Man vislabāk garšo tie saucamie buljona pīrādziņi, ar kārtaino mīklu un malto gaļu.
Savukārt, Jāņiem, manuprāt, piestāv speķa pīrādziņi no rauga mīklas.
Tieši man aktuāla tēma :-D
Tātad domāju pirmo reizi beidzot uzcept speķa pīrādziņus... Tagad tikai nesaprotu, ar ko sākt un kādas proporcijas nepieciešamas? Ņemšu rauga mīklu (3kg) un domāju pirkt cūkas speķi (kādu labāk izvēlēties, kas tur jāskatās? un cik daudz uz 3kg vajadzētu?) un sīpolus (cik daudz tos?). Bail iegrābties par daudz, ka paliek pāri kaut kas un bail paņemt par maz, lai nav atkal jāmeklē tuvākais veikals :-D
Es tieši iepirki Tešlas kārtaino. No tās domaju uzcept kruasānus ar vārīto iebiezināto pienu un siera kruasānus. (l) Un no pašgatavotās mīklas taisīšu speķa un vēl kādus. Tikai jāatrod kāda recepre mājās gatavotai mīklai.
Ar to speķi un sīpoliem ir tā, ka parasti taisu uz aci. Mājas ir tāds riktīgs speķis, bet man būs par treknu, pirkšu klāt kādu žāvēto gaļiņu un jaukšu kopā.
nu ta uzsildi pienu puslitru,gabalinos piena kause margarinu 250gr.(pirmstam 50gr sagatavo raugu parkaisot ar cukuru lai ir skidrs)tad kad izkusis nem nost un liec klat miltus+1ed.karoti ellas+raugu skipsninu sals,kardemonu 2tejkarot.maisi kamer vari tad sac micit ar rokam lidz nelip tik loti klat pie rokam blodas,miltus neparspile.Tad liec rugt 1h.
P.S. neparkarse pienu jabut siltumam nevis karstam varosam :-P