Ko tas varētu nozīmēt, ja ķermenī laiku pa laikam kaut kas it kā noraustās? Īpaši kājās un īpaši naktīs, lai gan pa retam mēdz būt arī dienās. Tie ir nervi vai muskuļi un ko es varētu darīt lietas labā? Visādi citādi jūtos labi.
Mans darugs tā "raustās", kad mieg ciet. Tie ir kkādi muskuļu impulsi vai kas tāds. Viņam pirms kādiem 3 gadiem tā bija, tad pārgāja un tagad atsāka. Es domāju, ka tur neko nevar darīt..
Varbūt Tev pārāk saspringta ikdiena, liela fiziska slodze?
Man arī ir tā, ka dažas naktis var nebūt vispār un tad atkal uznāk. Bet tas tā ir tikai pēdējos mēnešus, pirms tam aizmigu neraustoties. Es esmu studente, mācos, nedomāju, ka tā ir pārāk liela slodze.
Mans draugs arī pa nakti raustās. Man tas liekas smieklīgi :-D Es to vairāk norakstu uz kādu aizraujošu sapni. (t) Varbūt viņš sapnī baigi skrien un tapēc noruastas kāja :D
Man jau liekas, ka tās ir dažādas raustīšanās :) -
pirmā, tā, ko es, kā sava drauga raustīšanos aprakstīju.
otrā, tā, ko Late-Elīne pieminēja. To otro jūt pats cilvēks un ja mieg, tad noraustoties pamostas.
Atceros, kā es autobusā migu un noraustījos tā, ka kājas pa gaisu aizgāja un tas, kas klēpī bija - nokrita :D Draugs vēl ilgi smējās
reizēm man ir tā, ka es guļu, redzu kkādu sapni..tajā skrienu, vai krītu, pati jūtu, kā noraustos. pamostos un atkal aizmiegu.
bet nomodā arī mēdz gadīties, bet man nav ne jausmas, kāpēc tā. :D
Tas nozīmē, ka cilvēks atrodas paradoksālajā miegā jeb dziļajā miega fāzē, kad skeleta muskuļi ir atslābuši un notiek to raustīšanās. Tie ir gan nervi, gan muskuļi,kopā darbojoties, jo, kā zināms, nervi uzbudinājumu sūta muskuļiem ;)
Man ik pa laikam iemiegot noraustās kāja, citreiz pēdā krampis iemetas pat. Īpaši netraucē. Tikai vakar iemogot pamatīgi noraustījos, ka pat roka aizgāja pa gaisu :-D pēc tam guļu, acis vaļā un izbīlis :-D stresa,saspringuma man nav.
Mans draugs arī katru nakti raustās. Bieži vien, kad esmu viņam aiz muguras un mūsu galvas ir ļoti tuvu viena otrai, es tā varu atrauties no sitiena man pa pieri. :-D
Bet kopumā man tas liekas smieklīgi, parasti no rītiem aprakstu to visu draugam. :-D