Pēc kā tu nosaki šķiras, kura augstāka/zemāka? Pati izdomā? :D :DKate9 @ 29.08.2024 12:37arī man besī sievietes- un es besiju vinam. Manī redz sānsenci, savus trūkumus! Man -Personīgi riebjas un ir problēma tikai ar zemākas “kastas “ sivietēm-gan izglītībā, gan finansiāli, gan mentāli/ emocionāli. Ar sievietēm, kuras ir ar kaut ko pārākas par mani - man problēmu nav! Man vinas netraucē un es vinām ne tik. Tas izskaidro tikai to, ka cienu šādas sievietes un vinam pasham nav laika “tiranizet” citas. Bet kas attieicas uz “zemākām” man vinas visas gribētos izsūtīt, jo šī ir tā suga , kas visu laiku rej un aprej visus un visur.
ronnie @ 30.08.2024 23:52
Oi, nē, tici man, mani Tavs komentārs neaizskar. Tieši pretēji: nāk smiekli par pašpasludinātām psiholoģēm, kuras uzskata, ka visu zina labāk par pilnīgi svešu cilvēku dzīvi. Nezinu, kas atsevišķās sievietēs rada vēlmi it visā meklēt kaut kādus zemūdens akmeņus, bet viss, ko varu pateikt, ir tas, ka uzskatu, ka diagnožu uzstādīšana cilvēkiem, par kuriem vispār neko nezini, arī ir diagnoze. ?
Kate9 @ 29.08.2024 12:37arī man besī sievietes- un es besiju vinam. Manī redz sānsenci, savus trūkumus! Man -Personīgi riebjas un ir problēma tikai ar zemākas “kastas “ sivietēm-gan izglītībā, gan finansiāli, gan mentāli/ emocionāli. Ar sievietēm, kuras ir ar kaut ko pārākas par mani - man problēmu nav! Man vinas netraucē un es vinām ne tik. Tas izskaidro tikai to, ka cienu šādas sievietes un vinam pasham nav laika “tiranizet” citas. Bet kas attieicas uz “zemākām” man vinas visas gribētos izsūtīt, jo šī ir tā suga , kas visu laiku rej un aprej visus un visur.
Džinga @ 01.09.2024 16:36
Nu, ja cilvēks pasaka, ka kolektīva sievietes stulbi blisina acis, kad runa ir par biržas cenām un runā tikai par matu taisnošanu, tad kā to nolasīt? Kā normālu un veselīgu attieksmi?
mierīgi varu pateikt 😎, ne silts, ne auksts ko Tu te smirdi.susla @ 01.09.2024 22:22
WTF, tu normāla esi? Zemākas "kastas" sievietes? Kā var ko tādu pateikt? Cik ļoti tev galvā sakāpis, ka par "kastām" muldi?
ronnie @ 02.09.2024 00:22
Pag, nu bet ja tā patiešām arī ir, tad ko citu tēmas autorei teikt? Ja viņa vēlas parunāt ar sievietēm par to, kas interesē viņu (kaut vai tās pašas biržas cenas), bet tās sievietes par to tēmu neko nezina un tā vietā pļāpā tikai par matu taisnošanu, tad tas ir pilnīgi normāli, ka cilvēkam (šajā gadījumā šīs diskusijas autorei) ar tādiem cilvēkiem nebūs pa ceļam, jo nesakrīt intereses un nav kopīgu sarunu tēmu. Nesaprotu, kādā veidā tā skaitās nenormāla un neveselīga attieksme vai, kā te vēl izteicās, ka autore uzskatot, ka esot gudrāka par citām. Kur jūs to visu izlasījāt? Ja cilvēkam neinteresē tēmas par matiem, nagiem un šmotkām, bet gribas parunāt par nopietnākām tēmām, tas uzreiz nozīmē, ka šis cilvēks uzskata, ka ir labāks par citiem? Es arī esmu savulaik kādu laiku strādājusi sieviešu kolektīvā un ļoti labi saprotu tēmas autori. Ja vienīgais par ko tās sievietes grib runāt, ir viņu bērni un vīri, jaunākās Latviešu "slavenību" šovu epizodes un klačošanās par citām kolēģēm, bet man, piemēram, gribas parunāt par 700 lappušu garo grāmatu, kuru nesen izlasīju, gribot negribot nākas atzīt, ka man ar tām sievietēm nav par ko runāt.
Teikšu tā... Pēc pēdējiem komentāriem, kurus šajā diskusijā izlasīju, sapratu to, ka vienkārši ir sievietes, kuras, acīmredzot, autores rakstītajā atpazina sevi, līdz ar to sāp un kremt tas, ka autore tā atļāvās izteikties. Nu, un tad nu savai aizstāvībai jāsāk autorei kabināt klāt visādas diagznozes, apvainot viņu tajā, ka viņa jūtas pārāka par citām un ko tik vēl ne. Es arī esmu sieviete, bet mani viņas rakstītais galīgi neaizskāra. Bet, ja kādu tas aizskar, jāpadomā - kāpēc?
ratched @ 02.09.2024 09:36Paldies, par spraigo diskusiju.
Tātad visām, kuras uzskata, ka man ir daddy issue- nebūs taisnība, ar tēvu vienmēr ir bijušas ļoti labas, siltas attiecības, uzmanība pietikusi, gan bērnībā, gan tagad.
To, kuras te teica, ka man ir uzmanības deficīts un vajag vīriešu uzmanību - arī nebūs trāpījušas, pirmkārt, man ir vīrs, kurš man sniedz lielu uzmanības devu, otrkārt, parunāties, par intereresantām tēmām man nesniedz nekādu "uzmanību", jo ne jau par manu izskatu, vai sasniegumiem notiek sarunas, ne jau man izsaka komplimentus, cik gudra, vai zinoša esmu, bet piemēram par pāļu dzīšanu, projektēšanas darbiem, ziemeļblāzmām vai citām random lietām vīriešiem ir daudz dziļāks skatījums, vairāk zināšanu, un es esmu tā, kura gūst no šīm sarunām informāciju.
Ar sievietēm es negūstu neko, dzirdot cik slāņos ir uzklāta nagu lakas bāze, vai kurā veikalā ir tagad atlaides, vai cik dažādos veidos var sastādīt peonijas.
Un, tām, kuras rakstīja, ka mana šāda attieksme liek justies pārākai par citām, laikam nelasīja manu tekstu, kur es konkrēti norādīju, ka tā nav. Es nejūtos ne pārāka, ne gudrāka, ne iedomīgāka, ne vēl kāda. Ja no visa, tad ticamākais, ka jūtos nepiederīga un nedomāju, ka nepiederība ir kādā veidā "pārāka" sajūta.
Paldies, tām, kuras ieteica nemēģināt iesaistīties. Es vēlējos saprast vai ir kāds veids, kā sadraudzēties, kā just to saderības sajūtu ( pieņemot, ka nezinu kā to izdarīt), bet iespējams, tiešām vieglākais ceļs ir sevi nelauzt un nedraudzēties, turpināt eksistēt savā interešu lokā, nekāpjot ārpus komforta zonas.
Un paldies, ronnie, kura iedziļinājās un saprot situāciju. Izskatās, ka arī no savas dzīves var vilkt paralēles ar manu situāciju. Lasot komentārus, jutos sadzirdēta.
ratched @ 02.09.2024 09:36Paldies, par spraigo diskusiju.
Tātad visām, kuras uzskata, ka man ir daddy issue- nebūs taisnība, ar tēvu vienmēr ir bijušas ļoti labas, siltas attiecības, uzmanība pietikusi, gan bērnībā, gan tagad.
To, kuras te teica, ka man ir uzmanības deficīts un vajag vīriešu uzmanību - arī nebūs trāpījušas, pirmkārt, man ir vīrs, kurš man sniedz lielu uzmanības devu, otrkārt, parunāties, par intereresantām tēmām man nesniedz nekādu "uzmanību", jo ne jau par manu izskatu, vai sasniegumiem notiek sarunas, ne jau man izsaka komplimentus, cik gudra, vai zinoša esmu, bet piemēram par pāļu dzīšanu, projektēšanas darbiem, ziemeļblāzmām vai citām random lietām vīriešiem ir daudz dziļāks skatījums, vairāk zināšanu, un es esmu tā, kura gūst no šīm sarunām informāciju.
Ar sievietēm es negūstu neko, dzirdot cik slāņos ir uzklāta nagu lakas bāze, vai kurā veikalā ir tagad atlaides, vai cik dažādos veidos var sastādīt peonijas.
Un, tām, kuras rakstīja, ka mana šāda attieksme liek justies pārākai par citām, laikam nelasīja manu tekstu, kur es konkrēti norādīju, ka tā nav. Es nejūtos ne pārāka, ne gudrāka, ne iedomīgāka, ne vēl kāda. Ja no visa, tad ticamākais, ka jūtos nepiederīga un nedomāju, ka nepiederība ir kādā veidā "pārāka" sajūta.
Paldies, tām, kuras ieteica nemēģināt iesaistīties. Es vēlējos saprast vai ir kāds veids, kā sadraudzēties, kā just to saderības sajūtu ( pieņemot, ka nezinu kā to izdarīt), bet iespējams, tiešām vieglākais ceļs ir sevi nelauzt un nedraudzēties, turpināt eksistēt savā interešu lokā, nekāpjot ārpus komforta zonas.
Un paldies, ronnie, kura iedziļinājās un saprot situāciju. Izskatās, ka arī no savas dzīves var vilkt paralēles ar manu situāciju. Lasot komentārus, jutos sadzirdēta.
LivaLauva1 @ 02.09.2024 10:06
Par visu pārējo, kas te notika, man īsti vienalga, bet par vienu gan es nepiekritīšu.
"par pāļu dzīšanu, projektēšanas darbiem, ziemeļblāzmām vai citām random lietām vīriešiem ir daudz dziļāks skatījums, vairāk zināšanu, un es esmu tā, kura gūst no šīm sarunām informāciju. "
Ir ļoti daudz izglītotas sievietes, kuras labprāt arī runā par plašākām un dziļākām tēmām, tādēļ, lūgums, nelikt visas sievietes vienā maisā.
Iespējams, ir kāda, kurai neinteresē ziemeļblāzma, bet būs kāds vīrietis, kam ir dziļāks skatījums uz šo, bet iespējams būs kāds vīrietis, kas nezinās neko par politiku, bet būs kāda, kurai būs dziļāks skatījums un vairāk zināšanas par to!
Man ir daudz vīriešu draugi un viņi arī mēdz runāt sūdu, gan brutāli, gan arī pārnerstā nozīmē. Kaut vai viņi ir CFO, CEO un uzņēmuma īpašnieki. Inteleks nav jāmeklē dzimumos. Katram ir savas dienas, kad grib runāt ko nopietnu un ir arī dienas, kad negrib.
Ja jūti to, ka tomēr sievietes kā būtnes nepiesaista, tad nemaini neko un dzīvo mierīgi dzīvi. Mēs katrs ar kaut ko atšķiramies.
SarmaD @ 02.09.2024 10:43Atkārtošos - hujova ja cilvēks nevar būt atklāts vismaz pats pret sevi. Nejūtos pārāka, bet nākamajā rindkopā teikumi, ka sievietēm nekas cits par nagu lakas bāzi un trim peonijām četrās rindās neinteresē. Tā IR augstprātība, pat ja negribas to atzīt vai pati nesaproti.
ratched @ 02.09.2024 10:50
Kur tu nolasi, ka saku, ka nekas cits neinteresē? Es minu par savu konkrēto darba kolektīvu - apkārtējām sievietēm un to galvenajiem sarunu tematiem - līdz ar ko izsecinu, to sieviešu pamata intereses.
ratched @ 02.09.2024 10:26
Tieši jau tamdeļ, ka negribu ierindot visas vienā maisā arī veidoju šo diskusiju.
Džinga @ 02.09.2024 11:00
Bet tu taču ar viņām nerunā, jo tev riebjas, kā tu vari zināt kādas viņām patiesībā ir intereses?
PS. jau disusijas tēmā ir vārds "riebjas" un tas vien norāda uz kaut ko neveselīgu šajā visā.
ratched @ 02.09.2024 11:46
Es klausos sarunas, pie pusdienām. Man nav jāiesaistās tajās tēmās, lai dzirdētu, kuras tēmas ik dienu nonstop tiek cilātas, pie kafijas, pusdienās, pēcpusdienas virtuves pauzē.
Par vārdu "riebjas" varu pat piekrist, bet tas labi atspoguļo manu nepatiku, tāpēc tādu arī izvēlējos, lai iekrāsotu to sajūtu, kuru jūtu.
Par otro komentāru - lūdzu, nekrītam galējībās. Es neminēju ne, ka visi vīrieši ir super intelektuāli, ne ka visas tikai par matu taisnošanu runā, es tikai ieskicēju lielāko vairumu un aptuvenās intrešu tēmas. Nav jāpielieto melnbaltā domāšana argumentācijā.
Nākamais- es neredzu, kur tiek rakstīts, ka esmu kolēģes norakstījusi, ja tā būtu, es neveidotu šo diskusiju.
Šo diskusiju veidojot, es gaidīju, ka meitenes dalīsies ar savu pieredzi ( ja kādai tāda būs bijusi), kā šo nepatikas sajūtu izmainīt. Padomus,ieteikumus, iespējams, kaut kādus psiholoģiskos trikus, kā labāk iejusties konkrētā cilvēku grupā. Tā vietā es saņēmu padomu, lai sevi netraumēju un nemēģinu, kas ir pat ļoti labs padoms. Novērtēju.
Buža @ 02.09.2024 12:15ok un kurus no padomiem šeit ņēmi vērā? Liekas, ka diskusijas jēga ir zudusi.
Kopumā piekrītu par vīriešiem draugiem - var būt un labas, sakarīgas draudzības, bet ja tikai vīrieši ir draugi, tad priekš manis tā sieviete pazūd, neinteresē, sauc kā gribi....nav pa ceļam, noteikti.
ronnie @ 02.09.2024 00:22
Pag, nu bet ja tā patiešām arī ir, tad ko citu tēmas autorei teikt? Ja viņa vēlas parunāt ar sievietēm par to, kas interesē viņu (kaut vai tās pašas biržas cenas), bet tās sievietes par to tēmu neko nezina un tā vietā pļāpā tikai par matu taisnošanu, tad tas ir pilnīgi normāli, ka cilvēkam (šajā gadījumā šīs diskusijas autorei) ar tādiem cilvēkiem nebūs pa ceļam, jo nesakrīt intereses un nav kopīgu sarunu tēmu. Nesaprotu, kādā veidā tā skaitās nenormāla un neveselīga attieksme vai, kā te vēl izteicās, ka autore uzskatot, ka esot gudrāka par citām. Kur jūs to visu izlasījāt? Ja cilvēkam neinteresē tēmas par matiem, nagiem un šmotkām, bet gribas parunāt par nopietnākām tēmām, tas uzreiz nozīmē, ka šis cilvēks uzskata, ka ir labāks par citiem? Es arī esmu savulaik kādu laiku strādājusi sieviešu kolektīvā un ļoti labi saprotu tēmas autori. Ja vienīgais par ko tās sievietes grib runāt, ir viņu bērni un vīri, jaunākās Latviešu "slavenību" šovu epizodes un klačošanās par citām kolēģēm, bet man, piemēram, gribas parunāt par 700 lappušu garo grāmatu, kuru nesen izlasīju, gribot negribot nākas atzīt, ka man ar tām sievietēm nav par ko runāt.
Teikšu tā... Pēc pēdējiem komentāriem, kurus šajā diskusijā izlasīju, sapratu to, ka vienkārši ir sievietes, kuras, acīmredzot, autores rakstītajā atpazina sevi, līdz ar to sāp un kremt tas, ka autore tā atļāvās izteikties. Nu, un tad nu savai aizstāvībai jāsāk autorei kabināt klāt visādas diagznozes, apvainot viņu tajā, ka viņa jūtas pārāka par citām un ko tik vēl ne. Es arī esmu sieviete, bet mani viņas rakstītais galīgi neaizskāra. Bet, ja kādu tas aizskar, jāpadomā - kāpēc?