Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Soļanka

 
Reitings 293
Reģ: 06.10.2010

Ledusskapī daudz kas sakrājies, sadomāju ka rīt jāuzvāra soļanka (l) Gribēju uzjautāt ko jūs liekat iekšā? Man tie ir kartupeļi, žāvēta gaļa, kādas desiņas, marinēts gruķis, paprika, kartupeļi. Gribētos vēl kaut ko pielikt kas nav mēģināts (tikai bez visādām garnelēm, nierēm, aknām umt) :-)

Varbūt ir kāda zinoša meitene, kas apm var pateikt cik kaloriju satur šāda kalorijbumba? Teiksim viena vidēja bļodiņa? :-D

Paldies (l)

09.01.2011 00:53 |
 
10 gadi
Reitings 1649
Reģ: 29.01.2009
Es papildinātu ar melnajām olīvēm, citronu, adžiku un Mexicano kečupu. :-D
09.01.2011 00:55 |
 
Reitings 517
Reģ: 29.01.2009
citrons un melnās olīves - tas ir īstais soļankas noslēpums, lai tā būtu vislabākā :P Sagrrrrribējās dikti, siekala notecēja.
Soļanku ēstuvēs pat neesmu mēģinājusi, atbaida tā doktordesa un tas, ka visas sastāvdaļas tā arī ir - kas palicis pāri, jau sāk bojāties, to samet soļankā!
Tāpēc tikai un vienīgi mammītes soļanka!

Vēl vasarā, kad bija daudz tomātu, taisīju tomātu zupu un nejauši uztaisījās soļanka no svaigajiem tomātiem - dievīga :P
09.01.2011 01:00 |
 
Reitings 293
Reģ: 06.10.2010
Kā to citronu liek - vnk šķēļītes iemet vai kubiciņos sagriež? Es virtuvē totālais jauniņais :-D
09.01.2011 01:09 |
 
Reitings 517
Reģ: 29.01.2009
Nu šķēlītes sagriež kā picu :D Sanāk kubiņos. Viņš drusku apvārās, ka var ēst to kubiņus ar visu mizu un uzreiz tā zupa tāda svaiga liekas :P
09.01.2011 01:16 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Mēs citronu zupā pašā nelieka, nu katlā..

mēs vnk kad ielejam bļodiņās, ieliekam plānu citrona šķēlīti ar nedaudz nomizotu miziņu :)

09.01.2011 01:16 |
 
Reitings 77
Reģ: 20.05.2010
soļanku taisu visai bieži, nu bet tādu savu variantu nevis klasisko. :-D
man ļoti garšo ja gaļu, sīpolus, burkānus nedaudz apcep pirms liek katlā. un arī es kā liela sēņu mīle, lieku klāt šampinjonus - svaigus vai no burciņas, atkarībā kādi mājās atrodami.
un pašās beigās bļodiņā iespiežu nedaudz citronu sulu, nevis lieku šķēlīti. vnk tā labāk patīk, un tā kā olīvas man negaršo, tad arī nelieku klāt.
09.01.2011 01:18 |
 
Reitings 847
Reģ: 29.01.2009
istā sastāv no kādiem 7 galas veidiem, - vārdu sakot visu kas ir to var gāzt katlā :) sākot ar svaigu gaļu, beidzot ar žāvējumiem, cīsiņiem.
09.01.2011 01:23 |
 
Reitings 517
Reģ: 29.01.2009
Jā oriģinālajā ir daudz dažādi gaļas veidi. Mēs liekam liellopu un vistas gaļu. Principā sanāk sātīga, bet patiesībā diezgan liesa zupa. Un vēl zupai neliek klāt sāli! Jo olīves parasti ir diezgan sāļas.
Un to citronu, jā liek pašās beigās, kad griež nost uguni, tad viņš tā minimāli, tik cik verdošā ūdenī apvārās.
09.01.2011 01:33 |
 
Reitings 476
Reģ: 20.05.2009
PinkCandy-es zinu, ka es tev riebjos, vismaz ta var spriest pēc komentiem manā tēmā, bet neko darīt, tas ir forums.

runajot par soļanku, man ģimenē ir vairāki sertificētie pavāri un par soļaknku daudz ko zinu :)
saksim ar kartupeliem-tie īstā soļankā vispar nav paredzēti! liek jau gan, bet ja gribi īsto, tad neliec, tie tikkai visu bojā!
ja, citros ir pati galvenā lieta, lai tas vispar garotu viss pēc soļankas-veselu citronu vajag izspiest un viss. Skeeliites liek tikkai garnīram ;)

pamatā jau vispar janem buljons bet ja nav, ari nav skāde ;)

no sākuma sacep uz pannas daudz daudz daudz sīpolus ar burkaniem un tomātu pastu, kad tas sacepts, tad to liek taja buljonā vai udenī, ja nav buljons, tad pievieno marinetus gurķus,papriku, bet ne daudz, žāvetu gaļu kadau 2vus veidus, cīisnus (vēlams vīnes vai kaut kadus kūpinātus) un pavāri! + visas garsvielas un ja nebiaj buljon, tad kadus 2 lielopgalas vai versa kubicinus. tad piespied citronu un iemet oliives melnās. var pievienot dzintara kauseto sierinju, vins dod tadu biezumu un krēmīgumu! solankai jābūt biezi.
lai labi garšo.
09.01.2011 02:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits