Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Manipulācija ar depresiju?

Reitings 2
Reģ: 13.11.2024
Saprotams, ka depresija ir ļoti nopietna slimība, bet vēlējos dzirdēt kādu pieredzi vai varbūt ir kāds zinošāks šajā jautājumā. Man jau kādu laiku nomoka domas par vienu paziņu. Itkā ir depresija, bet reizēm uznāk tāda sajūta, ka tas kādas parasti ir depresijas iezīmes kaut kā neliekas kopā.
Cik esmu dzirdējusi depresijas nomākti cilvēki parasti tieši vēlas attālināties no citiem, vēlas būt vieni utt. Bet paziņai šķiet ir tieši otrādāk, ir daži cilvēki ar ko tieši vēlas būt tuvākā kontaktā, mazliet pat šķiet izslēdzot to, ka tam cilvēkam arī ir sava dzīve, vēlas visu laiku tikties, sarunāties, lai tikai ar viņu divatā utt. Tas man neskar, bet zinu, ka mums apkārtējiem visu laiku ir tāda kā milzīga vainas sajūta ka šai personai ir slikti.
+ vairākas reizes jau bijis tā, ka brīdī, kad atkal nav tik daudz pievērsta uzmanība, tad atkal slimības kritumi, jāglābj, kaut kas slikts notiek…utt.
Varbūt šeit pat kādam ir bijusi saskarsme ar šo slimību un var izstāstīt vai šādas sajūtas ir ok?
13.11.2024 12:04 |

Reitings 11838
Reģ: 21.09.2023
Izklausās pēc klasiska manipulātora. Man tāds arī viens bija - čīkstulis un cietējs, kas jāglābj. Neilgu laiku pat pavilkos, bet nu sapratu, ka tas ir manipulācijas veids- ak, es mazais nabadziņš. Pat lietoja antidepresantus, atrādīja savus tablešu krājumus ticamībai, bet nu tas ir tikai viens no manipulāciju veidiem, lau piesaistītu empātiskas, mātišķas dāmas.
13.11.2024 12:09 |

Reitings 2
Reģ: 13.11.2024
Tā grūtākā situācija ir ar to, ka negribas jau lai kas slikts notiek, bet tajā pašā laikā liekas ka vispār nav iespējams palīdzēt
Varbūt vēl kādam viedoklis?
14.11.2024 09:27 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits