Pazudušais puisis Kaltene-Roņu sala

Reitings 165
Reģ: 28.01.2022
Ko jūs domājat par šo gadījumu?
Ja sākumā biju vienaldzīga, tad jau otro dienu pieķeru sevi,ka katru brīvu brīdi ķeru telefonu,lai apskatītu jaunāko info!
Visvairāk šausminos,kādā kompānijā tika ieplānots pasākums,ja no 15 cilvēkiem tikai viens palīdzēja braucējam,kurām bija saplīsis ūdensmotociks!!
17.07.2024 00:24 |

Reitings 1554
Reģ: 23.01.2024
Dovana @ 23.07.2024 18:52
Esot slimnīcā, nezinu vai vēl tagad, sākumā solīja, ka prom no turiemes nebrauks kamēr neatradīs. Man izskatās, ka tur visi tie dižie draugi kas bija kopā ir pašķīduši katrs uz savu pusi! Vai tad viņi vispār kādu meklēja? Tā Roņu sala tak galīgi maza 10 km2, 5 km garumā vizinoties jau krasta tuvumā čali būtu atraduši! Uz katru degunu 350 metri liels attālums pārskatāms! Tas Jevgēnijs pats izpeldēja, ja tie dižie draugi 15 gab. ar saviem močiem būtu meklējuši pa salas apkārtni viņi būtu viņu vismaz no ūdens izcēluši! Saule tagad vēl aust diezgan agri! Tiem čaļiem vispār kaut kas galvā trūkst, tas Jevgēnijs bija vispār braucis ar moci ne tikai kurš nav kārtībā, bet kuram pplastmasas purns mocim sadauzīts!? Jaroslava Tomasevica fb paskatieties bildes zem posta kur meklē kaut kādu detaļu melnu plastmasiņu? no Jevgēnija moča! Paskatieties komentārus un tās moča bildes, kāds sākotnēji apdauzītais mocis! Kādēļ viņa visu laiku uzsver, ka Sergo mocis piemērots tādiem attālumiem?? varbūt jāsāk ar nosodījumu beidzot, ka visi 16 kukū bija! Es tagad saprotu ko pa īstam nozīmē dabīgais atbirums! Tur ne tikai tie čaļi dīvaini, bet radi draugi arī meklē dzīvu, nu kādu dzīvu? Ja būs dzīvs pats atradīsies, ja labākajā gadījumā izskalojās vai izpeldēja pavisam mazapdzīvotā esti saliņā! Nedēļu jau sen noteikti dzīvs nav! Smadzenes tur visiem jāmeklē ne maza plastmasiņa no Jevgēnija moča

Ļoti reālistisks notikuma vērtējums.
Saprastu, ja 16 jaunieši tā ap 20 gadu veci, sadomātu rītā pirms negaisa laist uz Roņu salu no Kaltenes, bet ne jau veči pāri 30it un 40it, kam ģimenes un bērni mājās. Tajā vecumā jau jābūt sajēgai, ka jūrā ar moci brauc spilgtā tērpā un ar GPS aprīkojumu - kā minimums. Acīmredzot šie mazākumtautības tirliņi NEKO nebija ne dzirdējuši, ne lasījuši par Audera traģēdiju nieka 5 gadus atpakaļ turpat netālu.
Starp citu, Audera dēls bija FB pieteicies ar dronu meklēt Sergio... Viņš saprot, ko nozīmē tāda traģēdija.
Ļoti iespējams, ka tur arī alkohola klātbūtne tajā rītā bijusi, varbūt promillēs nenozīmīga, bet pietiekama, lai vieglprātīgs bara instinkts visus sadzītu uz ūdensmočiem dragāt pāri jūrai negaisa laikā.
23.07.2024 21:55 |

Reitings 2543
Reģ: 09.06.2024
Mrs.True @ 23.07.2024 21:55

Ļoti reālistisks notikuma vērtējums.
Saprastu, ja 16 jaunieši tā ap 20 gadu veci, sadomātu rītā pirms negaisa laist uz Roņu salu no Kaltenes, bet ne jau veči pāri 30it un 40it, kam ģimenes un bērni mājās. Tajā vecumā jau jābūt sajēgai, ka jūrā ar moci brauc spilgtā tērpā un ar GPS aprīkojumu - kā minimums. Acīmredzot šie mazākumtautības tirliņi NEKO nebija ne dzirdējuši, ne lasījuši par Audera traģēdiju nieka 5 gadus atpakaļ turpat netālu.
Starp citu, Audera dēls bija FB pieteicies ar dronu meklēt Sergio... Viņš saprot, ko nozīmē tāda traģēdija.
Ļoti iespējams, ka tur arī alkohola klātbūtne tajā rītā bijusi, varbūt promillēs nenozīmīga, bet pietiekama, lai vieglprātīgs bara instinkts visus sadzītu uz ūdensmočiem dragāt pāri jūrai negaisa laikā.
Protams, ka Audera dēlam tā ir dziļa sāpe! Kuras ir radītas no bezatbildīgas rīcabas pret sevi, bet galvemais jau saviem tuviniekiem!😔 Ar močiem tur vispār bez pavadošā transporta nav jālien. Vētras laikā tur tak viļņi var būt 3 metri un pat 5! Viņiem vēl reāli paveicās, ka vētra sākās diezgan netālu no krasta, ne ceļa vidū! Apbrīnoju to cilvēku lojalitāti, visi tā pārdzīvo tā meklē, bet kādēļ neviens nemosoda šo pasākumu!
23.07.2024 22:35 |

Reitings 815
Reģ: 13.06.2024
Apbrīnoju to cilvēku lojalitāti, visi tā pārdzīvo tā meklē, bet kādēļ neviens nemosoda šo pasākumu!

Piekrītu. Es vispār vienmēr esmu "apbrīnojusi" tos, kuriem patīk šādi riskēt ar savu dzīvību: triekties kaut kur ellē ratā ar ūdensmočiem, kāpt Everestā, līst zemūdenē un nirt meklēt "Titāniku", blandīties pa nepazīstamām dabas takām utt.. Respektīvi, apbrīnoju to cilvēku stulbumu. Ilgu laiku sekoju līdzi 2014.gada lietai par divām Panamā pazudušām tūristēm no Nīderlandes, kuras devās pārgājienā pa vietējām dabas takām, neskatoties uz to, ka vietējie brīdināja, lai bez gida tur uz savu galvu neiet. Lieta diezgan lielā miglā tīta un, lai gan oficiālais slēdziens bija tāds, ka meitenes esot iekritušas upē un tādā veidā aizgājušas bojā, visi pārējie pierādījumi un lietas apstākļi drīzāk liecina par noziedzīgu nodarījumu. Katrā ziņā, nekas no tā nebūtu noticis, ja divas jaunas, apkārtni nepārzinošas meitenes nebūtu vienas pašas līdušas iekšā džungļos, kuros, skatoties pēc internetā pieejamajiem video, ir iespējams apmaldīties sekundes laikā. Esmu tikai par to, lai cilvēki ceļo apkārt un iepazīst pasauli. Pati esmu uz savu galvu triekusies apkārt pa pasauli, taču nekad neesmu apzināti līdusi iekšā bīstamās situācijās, jo man piemīt kaut kāds pašsaglabāšanās instinkts. Bet, ja šī instinkta nav un cilvēki ar galvu nedomā, tad vienīgais, ko varu par tādām situācijām pateikt, ir: dabiskā atlase. Skarbi, bet nezinu kā vēl citādi šo visu noraksturot.
23.07.2024 23:00 |

Reitings 2543
Tieši tā dabiskā atlase! To Jevgēnija sadauzīto moci ar kādu devās ceļā, vispār bez komentāriem! Kādam atliek ierakstīt objektīvu komentāru, kā visi metās knābāt nost!🙈 es piemēram nesaprotu kādēļ tur tajos īpaši radu komentāros pēkšņi visi lūdz Dievu?😳 tur prāts sen bija visiem kopīgi priekš viņiem jālūdzās! Lai atjēgtos tur laikam visiem bija jāapslīkst! Kaut kāda viņiem tur visiem neadekvāta masu psihoze un gaisotne🙈
23.07.2024 23:25 |

Reitings 815
Dovana @ 23.07.2024 23:25
Tieši tā dabiskā atlase! To Jevgēnija sadauzīto moci ar kādu devās ceļā, vispār bez komentāriem! Kādam atliek ierakstīt objektīvu komentāru, kā visi metās knābāt nost!? es piemēram nesaprotu kādēļ tur tajos īpaši radu komentāros pēkšņi visi lūdz Dievu?? tur prāts sen bija visiem kopīgi priekš viņiem jālūdzās! Lai atjēgtos tur laikam visiem bija jāapslīkst! Kaut kāda viņiem tur visiem neadekvāta masu psihoze un gaisotne?

Nevaru nepiekrist! Nu, ja dzīvē trūkst asas izjūtas, var izlēkt ar gumiju vai ar izpletni kopā ar instruktoru. Var doties pārgājienā pa džungļiem pieredzējuša gida pavadībā. Var darīt daudz un dažādas lietas, ja blakus ir pieredzējis profesionālis. Bet, ja to visu dara uz savu galvu, tad nav jābrīnās par to, ka iznākums ir tāds, kāds ir. Protams, briesmīgi, ka notikusi tāda traģēdija un ka, visticamāk, zaudēta cilvēka dzīvība, taču nevar noliegt to, ka cilvēki paši uz to gāja. Respektīvi, ja, neapdomājot sekas, pats lien iekšā briesmās, nav nekāds brīnums, ja viss beidzas šādi. Zaudēta dzīvība. Traģiski. Traģiski un neapdomīgi. Katrā ziņā skumji, ka tā.
24.07.2024 00:19 |

Reitings 2543
Ronnie. Tur jau tā lieta drošu adrenalīnu var daudzās vietās noķert pašiem jau viņiem vairs nekas nebūs, bet bērniem? Sievai vecākiem arī protams smagi! Es vienu riktīgi nesaprotu kādēļ kādi atbildīgo dienestu vadošie darbinieki, kaut deputāti. Vienreiz nevar skaidribun gaiši pateikt atvērt acis visiem un pateikt, ka viņi kuri tā rīkojās ur dalbajobi! Piemēram krasta apsardzez vafītājs, glābšanas dienestu vad. skaidri un gaiši pateiktu, ka viņi ir bezatbildīgi un viņu rīcības ir nosodāmas! Viņi cītīgi bruģē ceļu pretī nāvei! Tiem 15 izdzīvojušajiem noteikti ar visiem uzvārdiwm jākrata ar pirkstu lai visi zina šos varoņus! Jābāž acīs riktīgi tas fakts, cik valstis un kādus līdzekļus uz vieņiem tērē, cik cilvēki ir laiku tērējuši! Kādēļ par to nerunā? Tas pats Audera draugs pārmeta, ka nemeklē vai slikti meklē! Ģimene gan mamuprāt par šo neko nekomentēja! Te jau arī uzskata, ka meklēt ir pienākums un galvenais dzīvu! Kas tie par jēliem komentāriem ar to Dieva lūgšanu? Kàds Dievs ja viñi paši nāvei pakaļ skrien! Nav cilvēcīgāk šos līdzekļus iztērēt uz slimniem cilvēciņiem kuri grib dzīvot un lūdz Dievam veselību, ne tērēt naudu uz tādiem kā šitie?
24.07.2024 00:57 |

Reitings 815
Jābāž acīs riktīgi tas fakts, cik valstis un kādus līdzekļus uz vieņiem tērē, cik cilvēki ir laiku tērējuši! Kādēļ par to nerunā? Tas pats Audera draugs pārmeta, ka nemeklē vai slikti meklē! Ģimene gan mamuprāt par šo neko nekomentēja! Te jau arī uzskata, ka meklēt ir pienākums un galvenais dzīvu! Kas tie par jēliem komentāriem ar to Dieva lūgšanu? Kàds Dievs ja viñi paši nāvei pakaļ skrien! Nav cilvēcīgāk šos līdzekļus iztērēt uz slimniem cilvēciņiem kuri grib dzīvot un lūdz Dievam veselību, ne tērēt naudu uz tādiem kā šitie?

Pilnībā piekrītu! Bet, kā kaut kur publiski atļaujies paust šādu viedokli, tā uzreiz skaities ļaunais. Bet tā reāli ir taisnība! Un, jā, tas ir tik ironiski, ka daudzi tādos brīžos lūdz Dieviņu, bet tajā pašā laikā cer uz palīdzības dienestiem un līdzcilvēkiem, kuri varētu palīdzēt atrast pazudušo personu. Nu, ja jau lūdzas Dieviņam, tad lai arī viss paliek Dieva rokās. Ja reiz pazuda, tad tāds arī bija Dieva plāns, vai ne tā? Laikam paši nesaprot to, kādās pretrunās nonāk paši ar sevi.
24.07.2024 01:19 |

Reitings 2543
ronnie @ 24.07.2024 01:19

Pilnībā piekrītu! Bet, kā kaut kur publiski atļaujies paust šādu viedokli, tā uzreiz skaities ļaunais. Bet tā reāli ir taisnība! Un, jā, tas ir tik ironiski, ka daudzi tādos brīžos lūdz Dieviņu, bet tajā pašā laikā cer uz palīdzības dienestiem un līdzcilvēkiem, kuri varētu palīdzēt atrast pazudušo personu. Nu, ja jau lūdzas Dieviņam, tad lai arī viss paliek Dieva rokās. Ja reiz pazuda, tad tāds arī bija Dieva plāns, vai ne tā? Laikam paši nesaprot to, kādās pretrunās nonāk paši ar sevi.
Es jau pamèğinàju zem pāris postiem ierakstīt ko domāju, tak man privāti no feikiem profiliem jēlības sāka rakstīt🙈 tā it kā es nepareizi kaut ko būtu uzrakstījusi! Man tā Dieva būšana tajos radu postos un zem draudzenes Jaroslavas Tomasevicas postiem galīgi nav saprotama un tiešām neiet kopā ar palīdzības lūgšanu t.sk. Ziedojumiem meklēšanai! Kaut viens no tiem radiem draugiem skaidri gaiši atzītu čaļi pie visa paši vainīgi un labi, ka beidzās viss tikai ar vienu!
24.07.2024 01:32 |

Reitings 815
Dovana @ 24.07.2024 01:32
Es jau pamèğinàju zem pāris postiem ierakstīt ko domāju, tak man privāti no feikiem profiliem jēlības sāka rakstīt? tā it kā es nepareizi kaut ko būtu uzrakstījusi! Man tā Dieva būšana tajos radu postos un zem draudzenes Jaroslavas Tomasevicas postiem galīgi nav saprotama un tiešām neiet kopā ar palīdzības lūgšanu t.sk. Ziedojumiem meklēšanai! Kaut viens no tiem radiem draugiem skaidri gaiši atzītu čaļi pie visa paši vainīgi un labi, ka beidzās viss tikai ar vienu!

Opā! Viņi vēl ziedojumus vāc? Priekš kam? Nesekoju līdzi, līdz ar to tik sīki nemaz nezinu kas un kā.
24.07.2024 02:43 |

Reitings 520
Reģ: 17.12.2023
ronnie @ 24.07.2024 02:43

Opā! Viņi vēl ziedojumus vāc? Priekš kam? Nesekoju līdzi, līdz ar to tik sīki nemaz nezinu kas un kā.

Vāc ziedojumus, lai var nolīgt helikopteru. 1200 eiro/h
24.07.2024 06:37 |

Reitings 38
Reģ: 25.06.2024
Kādēļ neviens neceļ trobeli un publiski neviens nepasaka, ka viņi ir reāli dalbajobi?😳 Tā darīt nedrīkst un viss! Tā arī neviens nepasaka, ka debīli pārgalvīgai rīcībai tās ir pareizās sekas!

Bet praktiski nevienai pārgalvīgai rīcībai nav ne sabiedrības, ne žurnālistu, ne iestāžu pārstāvju, kuri komentē šos gadījumus, nosodījums. Pamēģini tikai komentāros ierakstīt, ka paši vainīgi, uzreiz noēdīs. Vai par Liepājas šosejas avārijām, kur pilnībā pašu vaina, kāds runāja par bezatbildības sekām? Nē taču, tikai publicēja kontus ziedojumiem. Par skrejriteņu avārijām tas pats, neviens nenosoda neapdomīgos braucējus. Es saprotu, ka tuviniekiem attiecībā uz savējiem var būt neobjektīvs skats, bet sabiedrības iecietība šādos gadījumos nav izskaidrojama.
Noslīkušais indietis arī - vēl portāli salikuši iekšā tās viņa drauga vaimanas, ka dienesti nemeklējot. Lai brauc uz savu Indiju, ja te kas nepatīk. Domāju, ka dienesti pārsvarā meklē, ja ir cerības atrast dzīvu vai ja būtiski atklāt noziedzīgus nodarījumus. Pārējos gadījumos jau nav īsti jēgas tērēt resursus.
24.07.2024 07:26 |

Reitings 38
Reģ: 20.10.2023
Jo vairāk detaļas uzzinu, jo grūtāk just līdzi šai pašnāvībai ar ūdensmoci, lai arī pats skaļi to neteiktu. Un vēl ziedot meklēšanai? Garām.
24.07.2024 07:44 |

Reitings 2543
Ja šitādus vēl izglābj tad pataisa par varoņiem🙈 ja ne publiski tad draugu lokā būtu īsts vecis! Visi pa plecu klapētu un teikti tu nu gan esi īsts mužiks un skatītos ar apbrīnu! Tas viss tik neiedomājami ačgārni! Tanīs avarījās tie dalbajobi paņem līdzi vēl citus cilvēkus kuri ar galvu domā! Es teiktu, ka šeit vēl par maz bojā aizgāja! Paveicās, ka vētra pie krasta sākas ne ceļa vidū.
24.07.2024 07:58 |

Reitings 2543
ronnie @ 24.07.2024 02:43

Nu kā priekš kam, valsts slikti meklē. Un viņu dzīvu vajag tak atrast. Helīts maksā 1200 stundā. Šito es vispār nesaprotu, paši skrien nāvei pakaļ, bet no sabiedrības gaida kad izglābs!
24.07.2024 08:06 |

Reitings 2543
plaizis @ 24.07.2024 07:44
Jo vairāk detaļas uzzinu, jo grūtāk just līdzi šai pašnāvībai ar ūdensmoci, lai arī pats skaļi to neteiktu. Un vēl ziedot meklēšanai? Garām.
Man no sākuma jau nav ne grama līdzjūtības! Kā var just līdzi 16 praktiski 40 gadīgiem večiem, kuriem smadzeņu nav vispār un kuri bezatbildīgi ne tikai pret sevi izturās, bet galvenais pret saviem tuviniekiem! Tagad vēl viņus meklēt? Kādēļ jāsniedz palīdzība tiem kuriem viņa nav vajadzīga? Vai tad kāds jūt līdzi sektantiem masveida pašnāvniekiem? Jevgēnija mocim jau iepriekš bija sadauzīta visa plastmasa moča priekšpusē!
24.07.2024 08:15 |

Reitings 38
Reģ: 25.06.2024
Tas, ka nesen, varbūt vēl tagad raksta, ka meklē dzīvu, tas ir pilnīgi neadekvāti, pat teiktu - slimi. Teica jau, ka max izdzīvošanas laiks ir laikam 35 stundas.
24.07.2024 08:16 |

Reitings 2771
Reģ: 04.07.2024
ronnie @ 24.07.2024 01:19

Ir tāds teiciens "Sargā sevi pats un tad Dievs tevi sargās"
Ja kāds no glābšanas dienesta pateiktu skaļi, ka vīriešu rīcība bija bezatbildīga un par savu bezatbildību nākas maksāt pašu dārgāko - dzīvību. Tad varbūt tādas traģēdijas neatkārtotos.
24.07.2024 08:20 |

Reitings 2543
Meredita @ 24.07.2024 08:16
Tas, ka nesen, varbūt vēl tagad raksta, ka meklē dzīvu, tas ir pilnīgi neadekvāti, pat teiktu - slimi. Teica jau, ka max izdzīvošanas laiks ir laikam 35 stundas.
Man sen jau šķiet, ka tur visi tie "tuvie" ar šito kaut kādu piāru sev taisa. Vai haipu ķer! Visos tajos komentāros tie Dievlūdzēji katru dienu raksta kaut tik atrastu un vēl dzīvu! Dzīvu sauszemē atrast varētu ne ūdenī meklējot! Tjipa Sergo ar Tevi visa Gruzija ir utt. Lai Dievs palīdz Tevi dzīvu atrast utt. Tādēļ jau man šķiet, ka ne tikai tiem 16 smadzene mīksta, bet tur tā visa vide tāda ir!
24.07.2024 08:26 |

Reitings 2543
Anna.Boleina @ 24.07.2024 08:20
Ir tāds teiciens "Sargā sevi pats un tad Dievs tevi sargās"
Ja kāds no glābšanas dienesta pateiktu skaļi, ka vīriešu rīcība bija bezatbildīga un par savu bezatbildību nākas maksāt pašu dārgāko - dzīvību. Tad varbūt tādas traģēdijas neatkārtotos.
Es tieši to arī visu laiku gaidu kad kāda augsti stāvoša amatpersona stingri paudīs savu nostāju! Ja tādiem nepielec tad viņiem tas ar cirvi smadzenē jāiecērt! Nevis bezmērķīgi jāmeklē un komentāris stulbi jāizsakās par laimīgām beigām! Ka tas ir noziedzīgi bezatbildīgs risks ar savu dzīvību par ko ir saņemta pelnīta atmaksa! Pie mums kaut kā ačgārni viņi gandrīz varoņi! Pareizi būtu šitiem izdzīvojušajiem varoņiem piespriest sabiedriskos darbus pus gada garumā, kopt kapus un izgāstuvē šķirot atkritumus!
24.07.2024 08:34 |

Reitings 1554
Reģ: 23.01.2024
Dovana @ 24.07.2024 08:15
Man no sākuma jau nav ne grama līdzjūtības! Kā var just līdzi 16 praktiski 40 gadīgiem večiem, kuriem smadzeņu nav vispār un kuri bezatbildīgi ne tikai pret sevi izturās, bet galvenais pret saviem tuviniekiem! Tagad vēl viņus meklēt? Kādēļ jāsniedz palīdzība tiem kuriem viņa nav vajadzīga? Vai tad kāds jūt līdzi sektantiem masveida pašnāvniekiem? Jevgēnija mocim jau iepriekš bija sadauzīta visa plastmasa moča priekšpusē!

Ļoti ceru, ka Jevgeniju līdz mūža beigām vajās sapņi, kuros Sergo cīnās ar jūras viļņiem, mēģinot izpeldēt uz Roņu salas krastu. Ja šis nebūtu ar lauzto ūdensmoci braucis to gaisa gabalu, tad būtu lielāka iespējamība, ka viss šis psiho brauciens būtu beidzies bez līķa. Tomēr domāju, ka viņš nejūtas vainīgs, ka viņa rīcības dēļ gājis bojā cits. Savukārt, sektantiskā gruzīnu kopiena tik lūdz Dieviņu un noveļ visu uz likteni.
24.07.2024 08:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!