Jupiter @ 15.09.2024 16:38Es jūtu, ka Tev ir "attieksme" un šī tēma nav taisīta dialogam.
Lettija @ 15.09.2024 16:51Patreiz dzīvoju mazpilsētā, darba trūkums IR, visi, kas te palikuši ir jaunieši līdz 12.klasei un viņu radi, tiešām visi pārvācas uz Rīgu, sāk mācības tur un arī paliek. Mazpilsētu uzskata par laukiem, bet ko liegties tā arī ir.
Es tagad savos (24) gados arī plānoju nemitīgi pārvākties prom, tikai mani attur fakts-kā sākt? Kapitāls īres dzīvokļa pirmajai-pēdējai iemaksai nav. Grūti laiki. Viss paliek arvien dārgāks, izdzīvot var retais.
Citi pat uzvedās tā, itkā viņiem ir kauns no pilsētas kurā ir uzaudzināti.
es pat zinu kadrus, kas iestājas augstskolā ieliek to pie facebook apraksta, nomācas pusgadu, atmet mācības, bet facebook šo ierakstu pie profila atstāj, vot tas ir vēl smieklīgāk :DZeltaZebra @ 15.09.2024 16:53Ir ir tā taisnība, man viena paziņa facebook pat ir speciāli atzīmējusi, ka nāk no Rīgas nevis no dzērāju miesta kurā piedzima,jo noteikti izjūt kaunu par to ka piedzimusi pie nabagiem un dzērājiem. Tāpēc šī tēlo, ka ir lepna no Rīgas! ?
ZeltaZebra @ 15.09.2024 16:53Ir ir tā taisnība, man viena paziņa facebook pat ir speciāli atzīmējusi, ka nāk no Rīgas nevis no dzērāju miesta kurā piedzima,jo noteikti izjūt kaunu par to ka piedzimusi pie nabagiem un dzērājiem. Tāpēc šī tēlo, ka ir lepna no Rīgas! ?Lai gan tāpat visi zin, no kurienes viņa ir nākusi.
.
Lettija @ 15.09.2024 16:56es pat zinu kadrus, kas iestājas augstskolā ieliek to pie facebook apraksta, nomācas pusgadu, atmet mācības, bet facebook šo ierakstu pie profila atstāj, vot tas ir vēl smieklīgāk :D
- studies at RSU
Patiesībā - working in Rimi
:D
Džinga @ 15.09.2024 19:14btw, neticu, ka kāds tiešām kaunās no savas pilsētas. Tas taču ir nenormāli stulbi un bez pamatojuma.
Džinga @ 15.09.2024 19:14btw, neticu, ka kāds tiešām kaunās no savas pilsētas. Tas taču ir nenormāli stulbi un bez pamatojuma.
un tad ir vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, kuri nogurusi no Rīgas un pārceļas uz Mazpilsētām, piemēram, Liene Stepena uz Kuldīgu.law7 @ 15.09.2024 19:47
Zinu dažas manas 30+ vienaudzes, tagadējās rīdzinieces, kas varbūt ne gluži kaunās, bet stingri noskalda, ka konkrētās pilsētās ar 20000+ iedzīvotājiem, kurā viņas uzaugušas, nekā laba neesot.
Tas esmu es. Kāds es biju 2008. gadā 16 gados tāds es esmu tagad, tikai skolas vietā darbs, un motorollera vietā motocikls...Džinga @ 15.09.2024 19:13Nuu, ietusēt un iepazīties ar cilvēkiem automātiski nenozīmē dzert katrā weekendā. Vienkārši ir iespēja saikt kādu, kuru nepazīsi / nezini jau kopš bērnības. :D
Pati nāku no mazpilsētas, padzīvoju Rīgā, pārvārcos atpakaļ. Redzu, ka tie, kas pēc skolas šeit palika un nepamainīja vidi ir savā ziņā iesprūduši kaut kādā vienā sevis versijā. Nesaku, ka visi, bet daudzi gan. Runas veids, uzskati, attieksme, tas pamainās, ja maina vidi.
Tā vispār mazpilsētās ir forši, bet pilnīgi saprotu, ja jauniešiem nav vilinājums pārējo dzīvi pavadīt vienā čupā ar tiem pašiem cilvēkiem.