praktikanti

Reitings 449
Reģ: 09.11.2010

Sveikas!

Vai kādam ir darbā nācies saskarties ar praktikantiem?

Man ir pirmā reize, un esmu šokā. Strādāju ražošanas uzņēmuma mārketinga daļā, un mūsu komandai palūdza paņemt pāris praktikantus. Vienam uzdevu uztaisīt vienu tabulu, otram noskaidrot pa telefonu pāris jautājumus. Viens aizlaidās pusdienlaikā, otrs tagad atrakstīja vēstuli, ka tas nav tas, uz ko viņš cerēja. Nu blin... tas taču tikai pirmais uzdevums bija, kā pēc to var spriest par darbu?

Ko tad viņi iedomājās? Ka viņiem likšu taisīt uzņēmuma mārketinga stratēģiju nākamajam gadam?

28.06.2011 20:40 |

Reitings 1492
Reģ: 19.08.2010
Nu tas jaunatne ir neaptēsta, nevar tā vispārināt! Ir taču arī neaptēsti cilvēki vecumā virs jaunieša gadiem. Pati esmu 20 gadus veca un arī gāju praksē, mani toreiz nosēdināja pie datora un teica, ka pasauks, kad būs ko darīt. Tā bija lielākoties līdz pusdienlaikam, jo tad viņi paskatījās uz mani un teica, ka būšot gana šodienai. Es tiešām labprāt pieslēgtos kādam darbam, taču tajā firmā viņiem pašiem īsti nebija ko darīt un viņiem es maisījos tikai pa kājām. Zinu, ka tā ir daudzās vietās, piemēram, mans draugs arī šobrīd praksē gandrīz neko nedara, 2 stundas dienā viņu kaut kā nodarbina, bet pēc pusdienām palaiž vaļā, kas ir kaut kā stulbi, jo viņš ir uz kuģa!
29.06.2011 12:39 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Jā, man katru gadu nākas nodarboties ar praktikantiem. Ir gan augstskolu studenti, gan profesionālo vidusskolu skolēni.
Šogad skolēni ir absolūti neizprotami, ne sveicinās, iet kkur uz savu galvu, neko neprasa, stāv vienā telpā un kko slaistās.
Savukārt, augstskolu studenti vēl nespēj īsti izprast katras rīcības un detaļas nozīmīgumu dzīvē. Ja studiju laikā kko var piesegt, neizdarīt, neizdomāt, tad dzīvē, darbā ar klientiem tā nevar. Tur apmēram visai praksei jāpaiet, lai saprastu.
29.06.2011 12:44 |

Reitings 39
Reģ: 29.01.2009
Ja augstskolas ņem visus pēc kārtas, ka tikai maksā, tad ziniet- students vien pie tā nav vainīgs. Un praktikants ir praktikants, jo nav piedzimis ar pieredzi autiņbiksītēs.
Brīžiem šķiet, ka paši darbadevēji gaida neiespējamo, neko neieguldot.
29.06.2011 20:37 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Es pati šobrīd esmu praktikante, tā kā par dažādam lietām varu spriest no praktikanta pozīcijas.

Ziniet, nākot praksē, es nedomāju, ka man kaut ko sarežgītu un nopietnu dos, bet prakses intervijā man solīja, ka redzēšu projektus no A līdz Z, varēšu redzet kā kolēģi piedalās projektu izstrādē, kādi ir iespējamie risinājumi(uzņēmums, kurā esmu praksē sniedz dažādas konsultācijas).Protams, man neteica, ka es baigi ar tiem nodarbošos, bet principā to, kā projektu izstrāde notiek, redzēšu, turklāt teica, ka savu ieguldījumu arī varēšu sniegt. 2 mēnešu laikā es neesmu redzejusi NEVIENU projektu, ali gan pat esmu prasījusi palasīt. Sēžu ar maziem tulkošanas darbiņiem vai kaut kā atrašanu google.lv. Godīgi sakot, esmu vīlusies pamatīgi.
Ok, pēc vienas dienas pieredzes nevar spriest par to, kāda turpmākā prakse izvērtīsies, bet uzskatu, ka esmu ieguvusi jau zināmu pieredzi, lai saprastu, ka tās prakses par kurām neko nemaksā ir galīgs štrunts, ņemot vērā to, ka šajā gadījumā prakses devējs nav ieinteresēts, lai praktikants ar kaut ko jēdzīgu nodarbotos.
30.06.2011 11:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits