Vai esmu laimīga?

04.05.2012, Pirmā Sieviete

Noskatījos filmu "The Vow" un aizdomājos, vai jūtos laimīga savās attiecībās. Pati pēc būtības esmu maiga un romantiska būtne, patīk ziedi un dāvanas, negaidīti pārsteigumi. Diemžēl dzīvē tā bija iznācis, ka mani uzaudzināja televizors, visas dzīves patiesības un nepatiesības ieguvu skatoties seriālus un filmas. Tolaik biju pārāk maza, lai saprastu, ka tā nav realitāte. Tagad, kad esmu jau paaugusies, domāju, kā gan varēju būt tik naiva. Tikai tagad tā pa īstam sāku saprast, ka tās lietas, ko man ir iemācījušas filmas ir vairāk nekā aplamas. Jā, protams, ir lietas, kuras var iemācīties skatoties televīzoru, bet lielākajā gadījumā tās ir pasakas. 

Tad nu lūk es, maza meitene būdama, iedomājos attiecības starp pieaugušajiem tadas, kādas attaino filmās. Visa tā romantika, skūpsti un patīkama atkalredzēšanas. Viss tas man šķita, kā patiesība. Kad biju pusaudze, gaidīju, kad ar mani notiks šīs lietas. Laikam jau gaidu vēl joprojām. Taču ar prātu apzinos, cik ļoti es kļūdos, cik daudz svarīgākas lietas veido attiecības.

Ar vīru esam kopā jau tulīt kā 4gadus. Nekas daudz jau tas nav. Mīlu es viņu vairāk par visu pasaulē, nevis tikai tā vienkārši mīlu, bet ar visu sirdi, dvēseli, visu savu būtību. Nevaru iedomāties nevienu citu viņa vietā. Varu iedomāties, mūža nogali kopā ar viņu. Iekšēji ir tā sajūta, ka mums ir lemts būt kopā uz visiem laikiem, ka mums ir jābūt kopā, ka esam viena ābola pusītes. Reizēm šķiet, ka pat sāp, cik stipri viņu mīlu. Bet viņš nav romantisks, reti man saka, ka mīl mani. Pēdējā laikā bieži strīdamies, par sīkumiem, par neko. Tādos brīžos šķiet, ka es nekad nebūšu laimīga pa īstam. Lai gan mīlu viņu, viņš nav mans ideāls. Man nekad nebūs rožu pušķis tāpat vien, romantiskas vakariņas sveču gaismā, sagaidot mani mājās no darba, mīļa atzīšanās mīlestībā. Taču pretī tam visam varu likt lietas, ko viņš dara savādāk - viņš mani pazīst labāk par mani pašu, nekad man nemelos - teiks taisnību, ja viņam neliksies garšīgas vakariņas, ja man nepiestāv apģērbs veikalā, ja esmu uzlikusi nepareizās acu ēnas. Man ir tendece uztraukumā nesakarīgi un ātri runāt, tad vienmēr viņš mani piebremzē. Tā varētu turpināt un turpināt. Reizēm šķiet, ka strīdi rodas tikai manis dēļ, ka esmu pārāk prasīga, ka iekšēji pārmetu viņam, ka viņš nav tāds, kādu es viņu vēlētos redzēt, lai gan mani viņš ir pieņēmis tādu, kāda esmu. Viņam patīk mani palabot un šad tad aizrādīt, tad parasti aizsvilstos, jo liekās, ka neesmu gana laba viņam. Cenšos tik daudz ieguldīt attiecībās, ka reizēm aizmirstu, ka tajās ir arī viņš. 

Tagad ir grūts periods dzīvē, mums ir mazais, kas prasa milzīgu enerģiju, pēdējā laikā vīram nesokas darbā. Neatliek laika attiecībām. Vīrs neomā, jo finansiālas problēmas iespaido viņu vairāk par visu, noslēdzies sevī burķš uz pasauli. Patiesībā pārdzīvo, ka nevar nodrošināt visu man un mazajam, ne jau ikdienišķo, bet to, ko sirds kāro. Pārdzīvo, ka nevaram ieiet veikalā un paņemt visu, ko iegribās, ka nevaru pirkt drēbes, kad ienāk prātā, ka mazajam jāvelk jau lietotas drēbes utt. 

Tikai tagad, patiesībā apzinos, cik ļoti svarīgi attiecībās ir runāt vienam ar otru, uzticēties, atbalstīt. Ja grūtos brīžos tu aizmirsti par savu ģimeni un sāc žēlot tikai sevi, tur nekas labs nesanāks. Ir grūti visu laiku būt stipram, bet vājš tu vienkārši nevar atļauties būt, ir jāsaņemās, jāceļās un jādara, savādāk nekam nav jēgas. 

Komentāri [19]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Patiesībā, es kādu laiku atpakaļ ļoti ilgi sev aizliedzu skatīties romantiskos mīlestības seriālus un romantiskās filmas, jo es tik ļoti biju koncentrējusies uz to romantiku filmās un es ļoti pārdzīvoju, ka man tā nav- puķes, vakariņas sveču gaismā un visas pārējās banālības. Tas ļoti bojāja attiecības. Tad es sāku domāt. Mans vīrietis tāpat mani mīl, tikai savādākās izpausmēs nekā tas filmās attēlots. Tagad to filmu sentimentu es ņemu tā vieglāk, vairs neiespringstu uz to.
29.05.2012 14:46 | saite | Atbildēt

+0
ehhhh.... es tikai pusgadu esmu jaunajās attiecībās..... un jā, droši vien, ka mums nav, kā filmās... bet ir sasodīti labi :) es viņu neprātīgi mīlu, un ir tā sajūta, ka cilvēks Tev gatavs atdot jebko, lai Tev (tb man :D) būtu labi.... neticami, ka 33 gadu vecumā beidzot ticu mīlestībai, ticu visiem tiem stāstiņiem par savu otro pusīti, par ko agrāk tikai nosmīnēju...... novēlu katram ko tādu piedzīvot.... tās ir fantastiskas sajūtas..... :)
29.05.2012 09:39 | saite | Atbildēt

+0
Man ir taapat,kaa Tu raksti vienaa no komentaariem-it kaa viss ir labi,tachu tik un taa seedi un domaa vai tieshaam viss ir labi?! Mums sievieteem man liekas nekad nebuus gana,vienmeer liksies,ka uzmaniibas par maz,ziedu vai kopaa pavadiitais laiks utt. Manaas attieciibaas viss ir ljoti ,ljoti labi,tachu biezhi vien to nemaaku noveerteet,jaamaacaas veel daudz!!
06.05.2012 15:58 | saite | 2 atbildes | Atbildēt

+1
Šorīt no rīta vīrs ejot uz darbu mani sasedza, samīļoja un iedeva buču, viņš domāja, ka guļu. Pieliktu klāt kādu skaistu melodiju un skats no filmas gatavs. :D
Tā jau ir, mums, sievietēm, laikam nekad nav gana, vienmēr nebūs kaut kas pa prātam. Šajā ziņā jāmācās no vīriešiem, jāmācās viņu domāšana - neuztraukties tik daudz par visādiem sīkumiem, jo tie patiešām ir sīkumi.
06.05.2012 17:17 | saite

+1
Es arī ļoti bieži saku, ka dzīvē neviens pie tiem foršajiem mirkļiem nepieliek klāt gaudulīgu melodiju un nerāda tos miljoniem skatītāju, kuri var šņaukāties kabatas lakatos par to, cik tas viss romantiski. :)
Man ziedus dāvina ļoti bieži, bet atzīšos, ka ar to arī esmu mazliet izlutināta, jo nav vairs tas lielais wow par katru pušķi. Tāpat, ja sveces filmās izskatās romantiski, tad man sveču gaisma nepatīk-jūtos slima un atceros tos laikus, kad bērnībā laukos ik pa laikam pazuda elektrība un visa māja bija vienās svecēs. :) Tāpat arī vīriešiem-reti kuram tā filmu izslavētā romantika šķiet tiešām romantiska un viņu romantika izpaužas praktiskākos darbos. Mēs arī neesam nekādi uķi puķi varoņi un bieži pasmejamies par citu salkanajām izdarībām, bet vakaros, kad ieritinos pie viņa un viņš man aiztiek muguriņu, saprotu-jā, ir sasodīti labi! :)
07.05.2012 09:31 | saite

+0
Hi, uzrakstīji par to, par ko es jau kādu laiku domāju - ka liela daļa cilvēku (tostarp arī es) bieži vien no attiecībām sagaida to, ko rāda filmās vai raksta grāmatās. Ne tikai rožu pušķu un sveču gaismas vakariņu ziņā. Protams, gadās, ka satiekas divi patiesi romantiski cilvēki un domāju, ka mums katrai ir kāds elpu aizraujošs mirklis, kuru atcerēties no esošajām vai bijušajā attiecībām. Cosmo foruma diskusijās par attiecībām to bieži var redzēt - ietiepīgo pārliecību, ka tā ir "īsta mīlestība" tikai tad, ja ir tā un ne citādāk, jo "īsta mīlestība" nevar būt, ja viss nenotiek tik līdzeni un toņos tīri kā kino. Jāsaka gan, ka nu jau pirms kādiem gadiem trim man ir sākušas vērties acis (tas gan nenozīmē, ka nu esmu kruta un visu baigi zinu un saprotu), lai ieraudzītu, ka ne vienmēr "pa īstam" ir tikai tas, kas jau parādīts priekšā. Mēs esam dažādi un mūsu mīlestības var būt dažādas, turklāt bieži daudz pārsteidzošākas (gan pozitīvā, gan negatīvā ziņā) kā filmās.
05.05.2012 13:48 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Pilnīgi tev piekrītu. :)
05.05.2012 17:36 | saite

+0
Man liekas, ka jums varētu būt vienkārši tāds saspringtāks attiecību posms pašlaik. Vai esi mēģinājusi ar vīru runāt par savām vēlmēm? Ja esi, bet viņš aizmirst, tad runā vēl un vēl. Kamēr saprot. Vīrieši ir krietni savādāki par mums, viņiem bieži vien daudz kas liekas nevajadzīgs, kas mums nozīmē tik daudz. Bet reizēm viņi pat neaizdomājas par to, kas mums tik ļoti kārojas (piemēram, puķes, romantiskas vakariņas).
05.05.2012 10:50 | saite | 2 atbildes | Atbildēt

+0
Vīrs uzskata, ka ziedu dāvināšana tāpat, ir lika naudas tērēšana. Kad naktī viņš man pieglaužas, pa miegam iedod buču uz vaiga, šķiet, ka tā arī ir - neviens dāvināts ziedu pušķis, man neatmaksātu šīs sajūtas, kad jūtos tik droša un pasargāta no visas pasaules.
05.05.2012 13:08 | saite

+0
Man liekas, ka par ziedu dāvināšanu lielākā daļa vīriešu tā uzskata! :D Mans vīrs mūsu attiecību sākumā man vispār ziedus nedāvināja (lai gan grūti arī ir novilkt robežu starp laiku, kad bijām kā draugi un tad, kad attiecības sākās). Taču pēdējos gados viņš ir ļoti mainījies. Vakar atnāca mājās ar skaistu puķu pušķīti, visādām sulām, lai iepriecinātu mani, jo esmu kārtīgi apslimusi.
05.05.2012 14:35 | saite

+0
kad izlasiiju sasodiito twilight, peec tam nedeeljaam ilgi nevareeju parunaat ar savu bijusho bez burkskjeeshanas un neapmierinaatiibas. un tad arii pirmo reizi saaku nopietni apsveert skirshanos, jo sapratu, ka kaut kas attieciibaas truukst no graamataas aprakstiitajaam sajuutaam. pajautaaju sev, vai veeleetos buut kopaa ar vinju muuzjiibu, ja buutu taada iespeeja un atbilde man nepatika.
tagad esmu laimiigi preceejusies ar citu,ar kuru izdziivoju kopaa tieshaam skaistus mirkljus. bet droshiibas peec miilas romaaniem neskaros klaat.
05.05.2012 00:10 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Atkal forsi pateici!")Man jau arii tas pirmais "Alens Delons" nu taads sapnotaajs-es gandriiz lidoju liidzi pa maakoniem saakumaa-straadaaju triis darbus klupdama ,krizdama!Tiesaam briiniskiigs cilveeks,loti labs teetis,miilaakai utt,bet naudina vienmeer truuka!Tas tomeer kaadreiz loti bojaa attieciibas-tas naudas truukums!Gimenee laikam viiram tomeer ir jaabuut tam "nopietnaas" naudas pelniitaajam !:)
Es saprotu loti labi autori!:)
05.05.2012 07:44 | saite

+0
Man šķiet interesanti, ka saki, ka viņu tik ļoti mīli, bet veselā rindkopā uzskaiti, kas pašai nav pa prātam.. Īstā mīlestībā nav "bet", manuprāt.
05.05.2012 00:03 | saite | 2 atbildes | Atbildēt

+0
Es domaju ka kadreiz var iezagties arii iistaa miilestiiba tas BET...ipasi ,ja cilveeki ir nogurusi,mazais arii!Tas ir liels darbs,ja jaaaudzina mazais,jaauztur maajas "labais garins"-cilveeki vienkaarsi izpumpeejas...To divos teikumos gruuti pateikt!Gribaas laikam visu...,bet vai reaalaas attieciibas taa tiesaam ir?:)
05.05.2012 00:46 | saite

+0
Man pašai šobrīd šķiet, ka tas ir tikai tāds nejauks posms attiecībās, kad katram ir savas raizes. Kad viss ir kārtībā nav neviena brīža, kad varētu piesieties, pietiek ar to mīļumu, ko viņš man dod. Laikam jau tas ir normāli, ja uznāk tāds pārdomu brīdis - viss it kā ir labi, bet tu vienalga sēdi un domā, vai ir pietiekoši labi.
05.05.2012 09:29 | saite

+0
Es arii, laikam, esmu saskatiijusies tos debiilos seriaalus....
Bet tev tavs viirietis jaapienem kaads ir... es arii tagad looti censos...
04.05.2012 18:05 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Hellish-vai nu pienem kaads ir ,vai atlaid!Vispaar traki,jo mees parasti sadomaajamies,ticam visam ,ko tie VECI mums sola un pie pirmaas neizdosanaas- nervu sabrukums...!
04.05.2012 18:18 | saite

+1
Nepaardziivo,ka nevari nopirkt to, ko veelies uzreiz un tagad...ja vareetu ,nebuutu vairs to sapnu...:)!Es arii loti daudz neemu no draudzeneem mazajiem dreebiites-mees mainiijaamies!Par to vispaar nesatraucies-mazie tik aatri aug!Domaaju ,ka par dreebeem vispaar nevajag satraukties...vienmer var kaut ko pielabot ,"atdziivinaat"!Galvenais iztureet posmu,kad vienam no gimenes locekliem neiet...iipasi ar darbu!Tas ir laikam visgruutaakais moments lauliibas dziivee ,notureeties tiesi tad ,kad neiet viegli...!Galvenais pacietiibu!:)
04.05.2012 18:04 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Jā, es mācos būt pacietīga, mācos sadzīvot laulībā, jo tas pavisam nav tas pats, kas vienkārši dzīvot kopā. Vīrs tomēr ir tas cilvēks, kurš tev būs blakus jebkurā dzīves situācijā, tuvāks par jebkuru draudzeni. Drēbes, tas jau būtu sīkums, par mazo jau arī skaidrs, ka sapirkt visu jaunu nav pat īsti jēgas, kā jau teici - ātri aug. Tomēr savējiem taču gribās visu visu to labāko..
04.05.2012 18:07 | saite

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)