Šovakar

25.08.2009, sidze
Gribēju dikti daudz rakstīt, aprakstīt visu.. Bet nav spēka ;-) Reizēm ir tik grūti sadzīvot un izprast vecus cilvēkus.. Vecmamma apzinoties/neapzinoties mūs sāpina! un tiešām sāp! Sirds sažņaudzās, kad pasaka- sadzeršos zāles un jums būs labāk! kāds labāk?! Jā, es neesmu tā mazmeita, kas ieritinās blakus pie kamīna.. bet ne jau mazāk man viņa svarīga! Jā, ikdienā izbesij ar savām nepātrauktajām negācijām, neapmierinātību! Bet ne jau tādēļ viņa ir slikta, ne jau kādu apgrūtina! ai..šovakar bija traki. Tā teikt, atkal aizvērās.. Paies pāris dienas un vecmamma izliksies, ka nekas nav noticis.. Traki! Gribas ātrāk aizbraukt uz Rīgu, lai to visu neredzētu un nedzirdētu.. Bet tajā pašā laikā, tik žēl, ka mamma te paliek un to visu pārdzīvo.. mamma tikai klausās, uzkrāj visu sevī, norij to visu sāpi :-| Cerams viss būs labi!! Gribētu pateikt tagad māsai, brālim, visai ģimenei ka mīlu!ļoti!

Komentāri [8]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Sunce, atbildot uz tavu jautājumu!
protams, es varētu teikt, ka vecumdienās vēlos apceļot pasauli un lielisku veselību! Bet- ir lietas, ko mēs nevaram ietekmēt un viena no tām- veselība. Bet vai tad mēs nevaram ietekmēt savu ettieksmi pret dzīvi, konkrētām situācijām un cilvēkiem?! mēs taču paši ar savu attieksmi apzināti veidojam savu dzīves kvalitāti, kāda tā ir! un to nu gan var ietekmēt! var izvēlēties savu attieksmi-pielāgot vai manīt to, lai pašām labāk! un vai tad nebūtu labāk, ja dienā cilvēks tādu padomātu kaut ko pozitīvu?! ;-) un pārvēršot Tavu jautājumu- nē, es negribētu tādu attieksmi kā vecmammai! protams, es nezinu kā būs kad pienāks šis vecums! bet esmu ļoti pārliecināta, ka tikai priecātos par siltām mājā, izpalīdzīgu vedeklu, strādīgu dēlu, veselu baru ar mazbērniem, pieaugošo mazbērnu skaitu!un tā varētu turpināt..
25.08.2009 20:22 | saite | Atbildēt

+0
samiGirl - visvairāk mēs liekam ciest tiem cilvēkiem, kuri ar mums ikdienā ir līdzās - sen zināma patiesība!
25.08.2009 17:39 | saite | Atbildēt

+0
bet, ko dariit, ja tam cilveekam dod naudinju,peerk zaales, paliidz ikdienas darbos... bet viss ko dzird ir tikai- esmu viena,nebiens man nepaliidz un nemiil. bet kad atbrauc 100 gadu neredzeetie radi un mazbeerni,tad tie redz ir tie labaakie.. nu vnk rokas neceljas... :/
25.08.2009 17:30 | saite | Atbildēt

+0
sidze - izlasi vēlreiz manu pēdējo atkāpi un padomā, vai tu pati sev atbildēji uz jautājumu - Tu tā vēlētos dzīvot???
25.08.2009 14:30 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
ir, ir meitenes tā daudziem..
Un sunce, es to visu saprotu!tiešām:) ar prātu tiešām saprotu to situāciju un kādēļ tā ir tieši tāda- bet viņa kā enerģijas vampīrs visu uzsūc!
tajās reizēs, kad vecmamma tomēr atnāk pie vakariņu galda kopā ar mums uzreiz sāk ar sliktām ziņām-un tad es viņai parasti pajautāju- bet vecmamm, ko tu labu šodien redzēji/dzirdēji/novēroji?! Varbūt viņa to uztver kā apvainojumu?! Bet vnk visapkārt jau ir tik daudz negāciju, ka gribas vienkārši mierīgi pasēdēt pie vakariņu galda ar ģimeni:) Taču no otras puses- arī viņai gribas parunāt, izrunāt to visu! bet vai jāredz tikai sliktais! vai uzņemot ciemiņus savās mājās jāsāk uzreiz (!) stāstīt cik viņai ir slikti,utt. Grib lai pažēlo, mierina? varbūt!..
sunce, es tiešām to cenšos saprast! Bet ir tik daudz pretrunu! ir taču cilvēki viņas gados, kad vispār guļ uz gultas un ir atkarīgi no citiem! jā, vecmammai jāsaprot, ka nevar vairs darīt tos darbus ko agrāk! bet viņa veic tik lieliskus rokdarbus! viņa tamborē paklākjus no politēna maisiņiem ;-) Mājās jau vairs nav palicis neviens maisiņš ar ko iet uz veikalu, bet vai tāpēc mēs izrādam dusmas un aizliedzam viņai to darīt?! Nē! jo tā ir viņas nodarbošanās!
vienkārši..lai būtu labāk, manuprāt, tomēr abām pusēm ir jāsaprot kad tiek pāršauts pār strīpu! jo visiem sāp, visi pārdzīvo!
25.08.2009 14:11 | saite | Atbildēt

+0
Pirms brauc uz Rīgu, obligāti apsēdies pie vecmammas un pasaki, ka tu viņu ļoti, ļoti mīli!
Pats sarežģītākais veciem cilvēkiem ir tas, ka viņiem rodas sajūta, ka viņi ir lieki, viņiem vairs neuztic nekādus uzdevumus, neliek neko izdarīt, jo viņi vienmēr izdarot kaut ko ne tā (nav jau vecumā vairs tās apsviedības)... Ikdienā skatot savu apkārtējo mīļo cilvēku sāpes, neapmierinātību, visu šo krīzi, vecie cilvēki sāk justies kā liekas mutes saviem mīļajiem.. Jo viņi nespēj pieņemt to, ka nu viņi ir kādam uz kakla, kādam ir jārūpējas un jāuztraucas par viņiem.. viņiem ir grūti noraudzīties, kā viņu mīļotie raujas projām no mājām - tātad arī no viņiem... Ar vārdu sakot - ja vecie cilvēki sāk runāt par to, ka bez viņiem kādam būs labāk, tas ir tikai sauciens pēc palīdzības - viņi vēlas apzināties, ka tomēr vēl ir derīgi šai dzīvei! Patiesībā zem vārdiem - jums tā būs labāk, slēpjas vārdi - man tā būs vieglāk, jo visas šīs emocijas, ko iepriekš uzskaitīju, pazudīs līdz ar viņiem... Daudz būtu, ko vēl jums pateikt... bet varbūt par daudz! Mēģiniet saprast! Izprast! Iedomāties sevi viņu vietā! Pārdomājiet viņu ikdienu - vai jūs tā vēlētos dzīvot??? Varbūt jūs pašas - kopā ar saviem brāļiem un māsām, mammām un tētiem varat kaut ko izdarīt, lai jūsu mīļie vecie cilvēki sajustos JUMS nepieciešami!!! :) Padomājiet par to!
25.08.2009 11:51 | saite | Atbildēt

+0
Jā, man ar vectētiņu ir tieši tas pats.. :-(
25.08.2009 03:25 | saite | Atbildēt

+0
taada sajuuta ka runaa par manu vecmaati... brrrr. lkm tomeer vinja nav taada vieniigaa un es neesmu vieniigaa sliktaa mazmeita.. :-/
25.08.2009 03:09 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits