Bizbizmārīte

16.01.2008, elina_stengrevica

Man virtuvē starp logiem ir vieta, kur guļ bizbizmārītes. Man, starp citu, kopš bērnības viņas ļoti patīk, un, kad nolēmu īrēt šo dzīvkli, bizbizmārīšu klātbūtne mani iepriecināja. Un tā es dzīvoju ar pārliecību, ka viņas tur guļ. Bet vakar viena pēkšņi pamodās un drasēja apkārt pa palodzi. Vai tas liecina, ka klāt ir pavasaris?

Kaut gan īstenībā es sevi pieķēru pie domas, ka man viņa jāglābj. Man jau liekas, ka īstais aukstums vēl būs; pagaidām neticu, ka ar šīm pāris aukstajām dienām ziema ir beigusies. Bet kā glābj bizbizmārītes? Un vai sarkanās ar melniem punktiem var sadzīvot kopā ar melnajām ar sarkaniem punktiem? Un ko tad, ja šodien, aizejot mājās, visas deviņas manas starplogu bizbizmārītes būs pamodušās?

Tagad, rakstot šo blogu un jau iztēlojoties sevi ar burciņu, kuru turēšu zem sildlampas, atcerējos kāda drauga teikto, kurš dzīvo Hamburgā. Mēs reiz Latvijā palikām pa nakti lauku mājā un bijām visu nakti nokāvušies ar nenormāliem odu bariem. Es biju nogurusi un nelaimīga, bet viņš teica - mēs vēl varam būs laimīgi, ka mums ir odi. Hamburgā reiz viņam bija ielaidies ods, un tas viņam bija liels pārsteigums un prieks. Un īstenībā gaidīts ciemiņš, jo Hamburgā piesārņotības dēļ vispār neviena dzīva būtne nelido. Ja nu vien kāda mutantmuša, kura pielāgojusies jebkādiem dzīves apstākļiem.

Komentāri [5]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Latvija ir vislabākā vieta pasaulē. Ar bizmārītēm, stārķiem, zilajām govīm, mežiem un visu pārējo.
Elīnas raksts lika pasmaidīt :-)
16.01.2008 21:09 | saite | Atbildēt

+0
Man tieši Ziemassvētku vakarā bija tāds prieks par bizbizmārīti, jo laikam ar eglīti kopā bijām atnesuši arī vienu tādu dzīvībiņu. Prieks bija satikties ar bizbizmārīti (l)
16.01.2008 20:49 | saite | Atbildēt

+0
Mjā, arī man daudzi ārzemnieki ir teikuši, lai novērtējam to, kas viņiem sen vairs nav... :-/
Tā ir, kamēr redzi to ikdienā, neliekas tas nekas īpašs, tiklīdz esi kaut kur tālāk, ārpus Latvijas (un mazliet tālāk par kaimiņu valstīm), tā saproti, ka tie ir zelta vārdi... :-)
16.01.2008 16:51 | saite | Atbildēt

+0
Manas bizbizmārītes laikam aizmieg tad, kad atkal auksts paliek:)
Vienreiz stopēju pa Latviju, nostopēju mašīnu, kur bija vācu un franču tūristi. Pie katra stārķa viņi pieplaka pie loga un brīnījās:) Un teica man, lai es priecājoties, ka mums ir stārķi, jo viņiem nav.
16.01.2008 16:34 | saite | Atbildēt

+0
O, man arī dažbrīd liekas, ka laiks kā martā - sniegs nokusis, saule spīd :-) un ja vēl puķpodā izplaucē hiacinti ;-)
un taisnība - mēs latvijā nenovērtējam daudz no tā, kas mums ir, piemēram, mežus utt. :-/
16.01.2008 16:26 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)