Ai nu, sakārdinājāt te mani. :-D Es šajā nedēļā cenšos sev ierobežot alkohola patēriņa un to arī plānoju darīt. 8-) :-D
Es par vīniem daudz varētu rakstīt, bet, manuprāt, katram ir jāatrod savām garšas kārpiņām piemērotākais - kādam tie būs smagnējie jaunās pasaules vīni, kādam pavisam vieglie baltvīni, kādam vairāk patiks augļu nianses, kādam - koku notis u.tml.
Mans iecienītākais baltvīns ir Chablis - LV var dabūt vairāku ražotāju, lētākais cenā ap 10ls (petit chablis būs lētāks). Chablis īpatnība ir tā, ka to neiztur ozolkoka mucās (kā visus citus no chardonnay vīnogām taisītos vīnus), tādēļ daudz izteiktāk var just citrusus, zāli, arī augsni dažreiz (augstas klases chablis vīnos noteikti).
Tā kā vairāk vīnus izvēlos pēc reģiona un tur audzēto vīnogu šķirnēm (un tikai pēc tam ir gads un darītava), esmu iecienījusi Cotes du Rhone reģionu (Syrah!!!, Grenache) un Luāras ieleju (Pinot Noir, Sauvignong Blanc), un bez minētā Chablis man patīk arī citi Burgundijas vīni. Un, ak, kāds pārsteigums ir vēl nedzerta vīna pudele! (l)
Nav gan tā, ka dzeru tikai franču vīnus, jo ne vienmēr tie piestāv pie ēdienkartes vai noskaņas. :-)
Ļoti, ļoti, ļoti patīk Dienvidāfrikas Lyngrove Reserve Shiraz Pinotage - vīrieši saka, ka pie steika esot perrrrfekti. Par steiku pati nezināšu, bet vīns kā tāds ir ļoti labs - ar izteiktu plūmju garšu un tik, tik pilnīgs. Tāds, kādam jābūt. :-)
Vēl ir viens Čīles Shiraz atklājums - tieši tagad uz atlaidēm Sky (ja nemaldos, tad 5.85ls maksāja). Nosaukumu gan nepateikšu, jo dzērusi esmu tikai vienu reizi un pudele nu jau ir atkritumos, taču, ja kādai interesē, pajautājiet man nosaukumu vēlāk, jo noteikti došos pirkt vēl. :-)