l)
30.08.2011 18:15 |
 
Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Burkāni korejiešu gaumē (l)
BET! kajēnas piparus labāk mazāk, jo man tie riebjas :-D
30.08.2011 18:19 |
 
Reitings 77
Reģ: 20.05.2010
kā taisa burkānu-siera salātus? izklausās ļooti garšīgi :-)
30.08.2011 23:26 |
 
Reitings 608
Reģ: 29.01.2009
Burkān-siera-ķiplok salātu recepte:
1) Burkānus un sieru sarīvē uz vidējas rīves
2) Pievieno sarīvētu ķiploka daiviņu (jo vairāk daiviņu, jo pikantāki salāti būs)
3) Pārlej pāri majonēzi un samaisa
4) Var pasniegt gan kā pieņemtos salātus, gan uz rupjmaizes.

Debešķīgi gardi salāti.
30.08.2011 23:30 |
 
Reitings 77
Reģ: 20.05.2010
liels paldies! (l) rīt pamēģināšu
30.08.2011 23:32 |
 
Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Bille
Izklausās supergardi :-)
30.08.2011 23:34 |
 
10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Billes minētie izklausās pēc klasiskiem siera salātiem :) Tikai olas trūkst.
Man ļoti garšo šādi - apcepu vārītus rīsus, pielieku sojas mērci un kādas 3 tējkarotes cukura (ideālā gadījumā - teriyaki), beigās pievienoju rīvētus burkānus, sagrieztu papriku un kukurūzu, nedaudz pacepu (lai neiet bojā vitamīni) un gatavs. Ļoti gardi :)
30.08.2011 23:38 |
 
Reitings 608
Reģ: 29.01.2009
Un, ja šos salātus iepilda sāļajos groziņos, mēli var norīt. Tik tiešām viegli pagatavojami un supergardi salāti.
30.08.2011 23:38 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
http://silva.prieksgatavot.lv/?s=burk%C4%81ni

burkānkūka (l) (l) (l)
30.08.2011 23:46 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
no salātiem es varu ieteikt burkānu-ābolu salātus:

sarīvē burkānus un ābolus 1:1, pievieno krējumu. Var piegriezt/ pierīvēt sieru. Vēl man garšo, ja pieliek klāt zemesriekstus. Ideāla piedeva kādai gaļiņai :-)
31.08.2011 00:19 |
 
Reitings 1372
Reģ: 18.03.2011
Tikko pēc jūsu ieteikuma uztaisīju burkānu-zirnīšu sautējumu. Pievienoju nedaudz kanēli - deva tādu saldeni patīkamu garšu, tāda odziņa ēdienam. Un tik tiešām - ļooooti garšīgi, paldies! :-) (l)
31.08.2011 00:20 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
MMMMM burkāni.
Favorīte pa retām reizēm ir burkānu zupa, taču noteikti absolūti bez siera. Burkāns (puse novārīti, puse svaigi izpiestas sulas kopā ar apelsīnu. Šī ir viena no retajām receptēm, kad no plaukta dziļākā stūra velku ārā tādas garšvielas kā anīsu eļļu un lavandu.
Mani iedvesmoja arī glazētie burkāni, kuri man patīk ka piedevas liellopu gaļas ēdieniem.
16.01.2013 13:32 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Man pedējā laikā topā burkānu sulas, kādus 2 kilogramus dienā izspiežu. :D
16.01.2013 13:58 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Burklaans, kartupelis, dazhaadi pieejamie saknjaugi, puravi, visu iztvaicee un tad sablenderee biezzupaa.

Un burklaanus vispaar es paarsvaraa eedu vienkaarshi svaigus.
16.01.2013 13:58 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
vēl var dipi mērcīti no burkāniem uztaisīt (līdzīgi kā zupu, bet biezāku)

16.01.2013 14:03 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Neskaitot siera salātus un klasiskos burkānu salātus ar sēkliņām/āboliem/ķirbji vai korejiešu gaumē, tad viennozīmīgi plovs :)
16.01.2013 14:07 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits