VĪRIETIS ATTURĪBNIEKS. VIEDOKLIS?

Reitings 150
Reģ: 28.09.2023
Atkarība grauj. Pārliecinājos par to iepriekšējās attiecībās. 5 gadus biju ar vīrieti, kurš nekad nebija skaidrā. Metos ceļos, lūdzos, bet pretī saņēmu smieklus un “mīļā, viss čiki, visu kontrolēju”. Slaucīju vēmekļus, skrēju pēc paģiru kokteilīšiem, vilku mājās. Neizturēju.
Šobrīd esmu citas kvalitātes attiecībās. Satiktā laime ir bijušais alkoholiķis, kurš ar šo netikumu ticis galā, sācis jaunu dzīvi. Prozas meistars ar skaistu bizi pakausī. Glāzīti dzīvē nolicis tālākajā plauktā. Daudz par to spriežam. Pilnīga atturība nav svētīga. Mīļums regulāri atsaucas uz bībelē minētajām vīna tradīcijām, tāpat tolerējam ārstniecisku devu asinsrites, tonusa uzturēšanai, rekreācijai. Ne vairāk.
Manējais darba dienās mēreni atļaujas augstas klases konjaku asinsrites uzlabošanai. Tas nekādā gadījumā nedrīkst pārsniegt 200g, svarīgi, lai deva sadalās dienas garumā, uzturot brīvus asinsvadus, veicinot veselīgu fizisko un garīgo komfortu. Darba dienās pie pusdienām un vakariņām viņš apetītes uzlabošanai bauda 1-2 vieglos lāgera alus vai deserta vīnu, atkarībā no ēdienkartes. Nogurdinošo darba dienu vakaros- 2 mediķu rekomendētos vieglos alus stresa mazināšanai, naktsmieram.
Brīvdienas, protams, cita lieta. Piektdienas vakari, kad nedēļas darbi cauri, ir mūsu romantikas laiks, kad gatavojam kokteiļus, baudām interesantus pasaules dzērienus – absints, portvīns, Sazerac, Zombie u.c. Ne jau alkohola dēļ, bet kultūras iepazīšanai. Sestdien Mīļumam ir Boys Bar Night, kur nejaucos- saprotams, tur ir pa kādam dzērienam, bet ar prātu. Svētdienās gan atturība, Mīļums mēdz dažus vieglos alus veselības vārdā, bet kopumā klusa diena.
Kopš atmetis, ir gan blakne – stipra tabakas baudīšana. Smēķē dzīvoklī, arī gultā, kad iedvesmojas rakstiem. Tās ir 2-3 paciņas dienā, bez kurām domas neraisās.
Vai atbalstāt atturību?
26.01.2025 01:25 |

Reitings 67
Reģ: 09.09.2022
Šis stāsts diezgan ironiski parāda, cik viegli varam maldināt paši sevi. Autore no vienām destruktīvām attiecībām ir pārgājusi uz citām, tikai tagad viss tiek ietērpts “kultūras” un “veselības” vārdā. Ja iepriekšējais partneris bija alkoholiķis, kurš to neatzina, tad jaunais ir vienkārši radošs cilvēks ar “zinātniski pamatotu” alkohola un nikotīna patēriņu.
Ja cilvēks dzer alkoholu katru dienu – neatkarīgi no iemesliem – tā jau ir atkarība, nevis “veselības uzturēšana”. Tāpat arī divas,trīs paciņas cigarešu dienā ir milzīga atkarība, nevis nevainīga iedvesmas sastāvdaļa.
Attiecībā uz atturību – tas ir personīgs lēmums, bet veselīga attieksme nozīmē spēju kontrolēt savus ieradumus un, vēl svarīgāk, nespēt atrast tūkstoš attaisnojumu, kāpēc tie tomēr ir vajadzīgi. Vai šajā situācijā ir reāla kontrole, vai tikai pašapmāns? Tas ir jautājums, ko autorei būtu vērts pajautāt pašai sev.
29.01.2025 09:03 |

Reitings 40
Reģ: 23.01.2025
Kā cilvēks kurš strādā medicīnas jomā varu teikt, ka tavs uzrakstītais ir pilnīgs murgs. Neviens ārsts nerekomendē ikdienā 200g konjaka un 2 alus katru dienu, tas ir alkoholisms. Ja ir lielas problēmas ar miegu tad tiešām var pievienot klāt tējai konjaku, bet maksimums 15g, nu labi 25g maksimums, bet retu reizi nejau katru dienu. Miega problēmas un stress ir jāarstē citādos veidos nevis ar alkoholu. Tavs vīrietis vienkārši meklē attaisnojumus savam alkoholismam. Iepriekšējās attiecībās vienkārši cik saprotu tas alkoholisms tavam partnerim ir izpaudies smagāk tāpēc tev šķiet ka tagad tev nav alholiķis, bet viņš ir tāds pats, tikai izpaužas tas citādi.
29.01.2025 11:31 |

Reitings 40
Reģ: 23.01.2025
Kad biju pašās pirmajās attiecībās, man bija kādi 17 gadi un man bija 3 gadus vecāks draugs kurš KATRU dienu pīpēja zālīti un KATRU dienu dzēra 2-3 alus dienā un teica ka zālīte uzlabojot noskaņojumu un nekā slikta tur nav un alus esot pārtikas produkts pa lielam, "šķidrā maize", tāpēc no vieglajiem aliņiem ikdienā nekas slikts nenotiekot. Un es 17 gados tam ticēju, jo biju naiva :D :D Bet tagad viņš ir diezgan liels alkoholiķis un narkomāns pa dzīvi
29.01.2025 11:37 |

Reitings 4
Reģ: 29.01.2025
Lilac27 @ 29.01.2025 11:37
Kad biju pašās pirmajās attiecībās, man bija kādi 17 gadi un man bija 3 gadus vecāks draugs kurš KATRU dienu pīpēja zālīti un KATRU dienu dzēra 2-3 alus dienā un teica ka zālīte uzlabojot noskaņojumu un nekā slikta tur nav un alus esot pārtikas produkts pa lielam, "šķidrā maize", tāpēc no vieglajiem aliņiem ikdienā nekas slikts nenotiekot. Un es 17 gados tam ticēju, jo biju naiva :D :D Bet tagad viņš ir diezgan liels alkoholiķis un narkomāns pa dzīvi

faaak , kā triggero šī tēma , ka neattīstīti cilvēki sauc zāli par narkotikām . zāle nav narkotikas . bļin , visi kas pīpē cigaretes ir narkomāni ? zāle ir kā cigaretes , narkotikas ir kas cits !
29.01.2025 12:00 |

Patīk
Reitings 3506
Reģ: 03.11.2023
renātiņa. @ 29.01.2025 12:00

faaak , kā triggero šī tēma , ka neattīstīti cilvēki sauc zāli par narkotikām . zāle nav narkotikas . bļin , visi kas pīpē cigaretes ir narkomāni ? zāle ir kā cigaretes , narkotikas ir kas cits !

MEITENES
šī ir fake tēma no autora, kas katru mēnesi dzejo jaunu pasaku, lai jūs trigerētu. chill
29.01.2025 12:08 |

Reitings 67
renātiņa. @ 29.01.2025 12:00

Latvijas likumos marihuāna ir klasificēta kā narkotiska viela. Saskaņā ar Krimināllikuma 253. pantu, par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu bez nolūka tās realizēt var piemērot administratīvu vai kriminālu sodu. Marihuāna nav tas pats, kas cigaretes – tabaka ir legāls produkts, bet marihuāna ir aizliegta un atzīta par psihoaktīvu vielu. Vari domāt, kā vēlies, bet likumā tā ir un paliek narkotika.
29.01.2025 13:22 |

Reitings 4
Reģ: 29.01.2025
Melnā čūska @ 29.01.2025 13:22

Latvijas likumos marihuāna ir klasificēta kā narkotiska viela. Saskaņā ar Krimināllikuma 253. pantu, par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu bez nolūka tās realizēt var piemērot administratīvu vai kriminālu sodu. Marihuāna nav tas pats, kas cigaretes – tabaka ir legāls produkts, bet marihuāna ir aizliegta un atzīta par psihoaktīvu vielu. Vari domāt, kā vēlies, bet likumā tā ir un paliek narkotika.

huiņa pilnīga . dzīvoju Nīderlandē un te mums zāle ir pat labāka un legālāka nekā cigaretes . zāle ir stresa noņemšanai , nevis narkotikas
29.01.2025 13:25 |

Reitings 67
renātiņa. @ 29.01.2025 13:25

huiņa pilnīga . dzīvoju Nīderlandē un te mums zāle ir pat labāka un legālāka nekā cigaretes . zāle ir stresa noņemšanai , nevis narkotikas

Klausies, saprotu, ka tev pašai labi iet ar to zāli, bet neaizmirsti, ka šis ir Latvijas portāls, nevis Nīderlandes. Te likumi ir citi, un lai kā tu gribētu, Latvijā tā joprojām ir narkotika, nevis relaksācijas līdzeklis. Ja tik ļoti gribas slavēt, dari to tur, kur tas ir aktuāli.
29.01.2025 13:31 |

Reitings 3728
Reģ: 11.04.2023
Lilac27 @ 29.01.2025 11:31
Kā cilvēks kurš strādā medicīnas jomā varu teikt, ka tavs uzrakstītais ir pilnīgs murgs. Neviens ārsts nerekomendē ikdienā 200g konjaka un 2 alus katru dienu, tas ir alkoholisms. Ja ir lielas problēmas ar miegu tad tiešām var pievienot klāt tējai konjaku, bet maksimums 15g, nu labi 25g maksimums, bet retu reizi nejau katru dienu. Miega problēmas un stress ir jāarstē citādos veidos nevis ar alkoholu. Tavs vīrietis vienkārši meklē attaisnojumus savam alkoholismam. Iepriekšējās attiecībās vienkārši cik saprotu tas alkoholisms tavam partnerim ir izpaudies smagāk tāpēc tev šķiet ka tagad tev nav alholiķis, bet viņš ir tāds pats, tikai izpaužas tas citādi.

Ir dažādi ārsti, daži pat netic vakcinācijai, nebrīnos, ka kāds ārsts arī ieteicis. Cits stāsts, kādas specialitātes ārsts.
Arī pats esmu dzirdējis attālus stāstus (nezinu cik patiesus), ka ģimenes ārsts visbiežāk jau pensijas vecuma cilvēkiem varbūt ne gluži neiesaka, bet atļauj glāzīti stiprā alkohola pirms miega.
29.01.2025 13:49 |

Reitings 207
Reģ: 14.07.2020
Mēs ļoti labi redzam “veselīgās marihuānas” ietekmi tavai personībai aplūkojot rakstības stilu. Mazvērtīgās dzīves nepilnvērtības kompleksus ārstē citos veidos.
29.01.2025 17:15 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
Vairs nav saprotams, kurš te ir trollis: diskusijas autors(-e) vai tie, kas pilnā nopietnībā atbild 🧐
29.01.2025 23:26 |

Reitings 150
Reģ: 28.09.2023
Džinga @ 29.01.2025 12:08

MEITENES
šī ir fake tēma no autora, kas katru mēnesi dzejo jaunu pasaku, lai jūs trigerētu. chill

Interesanti, ka kāds uzmetas par Lilit foruma brīvprātīgo sanitāru-policistu un nosaka, kura ir kas. Man šķita, ka šis ir demokrātisks forums, kurā katram ļauts dalīties ar savas dzīves stāstiem, problēmām. Turklāt es neesmu anonīma, atšķirībā no Tevis.
Saprotams gan, ka par influencerēm, Sedokovu un taro kārtīm es šeit diskutēt netaisos, taču, ja tikai tam šeit ir vieta, tad forums kļuvis nožēlojams. Es biju domājusi, ka šeit ir vieta arī nopietnām diskusijām.
30.01.2025 16:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)