Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

MĀMIŅA - absolūtā priekšrocība?

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010

Gribēju izgāzt savu dusmiņu uz vienu māmuļu paveidu un vispār sabiedriskajiem transportiem :-D

Pagāšnedēļ tā interesanti notikās, kārtējo reizi pārsteidza kārtējās māmuļas iznāciens :-D Varbūt es vienīgā esmu dīvaina, bet nu tās kuras pašas ir ar maziem bērniem un pārējās - kā jūs uzskatiet vai tiešām māmuļai ir absolūtā priekšrocība, un mums visiem ir dzelžains pienākums viņai vienmēr dot vietu un palaist priekšā utt?

Pagāšnedēļ biju pastā izņemt Avon sūtījumu - rinda ļoti gara, apmēram 45 min nostāvēju. Jau bija jāiet pie kases izņemt savu kasti (tas saizņem labi ja pāris min) kad pie manis pieskrēja tiko ienākusi māmiņa ar sīko rokās un teica lai palaižu viņu tieši te un tieši tagad sev priekšā :-D Tā kā pati jau ļoti ilgi stāveju rindā, un tiešām steidzos uz lekcijām pateicu ka lai stāv aiz manis, es ļoti ātri visu izdarīšu. Tad nu šamējā sāka uz mani bezmaz kleigt ko es iedomājoties, ka nevarot palaist māti ar bērnu utt Bezmaz vai ka būtu kādu noziegumu izdarījusi :-D Mani tiešām šokēja, veci cilvēki ilgi stāv rindās, citas mātes arī - galu galā tur taču ir arī krēsli kur pasēdēt - ok ,vari palūgt cilvēkam lai palaiž, bet ja viņš nedanco pēc tavas stabules tad kādas tev tiesības viņam lasīt morāli un audzināt dzīvot? :-D

Kā ir ar jums pašām? arī uzskatat ka grūtniecēm ,māmiņām absolūti VIENMĒR un visur jābūt superduper ekstra tiesībām iet pirmajām rindā visiem priekšā un ja kāds nepalaiž tad viņu jānolamā par galīgo rupjo draņķi? :-D

Tāpat kā transportā, man besī pensionāri kas bubina par rupjo jaunatni, kas nelaiž sēdēt - bet vai tiešām nevar pieiet un pajautāt - varat lūdzu palaist apsēsties? domāju ka visi pieceltos un palaistu, bet viņi tikai runā cik slikti, paprasīt nevar :-D Ok, pensionārus kam tiešām ir grūti kāds bez prasīšanas palaidīs, bet visas tās krievu vecenes ar melnām permanentām uzacīm, koši rozā lūpām vnk besī ārā - stāv un purkšķ cik nepieklājīgi, tak paprasi ja vajag - un vispār spirnģē apkārt ne pa jokam, kad ielien sab transportā tā vārgākās pasaulē paliek :-D

Gribējās vienkārši izkratīt sirdi par ikdienišķajiem sīkumiem :-D

20.01.2011 04:24 |

10 gadi
Reitings 374
Reģ: 29.01.2009
nu grūtnieces, kurām tas jau ir skaidri redzams, ka ir grūtnieces vienmēr palaižu gan rindās pa priekšu, gan apsēsties.
pensionārus un māmiņas ar maziem bērniem uz rokām palaižu tik sabiedriskajā transportā apsēsties. bet man arī ļoti kaitina, tās omītes, kas neko nesaka un neprasa, bet vienkārši bubina zem degunu un diezgan rupji un nicinoši izsakās, jo arī man reizēm ir tā, ka pēc garas dienas un lielas skriešanas vājprātīgi sāp mugura, jo krusti šķībi un es gribēdama nevaru nostāvēt, bet kas tad man jaunai un nepieklājīgai.. :)
20.01.2011 04:32 |

Reitings 293
Vispār īsāk sakot - tā besī sveši cilvēki kas uzskata ka viņi ir paši galvenie, un ir tiesīgi visus lamāt un mācīt kā dzīvot un ko darīt :-D un vispār - protams var palūgt, bet nevienam nevar pavelēt un piespriest kaut ko darīt (e)
20.01.2011 04:34 |

Reitings 78
Es domāju, ka tomēr ir jāpalaiž māmiņas ar bērniem un grūtnieces pa priekšu, protams, viņas uzvedība arī galīgi nepieklājīga šajā situācijā..
Es uzskatu, ka pensionāri būtu jāpalaiž sēdēt, taču tas pirmām kārtām būtu jādara jauniem vīriešiem.
20.01.2011 04:36 |

10 gadi
Reitings 374
jā, ar laipnību neapšaubāmi var daudz vairāk panākt, jo dažreiz tās mūžīgi neapmierinātās omītes principā negribas laist.. nu ko var brukt virsū? :D
20.01.2011 04:38 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Rindā nelaižu nevienu, ja vien tiešām tur nav ekstra gadījums.

Bet sabiedriskajā, jā, bieži palaižu vecus cilvēkus. Taču ja man pašai ir grūti, kaut kas sāp, tad nelaižu. Un vēl nelaižu, ja sāk kaut bubināt - parasti krievu večas. Vienreiz sāka bubināt, ka esot jāpalaiž apsēsties viņa tieši tai vietā, lai viņa pie savas draudzenes varētu tikt, kas aizmugurē sēž. Tas bija vāks. :-D Ir vēl dažas brīvas vietas trolītī, bet viņai tieši to vajag. Nelaidu. A vot principa pēc. Ja būtu pieklājīgi paprasījusi, varbūt vēl, bet tā - hā. :-D :-P
20.01.2011 04:41 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
šis ir kārtējais temats, kurš ir 50 uz 50. respektīvi, būs tādi, kas teiks, ka jālaiž, būs tādi, kas teiks, ka nav.

mans viedoklis:
1. par māmiņām man nav viedoklis, jo neesmu saskārusies ar tādu,
2. par pensionārēm un transportu.
fascinē tas, ka brīdī, ka jākāpj iekšā večiņa ielec tik sprigana un žirgta, izgrūstīs visus, bet tad, ka redz, ka vietas nav un neviens nedod apsēsties, tad pienāk pie kāda jaunāka, skatās acīs un sten.
šādos nekaunīgos gadījumus es vienkārši ignorēju.
20.01.2011 04:42 |

Reitings 293
Bet nevienam nav taču nekā pienākuma laist! Vēl jo vairāk ka zinu, ka aizņemšu ļoti maz laika. Tikai nesaprotu kāpēc daži iedomājas ka viņiem ir tiesības citiem pavēlēt un vēl morāli lasīt? (e)
20.01.2011 04:53 |

Reitings 324
Reģ: 30.08.2010
Man nesen trolejbusā bija gadījums. Sēdēju vietā, kur pa vienam var sēdēt, trolejbusā kādas 5 brīvas vietas vismaz. Iekāpj krievu pāris (ap gadiem 40 - nekādi veči nebija), piestājas man blakus un sieviete sāk savam vecim kladzināt, cik nepiklājīga meitene, ka nepalaiž viņu sēdēt. Tad gan domāju - wtf? Šī nemaz nebija veca, turklāt bija brīvas vietas vēl. Izlikos, ka neko nesaprotu. (t)

Ar grūtniecēm un jaunajām māmiņām man nav bijuši atgadījumi, bet šobrīd domāju tā - grūtnieces es palaistu, bet ar maziem bērniem gan nē.
20.01.2011 11:31 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Man jaunās māmiņas brīžiem kaitina vairāk kā pensionāri!viss viņām nav labi- iestādēs nav uzbrauktuves, pa ceļu nevar ratus pastumt utt..Nu, kad dzemdēji to bērnu, nezināji, ka būs jāsaskaras ar neērtībām!?bez maz visai pasaulei tagad jāpielāgojas tai kategorijai! ;-)Es neesmu nekāda bērnu nīdēja, bet tas tiešām ir kaitinoši!Kā tad citas tiek galā? Esmu redzējusi māmiņas, kuras iekāpj troļikā arratiem, bērnu+ lielu somu, kad kāds laiž sēdēt, pasaka- nē, nevajag!Citām savukārt uzreiz visas vietas jāatbrīvo!
Pēdējais,kad es sapsihojos, kad man vēlēšanās viena bezkaunīgi ielīda priekšā!Es kādu pusstundu rindā stāvēju, viņa pagrūda mani malā pateica- propustite u menja rebjonok (e) (e) Nav jau grūti palaist, bet, ja Tev tādā tonī vēl uzbrēc un nogrūz malā, jau besis paliek!
20.01.2011 11:51 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Tak dažām bērns ir slimība.Pēkšņi invalīdu priekšrocības. Besij.
Es Tavā vietā pateiktu,ka nelaidīšu,jo man uz lekcijām jāsteidzas, un uzprasītu,kur tad viņai ir jāsteidzas,ka nevar pastāvēt.
20.01.2011 11:56 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
not_for_sale, par tiem invalīdiem pareizi pateici!Dažas tiešām izturās tā, it kā tas bērns būtu slimība! (e)
20.01.2011 11:58 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Pats jokainākais ir tas,ka bērnu kā slimību uztver māmiņas,kurām jau 5gadīgi bērni! Cik es zinu,tad šajā vecumā bērnam jau jāmāk pašam savākties, kaut kā nebūt jau saģērbties, saprot,ka nedrīkst bļaut bezjēgā baznīcā kaut vai,bet mamašām uz mūžīgo kavēšanu un bardaku ir šis attaisnojums-bērns! Un cik tad ilgi?! Līdz 18 gadiem?! Tik vien dzirdu "ai,nu man bērns"! Tak tā arī pasaki-nemācēju izaudzināt,joprojām jāvāc viss aiz bērna.
Bērns-tā ir tava izvēle! Kapēc man būtu jācieš no citu izvēles?!

Par penzīšiem.Pensionāriem tak nepienākas vieta transportā! Tā pienākas invalīdiem un cilvēkiem ar bērniem. Vieta kašķīgam, resnam babulim speciāli vieta nav paredzēta priekšā.
20.01.2011 12:03 |

Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
lai piedod man visas jaunās mammas, bet man arī kaitina, ka nekad garām nepalaidīs ne uz ielas, ne veikalā.

Un vēl man kaitina, ka maximā ātrajās kasēs un bērnu kasēs lien tādi, kas nemāk lasīt, ka tā kase nav 20 pirkumiem.
vienreiz pieskrēja tante un pārdevējs saka, ka kase ar maziem bērniem, tante dusmīga - viņai nav laika rindā stāvēt. bet kāpēc tad tu ej uz maximu, kur vienmēr rindas (e) :-D
20.01.2011 12:08 |

Reitings 2170
Nē, neuzskatu, ka statuss "māte" ir kaut kas tāds, kas dod neierobežotas priekšrocības. Pati sev to bērnu dzemdēja, pati, lai rēķinās ar neērtībām. Rindās pa priekšu nevienu nelaižu un nekādu īpašo attieksmi pret tādām neizrādu. Tāpat kā pret kašķīgiem pensionāriem. Man vispār riebjas cilvēki, kuru galvenais dzīves motīvs ir "man pienākas".

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Es babuškas palaidu gandrīz vienmēr, bet, ja protams, tas nepūkst jau iekāpjot. Bet man sen bija viens atgadījums. sebn rakstīju vienu darbu baigo, vēl kaut kāda konferenec, vobščem 2 naktis negulēju, un arī jutos nju slikti, uzreiz paziņas prasījhušas vai man nav kaut kas noticis, bāla bez gala utt. Iekāpu trolejbusā , apsēdos, ienāca vecene un uzreiz devās pie manis un sākusi bļaut, ka nelaižu, es teicu, ka man ir slikti, tā neklausījās, tad pat cikti pasažieri braukuši vecenei virsū, ka viņa neredz, ka meitenei točna ir slikti, kāds palaidīs tur laikām viņu sēdēt, vairs lāgā neatceros.

Ir arī ar puišiem, kad viņiem aug kauli, ap gadiem 15 var būt ģīboni, bet var būt aprakstītā gadījumā viņam kaut kas cits bijis.. redzēju, ka kaut kāda babka sākusi uz puisi bļaut, lai palaiž 9bet tur arī varēja redzēt, ka sīkajām kaut kas ne tā ... palaidis un noģība, bet babka vēl baļāva, ka tēlo.. labi, ka citi pasažieri tur saķēra, gribējuši ātriem zvanīt utt., viņš ātri atguvās, un viņu palaiduši uzreiz sēdēt citur, BABKA PALIKA SĒDĒT, KAD PUIKA ĢĪBIS!

Jaunās māmiņas es arī bieži palaižu rindā un transportā un izteikti riebīgās nav trāpījušas vēl ;) :)

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
uzskatu ja sieviete uztver bērnu kā slimību, kuras dēļ visur jādod priekšroka, tad viņai jāsēž ar sīko mājās un jāiet tikai uz poliklīniku un produktu veikalu, ja sīci nav kur atstāt. pārējās sabiedriskajās vietās, piem Avon ofisā, viņai nav nekādu priekšroku. ja piemēram man ielīstu priekšā tāda vakar, kad es esmu nedēļu ārstējusies pa slimnīcām, es viņai rupjā veidā piedāvātu biežāk iegādāties prezervatīvus! bērns nav slimība, un tāpēc nav visiem jāmetas ceļos, kad ienāk telpā jaunā māmiņa.
20.01.2011 12:11 |

Reitings 324
Reģ: 30.08.2010
Atcerējos, kas man ļoti besī - jaunās māmiņas sabiedriskos pasākumos. Citreiz tie mazie pusstundu raud skaļā balsī, bet māmiņa ar sīko pat nejaudā no zāles iziet ārā.
Es saprotu, ka viņam arī gribas iziet no mājās, bet nu jāskatās, kas to bērnu varētu tikmēr pieskatīt, kaut kādas alternatīvas ir jāatrod.
20.01.2011 12:15 |

Reitings 3216
Bērns jau nav obligāti uz to veikalu jāņem līdzi. Tad viņi tur sāk raudāt, kašķēties.
(e)
Un nesen hesburgerā viena sēdēja ar 4 bērniem, no kuriem viens pavisam mazs bija un viņai vienā rokā hesburgers, otrā bērns un baro bērnu ar krūti.
20.01.2011 12:15 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Un kad ar ratiem stumdās un zalūtu kaut kur 18. novembrī :) U tad vēl vairākas stndas ar alu un karstvīnu un kompāniju izvazājās pa Vecrīgu, bet sīkais ratiņos brēc, un vēl nabaga sunītis pie saites, tādi brīnumi arī redzēti.. :(

Vienīgs jautājums nāk prātā - nafig Tev tas bērns :D
20.01.2011 12:17 |

Reitings 3216
nu ko darīt, ja cilvēki nedomā ar galvu, nezin, kas ir ģimenes plānošana, kas ir kontracepcija :D
20.01.2011 12:18 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits