Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

RSU studentu klīnika

Reitings 31
Reģ: 23.08.2017
Labdien!
Varbūt kādai ie bijusi pieredze RSU Studentu klīnikā?
Vai pie studentiem pasniedzēja uzraudzībā būtu labi likt zobu kroņus? Izvērtējot LV cenas, tad pie studentiem ir krietni lielākas atlaides.
Bail tikai no tā, ka studentiem nav šādas pieredzes, bet itkā visu uzrauga pieredzējošs pasniedzējs. Tad darba varētu būt kvalitatīvs? Vai tomēr neriskēt ar kroņiem?
Varbūt kāds var padalīties ja ir bijusi pieredze.
Pateicos jau iepriekš.
08.03.2026 23:07 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Ar kroņiem pieredze nav, bet ir pieredze ar labošanu.
Darbu dara rūpīgi un precīzi, bet ņemot vērā, ka katra kustība tiek uzraudzīta profesora klātbūtnē, tad process ir krietni ilgāks kā standartā.
09.03.2026 18:45 |

Reitings 5375
Reģ: 12.07.2021
Profesori gluži to procesu neuzrauga gan, var gadīties, ka protezēšanu uzrauga rezidents, tas ir, tikko beidzis students jeb tāds pats jaunais dakteris. Es neriskētu, zinot, kā zobu tehniķi taisa t.s. studentu darbus. Var paveikties un var nepaveikties. Kronis tomēr nav tas pats, kas plombe.
09.03.2026 18:52 |

Reitings 31
Es vēl reģistratūrā jautāju, vai studentiem ir pieredze veikt tādus darbus? Atbildēja ka tie ir studenti un tāpēc viņi mācās. Tāpēc ir nedaudz bail pie studentiem kronīšus likt. Liekas ka jā, darīs visu cītīgi, bet tai pat laikā pieredzes nav. Grūti saprast, vai mēģināt, vai nē.
Pareizi arī sakāt, ka tā jau nav plombe, bet gan kronīši.
10.03.2026 06:42 |

Reitings 31
Bet atkal aktuāla tēma. Vai riskēt un likt visu Turcijā, vai riskēt pie studentiem? Jo pie profesionāļa LV tas viss izmaksās ļoti dārgi
10.03.2026 06:44 |

Reitings 5375
Reģ: 12.07.2021
mca1023 @ 10.03.2026 06:44
Bet atkal aktuāla tēma. Vai riskēt un likt visu Turcijā, vai riskēt pie studentiem? Jo pie profesionāļa LV tas viss izmaksās ļoti dārgi

Es tad ietu labāk pie studentiem, nevis uz Turciju. Bet prasiet lv studentus, ir arī ārzemnieku plūsma, tie nav pārāk
10.03.2026 17:53 |

Reitings 31
Schokolaade @ 10.03.2026 17:53

Es tad ietu labāk pie studentiem, nevis uz Turciju. Bet prasiet lv studentus, ir arī ārzemnieku plūsma, tie nav pārāk

Es biju uz visīti pie studentiem. Ārzemju studentes veica apskati. Kaut ko abas putrojās pie pārbaudes. Reģistratūrā jautāju vai ir viņām pieredze ar zobu kroņiem un atbildēja ka tāpēc viņas mācās, lai gūtu pieredzi.
Nu tas viss labi, ka mācās un liktu vienu kronīti, bet ne visiem zobiem :(
Viņam nekāda pieredze nav. Tas mani ļoti biedē.
Apskatot dažādus video, rakstus utt par Turciju, tad viedokļi ir dažādi.
Viens labs LV video - jauns man patika par lielisku pieredzi.
https://www.apollo.lv/8326167/septinas-dienas-28-kroni-un-jauns-smaids-ka-gatis-devas-uz-turciju-labot-zobus
Nezinu vai izvēlētos tieši šo klīniku, bet kopumā par pieredzi viss veiksmīgi. Tur vismaz ārstiem ir pieredze
16.03.2026 07:33 |

Reitings 7426
Reģ: 23.08.2022
mca1023 @ 16.03.2026 07:33

Es biju uz visīti pie studentiem. Ārzemju studentes veica apskati. Kaut ko abas putrojās pie pārbaudes. Reģistratūrā jautāju vai ir viņām pieredze ar zobu kroņiem un atbildēja ka tāpēc viņas mācās, lai gūtu pieredzi.
Nu tas viss labi, ka mācās un liktu vienu kronīti, bet ne visiem zobiem :(
Viņam nekāda pieredze nav. Tas mani ļoti biedē.
Apskatot dažādus video, rakstus utt par Turciju, tad viedokļi ir dažādi.
Viens labs LV video - jauns man patika par lielisku pieredzi.
https://www.apollo.lv/8326167/septinas-dienas-28-kroni-un-jauns-smaids-ka-gatis-devas-uz-turciju-labot-zobus
Nezinu vai izvēlētos tieši šo klīniku, bet kopumā par pieredzi viss veiksmīgi. Tur vismaz ārstiem ir pieredze

Par kādiem "visiem zobiem kronīši" pie studentiem Jūs sapņojat?
Studentiem darbs iet ievērojami lēnāk, kā pieredzējušiem ārstiem. 1-2 kronīši aizņems vismaz 5-6 vizītes (nodarbības studentam), katru vizīti līdz 3h.
Studentam semestrī kopā ir tikai padsmit nodarbības.
Kā arī neviens uzraugošais ārsts neuzņemsies atļaut tik lielu protētisku veikt darbu studentam.
16.03.2026 07:55 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits