Robeža...

07.09.2010, buxiic
Šodien biju pastaigas pēc aizstaigājusi līdz grāmatnīcai... Gribēju iegādāties Antuana de Sent-Ekziperī "Mazais princis"... Es to izdarīju... Nopirku sev grāmatu, ko savā mūžā jau reizes 4 esmu lasījusi - katru reizi savā vecumā un nu reiz ir pienācis laiks to izdarīt atkal... Ļoti, ļoti laba grāmata... vismaz manā skatījumā... Protams, ja tā teikt "rok dziļāk"... Nu, man ir pašai savs eksemplārs... Kabatas formāta, maziņa, ļoti parocīga grāmatiņa... Atšķirot pirmo lapaspusi tur ir autora ieraksts, citēju: "Man jālūdz piedošana bērniem par to, ka šo grāmatu esmu veltījis pieaugušajam. ... Visi pieaugušie reiz ir bijuši bērni (tikai ļoti nedaudzi no viņiem to atceras)." (protams no citāta ir šis tas izņemts, bet galvenā doma ir!) Un tieši pirms gājiena uz veikalu es aizdomājos par tādu tēmu, kā kur pazūd tā robeža, kad mēs izaugam no bērna par pieaugušo...? Aizdomājos par savu dzīvi un ikdienu vispār! Un nav vairs ne miņas no bērnības, nav vairs ne kapeikas no tās bezrūpības, kas bij tajos laikos, kad biju maza, kad rūpējās par mani vecāki... Nemaz nemanīju, kā mana dzīve ir pārvērtusies. Tagad, kad visas skolas jau nobeigtas, strādāju, dzīvoju un rūpējos pati par sevi, savos 25 gados visas manas piedzīvotās problēmas ir tik "pieaugušas"! Darbs, attiecības, sānsoļi, nauda, pat tāds smags vārds kā "izdzīvošana", dzīvesvieta, auto, un tik daudz citu lietu - tas viss notiek ar mani tagad... Un tādas lietas notiek ar pieaugušiem cilvēkiem... Un esmu sapratusi - viss... bērnībā nav iespējams atgriezties! Pavisam nemanot, tā robeža ir pārkāpta... Kas nekaitēja būt bērnam - ne par ko nebij jādomā, tā teikt galva ne par ko nesāpēja, bet pašlaik ikdienas rūpes un raizes liek saprast, ka ir jādzīvo smagā dzīve... Un ne jau velti augstākminētās grāmatas autors saka, ka tikai ļoti nedaudzi pieaugušie atceras, ka viņi reiz ir bijuši bērni...

Komentāri [7]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Es atceros bērnību ar lielu prieku, bet negribētu to piedzīvot vēlreiz. Nevis tāpēc, ka tā bija slikta, bet gan tāpēc, ka es izbaudo šo dzīves periodu. Es vēl augu! Ne fiziski, bei emocionāli. Es esmu kļuvusi no meitenes par sievieti un ļoti lepojos par to! Ar sajūsmu skatos uz sievietēm pēc 40 gadiem, jo no viņām staro tā dzīves gudrība un pieredze, ko arī es ar nepacietību gaidu iegūt! Pagātni vajag atcerēties, bet ne gremdēties tajā! Jāiet dzīvē ar skatu uz priekšu!
07.09.2010 15:14 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Domā bērnībā dzīve ir tik bezrūpīga? Protams, viņiem atkrīt tādas problēmas kā dzīvesvieta, auto, pārtika, bet rūpes jau viņiem ir, tikai savādākas, nekā vēlāk, kad bērni kļūst pieauguši! Ne velti saka, ka ar gadiem jau rotaļlietas nemainās, mainās tikai to izmēri un cena! :)
Arī bērnībā cilvēciņš domā par attiecībām, par draugiem, draudzenēm, par pretējo dzimumu, pirmās mīlestības, pirmie skūpsti.. Arī bērnībā ir jāmācās, jāapgūst viss jaunais, jāsaprot, kas notiek apkārt un kāpēc! Vai domā, tas bērnam ir tik vienkārši? It īpaši, ja līdzās ir vecāki, kuriem šķiet, ka vienīgās rūpes ir naudas pelnīšana, kredītu nomaksa, utt. Nekas jau nezūd ar gadiem! Mainās tikai problēmu lielums un mūsu pieredzes vēsture.. 8-) Tāpēc robežas nav! P.S. Un piekritīšu čepitei - nenodarbojies ar pašiznīcināšanu! Neļauj bēdīgajām domām virzīt Tevi un valdīt pār Tavu dzīvi!
07.09.2010 13:19 | saite | Atbildēt

+0
Buxiit, bet ta ir dzīvē iekārtots, ka viss mainās...bērnībai ir savi plusi un mīnusi arī, tāpat arī pieauguša cilvēka dzīvei ir plusi un mīnusi! Viss notiek tá ká tam jánotiek un nekas nav jānožēlo! ;) Man izskatās, ka šobrīd tu nodarbojies ar pašiznīcināšanu...nevajag! Jauna un skaista meitene un tik bēdīgas domas!
Es vēlos atkal redzēt tevi jautru un dzīvespriecīgu! Lūdzu saņemies un sāc dzīvē meklēt pozitīvas lietas, ne tikai negatīvas! (l) P.S. Šodien smuks laiks un saulīte spīd, pozitīvi! Pasmaidi (l)
07.09.2010 12:44 | saite | Atbildēt

+0
Ai, Hell! Man jau ar šķiet, ka nespēju noslēpt sāpes zem smaida, lai kā es arī censtos... :( Bet es cenšos... un centīšos, līdz man vairs nebūs ko slēpt un smaids būs patiess... :)
Emanuelle, es ar ticu, ka kaut kam ir jāmainās... Jo galu galā ja dzīve mums kaut ko atņem, tad tikai tāpēc, lai iedotu kaut ko labāku... :) Vai ne?
Izlasīju savu šodien pirkto Mazo princi līdz galam... Un... Lai vai kā, bet diemžēl taisnība jau ir, ka īsti mēs redzam tikai ar sirdi... Būtiskais nav acīm saredzams... Acis ir neredzīgas. Jāmeklē ar sirdi... Viegli pateikt un grūti izdarīt...
Bet par to tēmu - un ir vēl viena robeža - kad mēs augām... (l)
07.09.2010 04:31 | saite | Atbildēt

+0
Buxiic-man ari kadreiz tik zel ,ka viss jau aiz muguras...liekas ,kas vel palicis?!
Tev vel tik daudz prieksa...cinies ,cinies,kaut kam jamainas drizuma!!!! (l) (l)
07.09.2010 02:22 | saite | Atbildēt

+0
ah, buxi, tev to sentimentu un skumjas, tik ļoti jūt, nu kā, lai aizdzen prom??
07.09.2010 01:59 | saite | Atbildēt

+0
Buxiic-tik labi pateici!!!Es atkal aizdomajos biezi ,kur ir ta robeza ,kad jaunas meitenes ,sievietes sak domat-ta jau par vecu- nesapratis... :-D :-D
07.09.2010 01:38 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits