Ir reti citāti, kurus kaut kur pierakstu, padalīšos ar šiem retajiem. Man patīk citāti par cilvēka esību, eksistenciālismu, tāpēc no malas varētu šķist padrūmi.
-Neesam mēs, cilvēki, paredzēti, lai aizpildītu viens otra vietu. Kad kāds no mums aiziet, vietiņa paliek tukša, un tikai ar laiku, ar katru minūti tā velkas sīkāka, līdz tukšums aizdzīst. Taciņa, pa kuru tu staigāji tūkstošiem dienu turp un atpakaļ, taciņa, pa kuru notika tikai jūsu satiksme, aizaug, un nav jēgas pa to vairs iet vientuļās naktīs, skumju un izmisuma brīžos, meklēt soļus, jo taciņa izbeidzas, nekur tā neved, neviens pa to nenāks pretī, nenesīs gaismu, gaisma ir ielikta lukturītī un deg tev neaizsniedzamā attālumā. /I. Žolude "Mierinājums Ādama kokam"/
-Manas autortehnikas ir interesantas, bet tomēr par maz tajās ģēnija. Bet, ja es nebūtu gleznojis, lipinājis, konstruējis, viņi mani varētu norakstīt jau daudzus gadus, pirms tas patiesībā notika. Un labi vien ir, ka tas notika. Dīvaini, kā cilvēki, kas mums blakus, gatavi stimulēt mūsu eksistenci tikai sev par prieku, bet tas, ka es pats biju iekšēji sadedzis un sabrucis, tas nevienu neinteresēja. /I. Žolude "Mierinājums Ādama kokam"/
-"Atceries? Mēs bijām ļoti jauni, mums likās, ka mīlestības pietiks visam mūžam. Nāks jaunas, cita pēc citas, piekrautas kā preču vagoni. Dzirkstīs kā strūklakas, un mums nekad neslāps. Bet tagad kā vēja aprauti sēžam un saprotam - tilts savieno divus krastus, bet starp mums ir kas vairāk par upi." /A. Manfelde "Adata"/
- "Viņām visām vajag tikai manu naudu," viņš šķendējas, pavisam piemirsis, ka faktiski nauda jau nemaz nav viņa, bet tēva. Taču tas nav būtiski. Būtiski ir tas, ka viņš nudien ir noguris no tām meiču kaudzēm, kas līp ap viņu. Un lielākā daļa patiešām ir tikai zeltraces-izmantotājas, vairākkārt lietota manta, kas meklē savu cenu un saimnieku.
O nē, es neienīstu sievietes, bet viņam ir talants - izrakt tieši tādas, kas, mājas nākot, noteikti paskrubināsies gar gleznām, lai redzētu, vai tās ir īstas. Es viņam vairākkārt esmu teikusi, ka nevajag burzīties pa pašu vidu - tur meklē tie, kas meklējas. Ja gribi atrast ko tīru, skaties pa malām. Bet viņš nedzird - vēlme būt gailim čupas augšgalā ir tik liela, ka nevar šo dabūt nost no tiem sūdiem ne sitamu. /D. Rukšāne "Ķīpsalas putni"/