Airbnb izīrētājs lūdz pases datus

Reitings 9
Reģ: 13.06.2022
Sveiki!
Rezervēju Airbnb dzīvokli Itālijā un izīrētājs lūdz whatsapp nosūtīt pases datus. Īsti korekti nav, jo Airbnb jau tiek apstiprināta identitāte.
Vai jums ir šāda pieredze un kā rīkojaties?
27.09.2024 19:54 |

Reitings 3797
Reģ: 09.06.2024
Bebermans @ 28.09.2024 10:29

Nesūtīt pases kopijas ir drošības pamatu pamats.
Ja eksistē valstis kur visiem jāsūta pases datus - tad uz tādām valstīm nav jābrauc.
Tā nav troļļošana. Pase ir domāta tikai uzrādīšanai uz robežas un balsošanai vēlēšanās. Un nekur neņem tās kopijas.
Tu nezini kur tās kopijas nonāks.
Tās var kāds tirgot tālāk ieinteresētām personām.
Ja viesnīcai vajag drošību, tad tā rezervē kaut cik no kredītkartes. Un arī tas pēdējā laikā netiek praktizēts.
Duročja Tu mīļā, atrodi LV kādu cilvēku kurš Tevi izmitinās bez dokumentiem!🙈 es izīrēju vienu dzīvokli caur Airbnb Jūrmalā līgumus nesledzu, bet , piedod man nav trāpījies mudaks kurš neuzrādītu savus dokumentus😳 nu savādāk tas nav iespējams. Itālijā pilda anketas un pa lielam par katru viesi vēl maksā tūrisma nodokli.
28.09.2024 13:46 |

Reitings 3797
Bebermans @ 28.09.2024 10:29

Nesūtīt pases kopijas ir drošības pamatu pamats.
Ja eksistē valstis kur visiem jāsūta pases datus - tad uz tādām valstīm nav jābrauc.
Tā nav troļļošana. Pase ir domāta tikai uzrādīšanai uz robežas un balsošanai vēlēšanās. Un nekur neņem tās kopijas.
Tu nezini kur tās kopijas nonāks.
Tās var kāds tirgot tālāk ieinteresētām personām.
Ja viesnīcai vajag drošību, tad tā rezervē kaut cik no kredītkartes. Un arī tas pēdējā laikā netiek praktizēts.
Es kā darba devējs Tev droši varu pateikt man nav neviena cilvēka bez dokumentu pases kopijas. Ir
Fakts, ka lieku pierakstīt klāt glupi gudru teikumu. Ja Tu kādreiz meklēsi darbu piedod bez dokumentiem pat neatradīsi tualešu laidēja izlaidēja darba vietu oficiālu. Bez doķiem nelegāli tikai un tad ja saslimsi vai būsi pensijā atliks tikai zem egles un bomzim locekli zobiem pabadīt. Godīgi varu pateikt man vemt gribās no tik stulbiem cilvēkiem🤮🙈
28.09.2024 13:54 |

Reitings 430
Reģ: 30.08.2024
Dovana @ 28.09.2024 13:54
Es kā darba devējs Tev droši varu pateikt man nav neviena cilvēka bez dokumentu pases kopijas. Ir
Fakts, ka lieku pierakstīt klāt glupi gudru teikumu. Ja Tu kādreiz meklēsi darbu piedod bez dokumentiem pat neatradīsi tualešu laidēja izlaidēja darba vietu oficiālu. Bez doķiem nelegāli tikai un tad ja saslimsi vai būsi pensijā atliks tikai zem egles un bomzim locekli zobiem pabadīt. Godīgi varu pateikt man vemt gribās no tik stulbiem cilvēkiem??

Nav gadījies darba devējiem uzrādīt kaut kādus dokumentus pieņemot darbā.
Aizpildu darba devēja veidlapas - ieraksta vārdu uzvārdu pk, konta numuru un padari darbu, saņem algu.
Strādāju oficiāli, ar 100 procentiem nodokļu nomaksu. Tas ka tev kā darba devējam patīk kādu dirsināt uz citiem neattiecas.
Ja gribas vemt - aizej un pavem. Kam man to zināt?
28.09.2024 14:01 |

Reitings 430
Dovana @ 28.09.2024 13:54
Fakts, ka lieku pierakstīt klāt glupi gudru teikumu. Ja Tu kādreiz meklēsi darbu piedod bez dokumentiem pat neatradīsi tualešu laidēja izlaidēja darba vietu oficiālu. Bez doķiem nelegāli tikai un tad ja saslimsi vai būsi pensijā atliks tikai zem egles un bomzim locekli zobiem pabadīt. Godīgi varu pateikt man vemt gribās no tik stulbiem cilvēkiem??

Tev kā darba devējam bija jāzin ka neatbilstošas privāto datu pieprasīšanas un uzglabāšanas saistās ar visai lielām soda naudām un risku ka konfiscēs visu datortehniku.
Tavi darbinieki vērsīsies pie https://www.dvi.gov.lv/lv
pasūdzēsie un tad atbrauks inspekcijas darbinieki un visu saprotami paskaidros.
Katram jāzin par personu minimāli dati, kas nepieciešami līgumsaistību izpildei. Tos datus kas nav nepieciešami drīkst apstrādāt tikai ierobežots loks un ar speciāli iekārtotām datu uzglabāšanas iekārtām un procedūrām, sertifikāciju.
Darba devēju interesēs ir izvairīties no liekiem riskiem un nemaz neapstrādāt liekus datus.
Kad darba devējs reģistrēs darbinieku EDS tad arī uzrādīsies fakts ka darbinieks kaut ko piemelojis par savu identitāti.
28.09.2024 14:23 |

Reitings 3797
Bebermans @ 28.09.2024 13:37

Jā es daudzas reizes biju vairākās valstīs un lietoju arī booking pakalpojumus. Airbnb tas pats īpašums bija drusku dārgāk.
Es arī nākošmēnes rezervēju viesnīcas un kaut kādu kalnu namiņu kaut kur un nevienam nav nācis prātā man kaut ko vairāk jautāt nekā kredītkartes numuru.
un arī ņēmu nomā auto. Kā nopērk aviobiļetes - tur pat blakus ir auto nomas izvēle.Nekādas tiesības nav jārāda. Hops naud nobloķēs - aiziesi paņemt auto - parādīsi ka ir tiesības. Ja neparādīsi - paliksi bez auto un naudas. Nevienam normālam pakalpojumu sniedzējam nekādi dati nav vajadzīgi. Ja rēķinus apmaksā ar pārskaitījumu no eiropas bankas - visa tiesībsargiem nepieciešamā identitāte ir vienā numurā.
Itālijā gan nebiju.
Un ja kāds viesis kaut ko tur drusku saskādēs kamēr dzīvos - nu ko dos pases dati? Neko. Iedomājies tu izīrēji dzīvokli - a šis izlietni un podu tev sadauzīja. Saka nejauši. Tev viņa pases dati un atteikums maksāt. Nu... kāda tava rīcība?
Kur iesi ar pases datiem un pases kopijām?
Izskatās Tu nekur vispār neesi bijusi! Man dokumenti kā Airbnb izīrētājam ir nepieciešami! Jā noteikti ja līdz Tevīm tas neaiziet! Nepieciešami dati apdrošinātājam jā man ir bijis tiešām sasists pods, arī nopludināts dzīvoklis un kaimiņiem! Visi doķi apdrošinātājam, viņi pieļauju domu man izmaksāto kompensāciju regresā piedzen visdrīzāk no īrnieka! Apdrošinātājs vienmēr pieprasa īrnieka datus! Tu man vēl stāstīsi ko darīšu ar īrnieka dokumentiem, man tikai jāiesniedz apdrošinātājam. Dokumenti nav domāti tikai balsošanai! Biznesā nenoslēgsi nevienu līgumu, nenopirksi zemesgabalu vai citu īpašumu! LV pat normālā veikalā nenopirksi īsti dargu mantu dažu tūkstošu vērtībā bez dokumentiem maksājot ar digitālo karti. Eiropā dārgām precēm arī bieži pieprasa dokumentus. Tāda ir dzīve, atkārtoju personas datu aizsardzības regulas ir vienkārši bizness. Protams. Ir dati kuri tiešām jaaizsargā un vienīgie ir par personas veselību un tiesātību! Piedod citu reāli nav!
28.09.2024 14:25 |

Reitings 3797
Bebermans @ 28.09.2024 14:01

Nav gadījies darba devējiem uzrādīt kaut kādus dokumentus pieņemot darbā.
Aizpildu darba devēja veidlapas - ieraksta vārdu uzvārdu pk, konta numuru un padari darbu, saņem algu.
Strādāju oficiāli, ar 100 procentiem nodokļu nomaksu. Tas ka tev kā darba devējam patīk kādu dirsināt uz citiem neattiecas.
Ja gribas vemt - aizej un pavem. Kam man to zināt?
Izskatās Tu uz mēness dzīvo un lūdzu nestāsti man, ka strādā oficiāli un par Tevi maksā nodokļus! Pieļauju domu ja tā ir tad tikai tur kur aiz rokas vilks jebkuru darbinieku iekšā! Par ateju tīrītāju? Ja Tev būtu kaut 1 centu vērta materiālā atbildība, nekur neviens Tevi vispār neņems, ar Tavu domāšanu Tevi nekur neņems! Baltai lapai kāds uzticēs telefonu, datoru, automašīnu utt. Tevi bez doķiem uzskatīs pie pilna prāta un par pilnvērtīgu? Mīļā man rādītāji ir augstākās izglītības un jā lai cik banāli tas nebūtu auto un tiesības! Man nevajag ne auto ne tiesības, bet tas ir rādītājs medicīniskā izziņa!! Jā, ka neesi trako un atkarīgo uzskaitē!!! Aizdomājies kādreiz kādēļ darba devēju interesē fakts vai Tev ir tiesības, vai Tev ir auto un tu viņu ikdienā izmanto? Darba devēja tiešais jautājums ir vai Tu esi pieskaitāms un neesi atkarīgs līdz tādam pēdējam kliņķim,Nesaistīti ar darba pienākumiem! Atev glupības totālās galvā doķus sargā kā jaunavību🙈 sargā doķus dzīvo nabadzībā un mucā!
28.09.2024 14:41 |

Reitings 3797
Bebermans @ 28.09.2024 14:23

Tev kā darba devējam bija jāzin ka neatbilstošas privāto datu pieprasīšanas un uzglabāšanas saistās ar visai lielām soda naudām un risku ka konfiscēs visu datortehniku.
Tavi darbinieki vērsīsies pie https://www.dvi.gov.lv/lv
pasūdzēsie un tad atbrauks inspekcijas darbinieki un visu saprotami paskaidros.
Katram jāzin par personu minimāli dati, kas nepieciešami līgumsaistību izpildei. Tos datus kas nav nepieciešami drīkst apstrādāt tikai ierobežots loks un ar speciāli iekārtotām datu uzglabāšanas iekārtām un procedūrām, sertifikāciju.
Darba devēju interesēs ir izvairīties no liekiem riskiem un nemaz neapstrādāt liekus datus.
Kad darba devējs reģistrēs darbinieku EDS tad arī uzrādīsies fakts ka darbinieks kaut ko piemelojis par savu identitāti.
m Mīļā neiespringsti, man ir visi datu drošības aizsardzības speciālista sertifikāti jau pašis pirmssākumos! Tādēļ Tev un visiem droši saku tas ir tikai bizness! Iepriekš rakstīju p.k vārds uzvārds īsti neko nenozīmē, nenozīmē vispār neko! Lv problēmas var rasties tikai ja kādai slimnīcai nozags personu veselības datus, vai no cietuma kāda par visiem tiesātajiem. No kurienes ņemās šī slimā domāšana? Saklausās pa ausu galam un tad lohi gatavi atdot savu dzīvību dēļ savuem dokumentiem!🙈 Problēmas ar tiesvedībām var būt tikai tad ja uzlauzīs kādu banku swedu luminoru utt. Ar vārdiem uzvārdiem un naudu kontā nopludinās un dokumentiem tai skaitā pases kopiju. Līdz tiesvedībai paši savā starpā saplēsīsies. Vēl trakāk ja kādas biržas datus nopludinās ar pases kopijām, kad viens par otru ģimenē uzzinās kāds kuram kontā atlikums. Muldēt Tu vari daudz ko, bet realitāte ir tāda, ja turi pūra ladē dokumentus Tu nevari būt ne uzņēmējs, ne pilnvērtīgs darbinieks, ne ceļotājs! Tu esi 0
28.09.2024 14:59 |

Reitings 3797
Burberij traki jau ir tas, ka Tu gribi būt nulle.
28.09.2024 15:01 |

Patīk
Reitings 3463
Reģ: 03.11.2023
Dovana @ 28.09.2024 13:46
Duročja Tu mīļā, atrodi LV kādu cilvēku kurš Tevi izmitinās bez dokumentiem!? es izīrēju vienu dzīvokli caur Airbnb Jūrmalā līgumus nesledzu, bet , piedod man nav trāpījies mudaks kurš neuzrādītu savus dokumentus? nu savādāk tas nav iespējams. Itālijā pilda anketas un pa lielam par katru viesi vēl maksā tūrisma nodokli.

Kàda mīļā, tas ir vîrietis, kurš tevi aktīvi dirsina šobrīd 😀😀
28.09.2024 15:01 |

Reitings 3797
Džinga @ 28.09.2024 15:01

Kàda mīļā, tas ir vîrietis, kurš tevi aktīvi dirsina šobrīd ??
Jezus, Jezus es par to sugu biju labākās domās😳🙈
28.09.2024 17:13 |

Reitings 430
Pase un ID karte ir personu apliecinoši dokumenti.
Tie apliecina personu. Jā, tos var arī uzrādīt brīžos kad jāapliecina personu.
Ja rezervē viesnīcu persona A, tad receptionā parāda savus personu apliecinošos dokumentus un viesnīca saprot ka nu persona kas rezervējusi ir ieradusies.
Ja pērk īpašumu - īpašumtiesības pāriet no vienas personas citai. Notārs salīdzina abu personu dokumentus, sastāda pirkuma līgumu un saraksta tur VUPK. Neko viņam nav jākopē.
Nekur nav nepieciešama dokumentu kopēšana un pārsūtīšana. Maksimums kas notiek - iedod paturēt rokās un aptaustīt, paskatīties zem kādas lampas.
Ja pērk dārgas mantas - tad maksā ar bezskaidru naudu un nekas nekur nav jāuzrāda. Dokumentus UZRĀDA, ja tiek sastādīts līgums starp personām un arī tikai tad ja kāds palūdz lai uzrāda dokumentus.
Jūs protams varat paši kopēt un sūtīt pa neaizsargātu internetu savus dokumentus un uzrādīt kaut vai apmeklējot Circle K tualeti, jo var tur kaut ko salauzt un apdrošinātājs varēs no jums ko piedzīt. Bet es varu nekur neko neuzrādīt, ja nevēlos uzrādīt. Nekas nekur nav jārāda, ja maksā ar kredītkarti. Vienīgi var palūgt uzrādīt lai pārliecinātos ka kredītkarte ir mana. Bet tā nav vēl noticis.
Es visu pērku ar bezskaidru naudu un nevienam nerādu dokumentus un arī pašu kredītkarti un nesaku ka jums jādara tāpat. Vienkārši saku ka var arī tā. Saku ka tā ir drošāk un mazāk risku. A jūs darat kā patīk vai liekas pareizi.
Un apdrošinātājs nevis pieprasa dokumentus, bet meklē ieganstu atteikt izmaksas, vai pārlikt uz kādu citu. Tieši tāpēc arī prasa. Nevis tāpēc ka tā vajag.
28.09.2024 18:02 |

Reitings 430
Atev glupības totālās galvā doķus sargā kā jaunavību🙈 sargā doķus dzīvo nabadzībā un mucā!
Sūdīgs salīdzinājums. Jaunavību ne visai sargā mūsdienās. Un jaunavību zaudē vienu reizi un patiesībā tā būtu jāzaudē.
Savukārt dokumentus var zaudēt pa labi un pa kreisi - un visu laiku tā būs stulba rīcība.
Nevajadzēja te jaunavību pīt iekšā.
Pašai liekas ka jaunavību sargāt bija stulbi un manu rīcību arī nosauc par stulbu. Tu zaudējot jaunavību vismaz prieku guvi un vārti vaļā un var uz visām pusēm skraidīt. A es dodot kādam kopēt pasi - nekādu prieku negūstu. Nav salīdzināms.
Tā ka stulba esi tu, jo salīdzinājums tāds kā tu.
28.09.2024 18:26 |

10 gadi
Reitings 160
Reģ: 29.01.2009
Itālijā normatīvs liek īpašniekiem prasīt datus un visus reģistrēt. Sākotnēji ar par to biju pārsteigta un oponēju, bet viņiem tāda kārtība 🤷‍♀️
28.09.2024 22:38 |

Patīk
Reitings 3463
Reģ: 03.11.2023
Bebermans @ 28.09.2024 18:02
Pase un ID karte ir personu apliecinoši dokumenti.
Tie apliecina personu. Jā, tos var arī uzrādīt brīžos kad jāapliecina personu.
Ja rezervē viesnīcu persona A, tad receptionā parāda savus personu apliecinošos dokumentus un viesnīca saprot ka nu persona kas rezervējusi ir ieradusies.
Ja pērk īpašumu - īpašumtiesības pāriet no vienas personas citai. Notārs salīdzina abu personu dokumentus, sastāda pirkuma līgumu un saraksta tur VUPK. Neko viņam nav jākopē.
Nekur nav nepieciešama dokumentu kopēšana un pārsūtīšana. Maksimums kas notiek - iedod paturēt rokās un aptaustīt, paskatīties zem kādas lampas.
Ja pērk dārgas mantas - tad maksā ar bezskaidru naudu un nekas nekur nav jāuzrāda. Dokumentus UZRĀDA, ja tiek sastādīts līgums starp personām un arī tikai tad ja kāds palūdz lai uzrāda dokumentus.
Jūs protams varat paši kopēt un sūtīt pa neaizsargātu internetu savus dokumentus un uzrādīt kaut vai apmeklējot Circle K tualeti, jo var tur kaut ko salauzt un apdrošinātājs varēs no jums ko piedzīt. Bet es varu nekur neko neuzrādīt, ja nevēlos uzrādīt. Nekas nekur nav jārāda, ja maksā ar kredītkarti. Vienīgi var palūgt uzrādīt lai pārliecinātos ka kredītkarte ir mana. Bet tā nav vēl noticis.
Es visu pērku ar bezskaidru naudu un nevienam nerādu dokumentus un arī pašu kredītkarti un nesaku ka jums jādara tāpat. Vienkārši saku ka var arī tā. Saku ka tā ir drošāk un mazāk risku. A jūs darat kā patīk vai liekas pareizi.
Un apdrošinātājs nevis pieprasa dokumentus, bet meklē ieganstu atteikt izmaksas, vai pārlikt uz kādu citu. Tieši tāpēc arī prasa. Nevis tāpēc ka tā vajag.

Neviens nelasa šito! 😀
28.09.2024 23:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits